e-news.cz - kurzy
Reklama

NKÚ by měl příští rok dostat o téměř sto třicet milionů korun více

08.12.2017, Autor: Karolína Hurychová

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
NKÚ by měl příští rok dostat o téměř sto třicet milionů korun více

O sto dvacet sedm milionů korun by se měl v příštím roce navýšit rozpočet Nejvyššího kontrolního úřadu.

V příštím roce by tak úřad měl disponovat téměř šesti sty padesáti miliony korun. Drtivá většina z navrhovaného navýšení by měla jít na přípravu stavby nového sídla úřadu. Sněmovní kontrolní výbor ve čtvrtek doporučil návrh rozpočtu úřadu schválit. Rozpočet úřadu by se měl později navýšit ještě o jednatřicet milionů z důvodu růstu platových tarifů ve státní správě.
Nejvyšší kontrolní úřad by měl příští rok disponovat rozpočtem ve výši 646 milionů korun, což znamená, že ve srovnání s letošním rokem by mu mělo být do rozpočtu alokováno o 127 milionů korun více. Částka v hodnotě 121 milionů je přitom určena na přípravu stavby nového sídla, jelikož úřad doposud sídlí v pronajatých prostorách. Návrh rozpočtu Nejvyššího kontrolního úřadu byl schválen rozpočtovým výborem v souladu se zákonem o rozpočtových pravidlech už na jaře a vláda ho zapracovala do návrhu kompletního státního rozpočtu České republiky.
Nejvyšší částka z rozpočtu je určena na platy zaměstnanců, kterých je nyní v úřadu 461, a celkově je pro ně podle návrhu na příští rok alokováno 262 milionů korun. Podle vrchního ředitele správní sekce Radka Hauberta je takřka neřešitelným problémem shánění některých profesí, jako jsou auditoři nebo IT odborníci.
Se 134 miliony korun počítá návrh rozpočtu úřadu na investice. V reakci na dotazy členů výboru Radek Haubert uvedl, že na projektové práce na nové budově se počítá s nejvýše 35 miliony korun, další finance už budou určeny na zahájení stavby. Nová budova by podle Hauberta měla vyjít na méně než tři čtvrtě miliardy korun.
Rozpočet úřadu se pravděpodobně ještě zvýší o dalších 31 milionů korun, a to z důvodu navýšení platových tarifů ve státní správě, o nichž vláda rozhodla v září. Tato změna se týká ještě dalších pěti rozpočtových kapitol, včetně parlamentních, a uskuteční se pravděpodobně formou pozměňovacího návrhu ke státnímu rozpočtu, který bude předložen ve druhém čtení.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Poradna: Jak dodavatelé energií stanovují zálohy

04.04.2024, Autor: Z blogosféry

Zálohy na elektřinu a plyn jsou důležitou součástí procesu dodávky energií. V zájmů odběratelů je, aby je měli nastaveny optimálně, a tak se vyhnuli nepříjemným situacím. Co zálohy jsou, z čeho se skládají, kdo je může měnit a jaký je jejich význam pro každého z nás?

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Pražská stoková síť je pod kontrolou odborníků z PVK 

12.02.2024, Autor: red

144 kilometrů prohlédnuté stokové sítě, 1 837 zrevidovaných vstupních šachet a objektů, 28 nalezených havárií a 67 vypracovaných návrhů na odstranění závad zařazených do plánu oprav a investic.To je výsledek činnosti pracovníků útvaru průzkumu stokové sítě Pražských vodovodů a kanalizací za loňský rok.

Odtah vozidla při havárii na vodovodní či kanalizační síti hradí PVK 

08.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pražské vodovody a kanalizace musí havárii na vodovodní či kanalizační síti neprodleně odstranit. V této souvislosti mají podle zákona o vodovodech a kanalizacích možnost rozhodnout o odtahu vozidla, které brání opravě. Vůz vždy zamíří na odstavné parkoviště, kde je bezplatně vydán majiteli. Úhradu za odtah hradí Pražské vodovody a kanalizace.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama