e-news.cz - kurzy
Reklama

Diletantismus vlády a Ministerstva financí s EET pokračuje

08.11.2017, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Diletantismus vlády a Ministerstva financí s EET pokračuje

Prodejci kaprů nebudou muset používat pokladny EET. Amatérské pokračování udělování výjimek pokračuje.

Místo toho, aby se to zrušilo pro všechny.

Důvodem podle vlády je, že obsluha pokladen v mrazu a ve vlhkém prostředí bude obtížná a nemusela by fungovat. Dle mě by ale stačilo, aby ten, kdo vyndává kapra z kádě, neobsluhoval pokladnu. Další argument je, že se jedná o jednorázový prodej. Použili-li tuto logiku, pak se musím ptát:

Co prodejci vánočních stromků? To je také jednorázové a prostředí je určitě mrazivé a za mžení i vlhké.

Co stánky na vánočních trzích? Tam také není sucho a teplo.

Co pouliční prodejci pečených kaštanů, svařeného vína, případně horké čokolády?

Co stánkaři s vánočním jmelím a větvičkami u hřbitovů?

Můžeme pokračovat i do letních měsíců, když už je řeč o jednorázovém prodeji.

Co jednorázový sezonní výprodej plodů vlastní zahrádky?

Co prodej velikonočních vajíček a pomlázek?

Včelaři a jejich med?

Nebo se podívejme, kdo už od vlády asi výjimku má.

Poutě. Ještě jsem neviděl kolotočáře, který by mi vydal doklad EET. Často ani nevydá lístek a po odevzdání peněz pouze pokyne ke vstupu na atrakci.

Už vám někdy vydala obsluha veřejných WC doklad EET za zaplacených 5 až 20 korun?

Příkladů pro všechny skupiny by se našlo hodně. Jen to ukazuje, že čím složitější systém a čím více výjimek, tím logicky více podvodů. Dlouhodobě by se vše mělo zjednodušovat, úředníků ubývat, daňové sazby sjednocovat a výjimky rušit. To by bylo hej. Zatím, jak dokazuje i aktuální nařízení vlády, je směr naprosto opačný. A vzhledem k výsledku voleb světlo na konci tunelu nevidím.

Tomáš Flaška, Pravý prostor


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

CETA: Přehnané regulace umělé inteligence mohou poškodit evropskou konkurenceschopnost

29.03.2024, Autor: red

Digitální regulační politika Evropské unie, zejména v oblasti umělé inteligence, vyvolala rozsáhlou diskusi. Ambiciózní legislativou, jako je AI Act, se EU snaží zaujmout pozici světového lídra v oblasti etického řízení umělé inteligence. Tento přístup však vyvolává obavy ohledně jeho dopadu na inovace a konkurenceschopnost v digitálním odvětví.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Komentář Radomíra Jáče k údajům a detailům ohledně výkonu HDP České republiky za loňské 4. čtvrtletí a za celý rok 2023

28.03.2024, Autor: Z blogosféry

Zpřesněné údaje o výkonu české ekonomiky za loňské závěrečné čtvrtletí hlásí lepší než původně reportované výsledky HDP. Dle zpřesněných dat HDP v loňském závěrečném čtvrtletí mezikvartálně vzrostl o 0,4 % a meziročně si připsal 0,2 %, když předchozí údaje uváděly mezikvartální růst HDP 0,2 % a meziroční pokles 0,2 %.

Schmarcz: Totální zesměšnění odborů. Potřebuje je ještě vůbec někdo?

27.03.2024, Autor: Martin Schmarcz

Odvoláváme, co jsme odvolali a slibujeme, co jsme slíbili. Jako pomatený pohádkový král působí odboráři poté, co si do čela opět zvolili Josefa Středulu jehož před třemi týdny sesadili v palácovém převratu. Tato tragikomická příhoda jen dokresluje, v jak žalostném stavu je hnutí, které kdysi doslova hýbalo politikou i režimy. Čím to je?

Švehla: Obchod mezi čistou a špinavou částí planety

25.03.2024, Autor: Martin Švehla

Ekologické vidění světa a ekonomiky se ve vyspělých zemních prosazuje už nejméně půl století, v posledních dekádách dokonce velmi radikálně, což vyvolává silnou oponenturu. Jedni mluví o záchraně planety, jejíž zkáza je při současné produkci oxidu uhličitého neodvratná, druzí mluví o ekonomické záchraně společnosti, která se přehnanou a překotnou redukcí uhlíkové stopy ničí v samých základech svého fungování. 

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Recenze zákona o lobbování

18.03.2024, Autor: red

O českém právním řádu se všeobecně soudí, že se stoupající kvantitou trvale klesá jeho kvalita. Pokud platí zákon přechodu kvantity v kvalitu, pak je legislativa výjimkou. Pravděpodobně to souvisí i s tím, že vedle dalších právnických profesí je legislativec málo placen, a když to nefunguje, slouží jako fackovací panák.

Švehla: Euro a politika

17.03.2024, Autor: Martin Švehla

Když pan prezident jednou větou vyvolá veřejnou diskusi, svědčí to o jeho vlivu. V případě zavedení eura to sice není diskuse, která by spojovala, ale také to není nic, co by širokou veřejnost až tak vzrušovalo. Navíc exportéři, kteří se zpočátku zdáli být nejhlasitějšími zastánci přijetí eura se z diskuse vytratili poté, co koruna oslabila a zajistila jim dodatečné příjmy.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama

Bez jakých znalostí a dovedností se dnes zaměstnanci neobejdou?

14.03.2024, Autor: Z blogosféry

Aby člověk získal a udržel si dobré pracovní místo, musí se prosadit často ve vysoké konkurenci. K tomu pak potřebuje určité vlastnosti a schopnosti, které pomohou podávat patřičné výkony, zvládat pracovní situace a efektivně komunikovat s kolegy i nadřízenými. Co je v současném boji o kvalitní pozici potřeba nejvíce?

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama