Apogeo
Reklama

České startupy se představí v USA, mohou získat investora

13.09.2017, Autor: Karolína Hurychová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
České startupy se představí v USA, mohou získat investora

Tucet českých startupů představí své produkty a služby na prestižní konferenci ve Spojených státech amerických.

Kromě cenných zkušeností budou mít začínající české firmy možnost se prezentovat v rámci konference TechCrunch Disrupt v San Francisku i před samotnými investory, a bojovat tak o investici ve výši padesáti tisíc dolarů. Státní agentura CzechInvest českým účastníkům uhradí náklady v rozmezí od padesáti až do sta procent.
Konference TechCrunch Disrupt San Francisco se řadí mezi nejprestižnější startupové akce v USA, Evropě a Asii. Součástí konference je také prezentace začínajících firem před investory, díky které mají začínající podnikatelé se svými startupy možnost vybojovat investici ve výši 50 tisíc dolarů, v přepočtu více než jednoho milionu korun.
V období mezi 18. a 20. zářím předvedou na západním pobřeží USA své produkty nadějné české společnosti AquaQube, BattSwap CZ, Brightify, Dataddo, Decissio, Incomaker, Nanits Universe Ltd., Largos Media, Simple Dent, Six Guys Labs, StatusDroid a XEVOS Group.
Startup AquaQube například předvede inovativní zařízení na čištění vody v domácnosti, které vytváří přirozeně čistou pitnou vodu, firma Dataddo má zase produkt na automatizaci datových procesů, jehož používáním ušetří zákazníci desítky až stovky hodin práce za měsíc. Společnost BattSwap se pochlubí systémem pro okamžité dobíjení elektromobilů za pomoci technologie výměny baterie a startup XEVOS Group zase vynalezl hardwaro-softwarové řešení infrastruktury, jehož cílem je nahradit v budoucnu stolní počítače.
„Kalifornské San Francisco je Mekka technologického světa s nejvýznamnějšími firmami a investory z celého světa. Naše nadějné startupy teď dostanou příležitost získat nové zkušenosti, potřebné kontakty a zajímavé partnery,“ uvedl generální ředitel CzechInvestu Karel Kučera.
Státní agentura CzechInvest se akce TechCrunch Disrupt účastní v souvislosti s projektem CzechDemo, v rámci kterého plánuje do roku 2019 podpořit více než deseti miliony korun až 144 začínajících českých firem, tím, že je vyšle na dvanáct startupových akcí po celém světě.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Vláda rozhodla o pokračování a usnadnění podpory firmám exportujícím na Ukrajinu

19.04.2024, Autor: Z blogosféry

Vláda Petra Fialy na jednání ve středu 17. dubna 2024 rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Poradna: Jak dodavatelé energií stanovují zálohy

04.04.2024, Autor: Z blogosféry

Zálohy na elektřinu a plyn jsou důležitou součástí procesu dodávky energií. V zájmů odběratelů je, aby je měli nastaveny optimálně, a tak se vyhnuli nepříjemným situacím. Co zálohy jsou, z čeho se skládají, kdo je může měnit a jaký je jejich význam pro každého z nás?

Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

Pražská stoková síť je pod kontrolou odborníků z PVK 

12.02.2024, Autor: red

144 kilometrů prohlédnuté stokové sítě, 1 837 zrevidovaných vstupních šachet a objektů, 28 nalezených havárií a 67 vypracovaných návrhů na odstranění závad zařazených do plánu oprav a investic.To je výsledek činnosti pracovníků útvaru průzkumu stokové sítě Pražských vodovodů a kanalizací za loňský rok.

Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama