e-news.cz - kurzy
Reklama

Prezident Hospodářské komory kritizoval obludnou byrokracii

17.05.2017, Autor: Karolína Hurychová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Prezident Hospodářské komory kritizoval obludnou byrokracii

Prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý ve svém projevu na včerejším sněmu v Praze vyjádřil rozhořčení nad hospodářskou politikou vlády.

Podle něj žijí podnikatelé v nejistotě, obklíčeni obludnou byrokracií. V kontextu současné vládní krize varoval před balkanizací politické scény v Česku. 
Vladimír Dlouhý, který se opět uchází o místo prezidenta Hospodářské komory, na sněmu sdělil, že komora bude ještě razantněji prosazovat zájmy podnikatelů. Rovněž zmínil, že Hospodářská komora se bude stavět proti dalšímu zvyšování minimální mzdy, a vyzval politiky, aby v rámci tohoto funkčního období nepřijímali návrh novely zákoníku práce a aby nezvyšovali minimální mzdu. Podle jeho slov se v obou případech jedná o líbivé předvolební tahy, které možná uspokojí odbory, ale tvrdě dopadnou na podnikatele a zaměstnavatele.
„Uděláme vše pro to, abychom zabránili přijetí škodlivého návrhu zákoníku práce,“ uvedl mimo jiné Vladimír Dlouhý. Ačkoli připustil, že vláda přispěla k oživení hospodářského růstu, na druhé straně měla dle jeho názoru štěstí, že úřadovala v období světové konjunktury.
Sobotka představil priority kabinetu a vyslovil se pro přijetí eura
Na sněmu vystoupil také premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), jenž účastníky seznámil s hlavními prioritami svého kabinetu pro podzimní volby. Primárně by ministři měli „pečlivě vyhodnocovat situaci ve všech operačních programech, aby nepřišli o žádné evropské peníze“. Rovněž by měly být dotaženy k zahájení výstavby všechny klíčové dopravní stavby, na které se podařilo získat hodnocení o vlivu na životní prostředí EIA, a měl by být schválen koncepční dokument ohledně vysokorychlostních železničních tratí. Prioritami jsou pro něj také příprava digitalizace, pokračování prací na elektronizaci státní správy a vypracování konceptu změny systému investičních pobídek. Ty by se měly více orientovat na malé a střední podniky. V souvislosti se situací v Evropě po francouzských a německých volbách se rovněž vyslovil pro to, aby si ČR stanovila termín přijetí eura.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Pražská stoková síť je pod kontrolou odborníků z PVK 

12.02.2024, Autor: red

144 kilometrů prohlédnuté stokové sítě, 1 837 zrevidovaných vstupních šachet a objektů, 28 nalezených havárií a 67 vypracovaných návrhů na odstranění závad zařazených do plánu oprav a investic.To je výsledek činnosti pracovníků útvaru průzkumu stokové sítě Pražských vodovodů a kanalizací za loňský rok.

Odtah vozidla při havárii na vodovodní či kanalizační síti hradí PVK 

08.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pražské vodovody a kanalizace musí havárii na vodovodní či kanalizační síti neprodleně odstranit. V této souvislosti mají podle zákona o vodovodech a kanalizacích možnost rozhodnout o odtahu vozidla, které brání opravě. Vůz vždy zamíří na odstavné parkoviště, kde je bezplatně vydán majiteli. Úhradu za odtah hradí Pražské vodovody a kanalizace.

Ekonomika se zvedá jen velmi pomalu

30.01.2024, Autor: Z blogosféry

Český hrubý domácí produkt v posledním čtvrtletí roku 2023 podle předběžného odhadu mezičtvrtletně narostl o 0,2 %, což odpovídá meziročnímu poklesu o 0,2 %. Výsledek je v souladu s očekáváními trhu, oproti prognóze České národní banky se ekonomice dařilo o něco lépe. Za celý rok 2023 tak české hospodářství vykázalo pokles o 0,4 %.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Inflace se zdá být již definitivně zkrocena

13.01.2024, Autor: Z blogosféry

Tuzemská meziroční míra inflace dosáhla v prosinci 2023 hodnoty 6,9 % a mírně tak zaostala za odhadem trhu (7,3 %) i České národní banky (7,0 %). Tato hodnota byla ovšem opět zkreslena loňským vládním úsporným tarifem na energie, po očištění o tento efekt dosáhla skutečná inflace úrovně 4,2 %. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama