e-news.cz - kurzy
Reklama

Ředitel Budvaru se opřel do internetového registru smluv

24.05.2017, Autor: Karolína Hurychová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Ředitel Budvaru se opřel do internetového registru smluv

Ředitel Budějovického Budvaru Petr Dvořák je přesvědčen, že internetový registr smluv znerovnoprávní subjekty v konkurenčním prostředí a může snížit výkonnost

budějovického pivovaru. Sdělil to v reakci na novelu zákona, kterou předložila skupina poslanců z ANO, ČSSD, KDU-ČSL, KSČM, ODS a Úsvitu. Podle novely některé podniky vlastněné státem nebo s jeho většinovou účastí, včetně Budějovického Budvaru, možná získají částečnou výjimku z povinného zveřejňování v internetovém registru smluv.
Bývalý manažer Plzeňského Prazdroje Petr Dvořák je ředitelem pivovaru Budějovický Budvar od 1. května tohoto roku, kdy ve funkci nahradil Jiřího Bočka. Ten na svou pozici po 25 letech rezignoval na konci minulého roku. „Každé zmírnění je lepší než nic. Jestli mám stávající stav, nebo o něco lepší, beru ten o něco lepší. Ale pořád zůstává administrativa s tím spojená, musím kontrolovat všechny smlouvy, mít někoho, kdo se na ně podívá a zjistí, jestli je to na zveřejnění, nebo ne. Pořád je tam nebezpečí postihu v podobě zneplatnění smluv a právní nejistota pro nás i pro naše obchodní partnery,“ uvedl ředitel Budějovického Budvaru. „Jestli si mám vybrat tvrdší verzi, nebo verzi, která nám umožní pracovat alespoň s jednou rukou zlámanou, tak ať můžu aspoň nějak fungovat. Ale nechci mít registr smluv, protože nás znevýhodňuje.“
Za poslední tři roky odvedl Budvar do státní kasy 2,5 miliardy korun
„Budvar je firma, která nebere státní dotace a za poslední tři roky dala do státního rozpočtu 2,5 miliardy korun. I tahle výkonnost je v ohrožení, a to nás trápí. Je to malinko, jako kdybyste se přihlásili na turnaj v pokeru a řekli vám, že jste jediný hráč, který musí odehrát celý turnaj s odkrytými kartami,“ využil přirovnání ředitel Budějovického Budvaru, který vidí problém v tom, že kvůli registru by se každá smlouva zveřejňovala na internetu. Budvar to podle něj extrémně znevýhodní a může to snížit výkonnost podniku.
Dále podle Dvořáka internetový registr smluv znerovnoprávní subjekty v konkurenčním prostředí. Ředitel se opírá o argument, že každá firma svému majiteli na požádání ukáže smlouvy a výsledky hospodaření, a to Budvar dělá. „Je tady spousta kontrol, kterými procházíme, aby všechny naše smlouvy byly z hlediska zákona v pořádku. Jsou v pořádku, zodpovídáme se našemu majiteli, Ministerstvu zemědělství.“
Kritikou internetového registru nešetří ani vedení strakonického pivovaru Dudák, který vlastní město Strakonice. Předseda představenstva Rudolf Oberfalcer pro ČTK uvedl, že by to především znevýhodnilo pivovar v obchodním styku vůči konkurenčním pivovarům. „Konkurence by veškeré obchodní vztahy našeho pivovaru dostala v podstatě na stříbrném podnose. Bylo by jen otázkou času, kdy by tyto citlivé informace využila v boji o trh nepřátelským převzetím našich zákazníků.“
Budějovický Budvar v minulém roce prodal ve své historii rekordních 1,61 milionu hektolitrů piva. Pivovar, jenž je vlastněn státem, v tomto roce investuje 750 milionů korun.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Poradna: Jak dodavatelé energií stanovují zálohy

04.04.2024, Autor: Z blogosféry

Zálohy na elektřinu a plyn jsou důležitou součástí procesu dodávky energií. V zájmů odběratelů je, aby je měli nastaveny optimálně, a tak se vyhnuli nepříjemným situacím. Co zálohy jsou, z čeho se skládají, kdo je může měnit a jaký je jejich význam pro každého z nás?

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Pražská stoková síť je pod kontrolou odborníků z PVK 

12.02.2024, Autor: red

144 kilometrů prohlédnuté stokové sítě, 1 837 zrevidovaných vstupních šachet a objektů, 28 nalezených havárií a 67 vypracovaných návrhů na odstranění závad zařazených do plánu oprav a investic.To je výsledek činnosti pracovníků útvaru průzkumu stokové sítě Pražských vodovodů a kanalizací za loňský rok.

Odtah vozidla při havárii na vodovodní či kanalizační síti hradí PVK 

08.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pražské vodovody a kanalizace musí havárii na vodovodní či kanalizační síti neprodleně odstranit. V této souvislosti mají podle zákona o vodovodech a kanalizacích možnost rozhodnout o odtahu vozidla, které brání opravě. Vůz vždy zamíří na odstavné parkoviště, kde je bezplatně vydán majiteli. Úhradu za odtah hradí Pražské vodovody a kanalizace.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama