e-news.cz - kurzy
Reklama

Hitem jsou lety balonem, zážitkový byznys je v rozmachu

19.10.2017, Autor: Karolína Hurychová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Hitem jsou lety balonem, zážitkový byznys je v rozmachu

Češi utrácejí za takzvané zážitky čím dál vyšší částky, zážitkový byznys tak u nás zažívá výrazný růst.

Hitem sezony jsou lety horkovzdušným balonem. Společnost Zážitky.cz, jeden ze tří nejvýznamnějších zprostředkovatelů zážitkových služeb v České republice, meziročně zaznamenala více než stoprocentní nárůst jejich prodejů. Lety balonem tak šlapou na paty dlouhodobě nejoblíbenějšímu létání ve větrném tunelu, jízdě ve sportovních autech nebo vojenským zážitkům.
„Trend je jasný – Češi milují zážitky a jsou ochotni za ně utratit čím dál větší částky. Balonové letenky vyjdou v porovnání s létáním v tunelu na dvojnásobek, ale nárůst poptávky je natolik razantní, že jsme se rozhodli nechat si vyrobit vlastní balon v hodnotě přesahující milion korun,“ uvádí majitel společnosti Zážitky.cz Jan Hájek s tím, že o návratnosti investice nepochybuje. Zatímco ještě loni podle něj realizovali v průměru 20 letů za měsíc, tuto sezonu je to kolem 50. „Příští rok podle mě budeme atakovat stovku. To by znamenalo čtyřistaprocentní nárůst proti roku 2016,“ doplnil.
Vzrůstající zájem potvrzuje také největší český provozovatel komerčních balonových letů, společnost Promo-Air, který provozuje flotilu 18 balonů. Podle odhadu majitele firmy Pavla Božoně poletí v letošním roce v tuzemsku balonem 10 tisíc lidí. „Naše společnost jen do konce září realizovala zhruba 600 letů, jejichž posádku tvořilo v průměru šest lidí. To je 3 600 lidí jen v našich balonech, a čtvrt roku je stále ještě před námi,“ komentuje současný trend Božoň.
Lety balonem jsou dlouhodobě oblíbené coby vánoční dárky, kdy v prosinci zažívají v porovnání s ostatními měsíci až třistaprocentní nárůst. „Prodeje každoročně kulminují v prosinci. V porovnání s ostatními měsíci jde obvykle až o třistaprocentní nárůst. Letos jsme již s koncem září dosáhli hodnoty za celý rok 2016, kdy jsme prodali balonové letenky v hodnotě 1,2 milionu korun. Před Vánocemi tudíž očekáváme rekordní tržby. Odhaduji, že bychom za celý rok mohli prodat až 1 000 letenek v celkové hodnotě 3,5 milionu korun,“ uzavírá Jan Hájek.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Sdílená auta stále více používají i lidé ve věku 40 – 60 let

30.04.2024, Autor: Z blogosféry

Carsharing se v posledních letech stává stále populárnější alternativou ke klasickému vlastnictví automobilu. A to nejen ve světových metropolích, ale i v České republice. Není překvapivé, že nejčastějšími uživateli jsou zástupci mladší generace, pro které je sdílená ekonomika součástí životního stylu.

Rozdělený dluhopisový trh

29.04.2024, Autor: Z blogosféry

Akcie a dluhopisy vykázaly v roce 2022 po delší době shodný vývoj, když společně zaznamenaly výraznější propady. Stejný směr nalezly obě třídy aktiv i v roce 2023, ale tentokrát udělaly investorům radost a shodně přinesly výrazné kladné zhodnocení. Co se týká letošního vývoje, dostál vzájemný vztah mezi akciemi a dluhopisy změn: začaly se mezi nimi rozevírat výkonnostní nůžky. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Nálada spotřebitelů se prudce zlepšuje

24.04.2024, Autor: Z blogosféry

Podle dubnového konjunkturálního průzkumu z dílny Českého statistického úřadu vzrostl souhrnný indikátor tuzemské ekonomické důvěry z březnových 94,2 na aktuálních 97,0 bodu.

E-šmejdi způsobili za první čtvrtletí škody za 357 milionů korun

24.04.2024, Autor: Z blogosféry

Za první tři měsíce letošního roku se počet kybernetických útoků na klienty bank zvýšil o 21 procent. Celkově bylo napadeno 20 723 klientů. I přes vyšší počet útoků se snížila celková škoda, a to na 357 milionů korun. Klesla i průměrná škoda na jednoho klienta, která je mírně přes 17 tisíc korun. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Příspěvky na DIP zatím firmy nabízí spíše výjimečně. Zaměstnanci se k novému produktu staví rovněž opatrně

23.04.2024, Autor: Z blogosféry

Dlouhodobý investiční produkt mohou Češi využívat už od začátku letošního roku. Většina z nich ale nadále setrvává u penzijního spoření. Důvodem je především neznalost, ale také váhavost zaměstnavatelů. Ti vyčkávají a zatím pouze malá část z nich svým zaměstnancům na DIP přispívá. Hlavním argumentem je malá informovanost a případná administrativní zátěž.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama