Apogeo
Reklama

Každý dvacátý Čech jezdí do zahraničí nepojištěný, ukázal průzkum

06.07.2017, Autor: Karolína Hurychová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Každý dvacátý Čech jezdí do zahraničí nepojištěný, ukázal průzkum

Zhruba každý dvacátý český občan v rámci své zahraniční dovolené neuzavírá cestovní pojištění, a vyráží tak na cestu do ciziny

bez pojištění. Dalších čtrnáct procent spoléhá pouze na pojištění, jež má jako součást platební karty. Tři čtvrtiny Čechů využívají při zahraniční cestě jednorázové cestovní pojištění. Vyplývá to z průzkumu banky ČSOB a ČSOB Pojišťovny mezi pěti sty respondenty.
Průzkum ukázal, že tři čtvrtiny respondentů při cestě do zahraničí běžně uzavírají jednorázové cestovní pojištění. Pět procent dotazovaných má uzavřeno dlouhodobé cestovní pojištění, jež není propojeno s platební kartou. Většina respondentů, kteří využívají služby jednorázového pojištění na konkrétní cestu, využívá sjednávání online přes internet. Asi 35 procent Čechů navštěvuje kamennou pobočku, zbytek pak využívá asistenci cestovní kanceláře nebo zprostředkovatele zájezdu.
V případě, že má občan cestovní pojištění jako doplňkovou službu k platební kartě, měl by před cestou do zahraničí raději se svou bankou konzultovat pojistné krytí. „Pokud mají lidé cestovní pojištění k platební kartě, tak by měli před cestou se svým finančním ústavem konzultovat, zda je příslušné pojistné krytí pro danou zemi a plánované provozované aktivity dostatečné,“ radí produktová manažerka ČSOB Pojišťovny Iva Nekvindová.
Otázka pojistného krytí je pro pojištěné důležitá. Asi 85 procent respondentů si je vědomo, jaké limity pojistného plnění potřebuje, nebo si optimální úroveň sami zvolí po seznámení se s pojistnými podmínkami. Pro zhruba 12 procent dotazovaných není výše pojistných limitů důležitá a zbylá tři procenta osob nemají tušení, co pojistné plnění znamená.
Cestovní kanceláře v letošním roce čekají silnou letní sezonu, prodej zájezdů by se mohl meziročně zvýšit až o pětinu. V minulém roce vyrazilo do zahraničí na více než tři dny celkem 4,3 milionu Čechů.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

ČNB: Věnujte pozornost penězům, abyste poznali padělky 

18.04.2024, Autor: Z blogosféry

3 539 českých bankovek a mincí v celkové hodnotě 5,648 milionů Kč označila loni za padělek Česká národní banka (ČNB). Nejvíc jich, stejně jako v minulosti, bylo v Praze, a to 1 019. Následovaly Klatovy s 298 padělky a Karlovy Vary s 273 falešnými penězi. Víc než mince se padělaly bankovky, zvýšil se i počet nepravých dvacetikorun. Meziročně ČNB zadržela o 2 419 padělků víc.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Výrobní ceny v průmyslu zůstávají na uzdě

17.04.2024, Autor: Z blogosféry

Ceny tuzemských průmyslových výrobců v průběhu března oproti předchozímu měsíci klesly o 0,1 %, což odpovídá meziroční stagnaci. Výsledek tak pro trh představuje poměrně výrazné překvapení směrem dolů, když vyhlížel meziroční růst o 0,3 %. 

Komentář Radomíra Jáče k údajům o inflaci v ČR za březen

10.04.2024, Autor: Z blogosféry

Meziroční inflace zůstala v březnu beze změny přesně na úrovni dvouprocentního inflačního cíle: v souladu s očekáváním finančního trhu. Na úrovni 2,0 % je meziroční inflace pod předpokladem ČNB, neboť centrální banka ve své prognóze zveřejněné počátkem února čekala březnovou inflaci na úrovni 2,9 %.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

CETA: Snížení sazeb ECB v nedohlednu ochlazuje ekonomiku eurozóny

08.04.2024, Autor: red

Finanční trhy dlouho čekají na rozhodnutí Evropské centrální banky (ECB) snížit úrokové sazby. Pomalé zpomalování inflace a pečlivé prověřování ekonomického vývoje eurozóny to bance zatím nedovoluje. Hlavní depozitní sazba zůstává od posledního hlasování, které proběhlo 7.3.2024, nezměněna na úrovni 4 %, což je stav od srpna 2023. 

Tržby e-shopů prudce rostou

05.04.2024, Autor: Z blogosféry

Tržby obchodníků narůstají již tři měsíce v řadě. Tahounem tohoto pozitivního trendu jsou především internetové obchody, kterým se zvyšují tržby dvouciferným tempem. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Ekonomická nálada domácností se prudce zlepšuje

25.03.2024, Autor: Z blogosféry

Indikátor tuzemské ekonomické důvěry v březnu narostl z únorových 90,6 na 94,2 bodu a dostal se tak nejvýše od května loňského roku. Důvěra v podnikatelském sektoru se zvýšila z 89,9 na 93,0 bodu, tedy nejvýše od prosince 2023. Ještě výrazněji pak poskočila důvěra spotřebitelů, která se z 94,0 dostala až na 99,9, což je nejlepší výsledek od října 2021.

Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama