Apogeo
Reklama

Bosch Group výrazně investuje do Průmyslu 4.0

21.03.2017, Autor: Karolína Hurychová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Bosch Group výrazně investuje do Průmyslu 4.0

Bosch Group plánuje v letošním roce investovat několik miliard eur, z toho část do technologií souvisejících s Průmyslem 4.0.

Ten je spojen s digitalizací a další průmyslovou automatizací. Díky Průmyslu 4.0 může firma sledovat až jedenáct výrobních linek po celém světě na jedné tabuli a lépe se bránit útokům internetových pirátů. ČTK to sdělil prezident společnosti Robert Bosch AG Klaus Peter Fouquet.
Průmysl 4.0 (často označovaný za čtvrtou průmyslovou revoluci) je termínem pro trend digitalizace, díky němuž se automatizuje průmyslová výroba. Stroje postupně přebírají jednoduché činnosti, které měli doposud na starosti lidé. V některých podnicích již stroje montují společně s pracovníky nyní. Jedním z negativních důsledků Průmyslu 4.0 může být podle některých názorů hrozba ztráty zaměstnání pro pracovníky s nízkou kvalifikací.
Velká část investic společnosti Bosch půjde na automatizaci
„Dramaticky se sníží počet pracovišť, ale dramaticky stoupne počet určitých profesí. V centru Průmyslu 4.0 je člověk, ale i ti, kdo přemisťují jednotlivé obráběné díly, se musí učit. Letos investujeme více miliard eur, velká část z toho půjde do automatizace, na výrobní technologie našich fabrik,“ informuje o záměrech společnosti Robert Bosch AG její prezident Klaus Peter Fouquet. Dle jeho názoru vytvoří společnost Bosch díky Průmyslu 4.0 nová, zajímavější a kvalifikovanější pracovní místa.
Inteligentní vozíky nebo brýle
Jedním z příkladů Průmyslu 4.0 v praxi jsou například vozíky, které jezdí po výrobní hale a „samy vědí“, ke které výrobní lince a v jakém pořadí jet. Dalším příkladem může být mechanik, který opravuje stroj či jiné zařízení pomocí datových brýlí, díky nimž rychleji a s větší přesností než dříve zjistí, co konkrétně musí opravit. „Díky Průmyslu 4.0 máme 11 výrobních linek na jedné tabuli, které můžeme sledovat po celém světě. V reálném čase vidíme 11 linek, které vyrábějí jeden produkt,“ doplňuje Klaus Peter Fouquet.
Internet věcí a chytrá továrna
Průmysl 4.0 může společnosti pomoci také například v obraně proti počítačovým hackerům. Bosch Group údajně čelí až třem tisícům hackerských útoků denně. Klaus Peter Fouquet zmiňuje jako podstatnou součást budoucího vývoje a charakteristický rys Průmyslu 4.0 například „chytrou továrnu“, v rámci níž se monitorují a zobrazují data v reálném čase během celého cyklu výrobku, a rovněž nezapomíná upozornit na Internet věcí (IOT, z anglického Internet of Things): propojení a komunikaci jednotlivých zařízení a přístrojů skrze internet.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Vláda rozhodla o pokračování a usnadnění podpory firmám exportujícím na Ukrajinu

19.04.2024, Autor: Z blogosféry

Vláda Petra Fialy na jednání ve středu 17. dubna 2024 rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Poradna: Jak dodavatelé energií stanovují zálohy

04.04.2024, Autor: Z blogosféry

Zálohy na elektřinu a plyn jsou důležitou součástí procesu dodávky energií. V zájmů odběratelů je, aby je měli nastaveny optimálně, a tak se vyhnuli nepříjemným situacím. Co zálohy jsou, z čeho se skládají, kdo je může měnit a jaký je jejich význam pro každého z nás?

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

Pražská stoková síť je pod kontrolou odborníků z PVK 

12.02.2024, Autor: red

144 kilometrů prohlédnuté stokové sítě, 1 837 zrevidovaných vstupních šachet a objektů, 28 nalezených havárií a 67 vypracovaných návrhů na odstranění závad zařazených do plánu oprav a investic.To je výsledek činnosti pracovníků útvaru průzkumu stokové sítě Pražských vodovodů a kanalizací za loňský rok.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama