e-news.cz - kurzy
Reklama

Vojenské lesy mají od státu získat zakázku za téměř miliardu

11.09.2017, Autor: Karolína Hurychová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Vojenské lesy mají od státu získat zakázku za téměř miliardu

Za čtyřletý úklid vojenských objektů by měla firma Vojenské lesy a statky obdržet přes devět set milionů korun bez DPH.

Jedná se o úklid vojenských objektů, v nichž platí vyšší bezpečnostní režim. Dodavatelem zvolilo Ministerstvo obrany státní podnik, který samo zřizuje a který v jeho prospěch vykonává podstatnou část své činnosti. Podnik v současnosti hlídá některé vojenské objekty pro ministerstvo a armádu. Veřejná zakázka dnes bude na jednání vlády.
Ministerstvo obrany se rozhodlo v rámci nové zakázky s firmou Vojenské lesy a statky využít paragraf zákona o zadávání veřejných zakázek, jenž nepovažuje za zadání veřejné zakázky, když je smlouva uzavřena s podnikem, který ministerstvo ovládá jako svou vnitřní organizační jednotku a stoprocentně jej vlastní. „Výzva k jednání byla odeslána vybranému zájemci, státnímu podniku Vojenské lesy a statky ČR. Ten podstatnou část své činnosti vykonává ve prospěch zadavatele, tedy Ministerstva obrany, které má v podniku výlučná majetková práva,“ sdělil Jakub Fajnor z tiskového oddělení Ministerstva obrany.
Nová zakázka ukládá firmě Vojenské lesy a statky „zajištění vnitřních úklidů a venkovní údržby v objektech vojenských újezdů“ a v objektech, ve kterých platí bezpečnostní režimy vyhrazené a důvěrné. „Důvodem zadání je zajištění základních hygienických podmínek na pracovišti a zajištění podmínek pro bojové jednotky,“ uvedl Jakub Fajnor. Úklid ostatních objektů vlastněných Ministerstvem obrany je podle Fajnora zabezpečován prostřednictvím standardní veřejné zakázky.
Vybraný podnik by měl vnitřní úklid a venkovní údržbu vojenských objektů vykonávat od začátku příštího roku do konce roku 2021. Předpokládaná hodnota zakázky dosahuje podle Fajnora 925,62 milionu korun bez DPH.
Na dnešním jednání bude kabinet projednávat ještě jeden bod týkající se firmy Vojenské lesy a statky, a to vydání souhlasu pro převedení 200 milionů korun z fondu zakladatele podniku do státního rozpočtu ČR. Fajnor přitom podotkl, že o transakci již vláda fakticky rozhodla usnesením z loňského června při přípravě státního rozpočtu na letošní rok.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

Pražská stoková síť je pod kontrolou odborníků z PVK 

12.02.2024, Autor: red

144 kilometrů prohlédnuté stokové sítě, 1 837 zrevidovaných vstupních šachet a objektů, 28 nalezených havárií a 67 vypracovaných návrhů na odstranění závad zařazených do plánu oprav a investic.To je výsledek činnosti pracovníků útvaru průzkumu stokové sítě Pražských vodovodů a kanalizací za loňský rok.

Odtah vozidla při havárii na vodovodní či kanalizační síti hradí PVK 

08.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pražské vodovody a kanalizace musí havárii na vodovodní či kanalizační síti neprodleně odstranit. V této souvislosti mají podle zákona o vodovodech a kanalizacích možnost rozhodnout o odtahu vozidla, které brání opravě. Vůz vždy zamíří na odstavné parkoviště, kde je bezplatně vydán majiteli. Úhradu za odtah hradí Pražské vodovody a kanalizace.

Ekonomika se zvedá jen velmi pomalu

30.01.2024, Autor: Z blogosféry

Český hrubý domácí produkt v posledním čtvrtletí roku 2023 podle předběžného odhadu mezičtvrtletně narostl o 0,2 %, což odpovídá meziročnímu poklesu o 0,2 %. Výsledek je v souladu s očekáváními trhu, oproti prognóze České národní banky se ekonomice dařilo o něco lépe. Za celý rok 2023 tak české hospodářství vykázalo pokles o 0,4 %.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Inflace se zdá být již definitivně zkrocena

13.01.2024, Autor: Z blogosféry

Tuzemská meziroční míra inflace dosáhla v prosinci 2023 hodnoty 6,9 % a mírně tak zaostala za odhadem trhu (7,3 %) i České národní banky (7,0 %). Tato hodnota byla ovšem opět zkreslena loňským vládním úsporným tarifem na energie, po očištění o tento efekt dosáhla skutečná inflace úrovně 4,2 %. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama