Apogeo
Reklama

Projekt Vizionáři 2017 ocenil inovativní projekt Knihobudky

09.12.2017, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Projekt Vizionáři 2017 ocenil inovativní projekt Knihobudky

V pořadí posedmé v řadě vyhlásila odborná porota vítěze prestižního projektu Vizionáři 2017 pro letošní rok.

Oceněny tak byly nejzajímavější inovativní počiny v českém podnikání s významným společenským, technologickým či ekonomickým přínosem. Mezi oceněnými projekty se objevily například rostoucí tumorózní endoprotéza stehenní kosti, řešení pro (auto)mobilitu tělesně postižených osob nebo unikátní digitalizované pracoviště pro umělecké sochařství. Kromě vítězů porota udělila i jedno čestné uznání.

V letošním roce odborná porota, složená ze zástupců státních institucí, akademického prostředí a partnerů projektu, určila za vítěze celkem 10 subjektů. Laureátem čestného uznání odborné poroty projektu Vizionáři 2017 se stal Pavel Železný. Oceněnou inovací byl realizovaný projekt Knihobudka, který představuje veřejnou bezplatnou knihovnu v ulicích města s perspektivou stát se veřejným pouličním pracovištěm se stolkem, připojením k elektřině a wifi síti. Porota hodnotí projekty podrobně z několika pohledů. Ty představují existenci realizovaného inovativního řešení, identifikaci jeho původce, společenského přínosu, vizionářského přístupu při realizaci inovace a další. „Dovoluji si tvrdit, že za uplynulých sedm let jsme celý proces, zahrnující všemožná úskalí, dovedli téměř k dokonalosti. Počet přihlášek každým rokem stabilně stoupá stejně jako kvalita přihlášených projektů. Zaznamenáváme také rostoucí spektrum charakteru uchazečů. Kromě firem se hlásí stále více škol nebo zájmových sdružení,“ říká předseda řídícího výboru sdružení CzechInno David Kratochvíl.

Titul Vizionář 2017 pro letošek získali:

  • ALTEC a.s. + Strojmetal Aluminium Forging s.r.o., oceněná inovace: STROJBAN – systém pro logistiku přepravních palet

  • ASV Náchod, a.s., oceněná inovace: REVA – systém pro sledování a vyhodnocování činnosti výrobních strojů

  • Beznoska s.r.o., oceněná inovace: Rostoucí tumorózní endoprotéza stehenní kosti

  • Coming Plus, a.s., oceněná inovace: Tensograf – unikátní přístroj pro měření a hodnocení objemových změn v materiálech

  • Elbee Mobility s.r.o., oceněná inovace: Vozidlo Elbee – jedinečné řešení pro mobilitu tělesně postižených osob

  • ELCOM, a.s., oceněná inovace: Systém vzdálené a prediktivní údržby tzv. strojového zdraví

  • Institut mikroelektronických aplikací s.r.o., oceněná inovace: Platforma „Otvírej mobilem“

  • PPRoi Development s.r.o., oceněná inovace: Systém PPROI – unikátní systém pro zvyšování efektivity podnikání

  • PRAGOTHERM, servis fasád, s.r.o., oceněná inovace: Fotoaktivní transparentní nátěrový systém Balclean

  • Střední průmyslová škola kamenická a sochařská, Hořice, oceněná inovace: Unikátní digitalizované pracoviště pro umělecké sochařství

Osobností projektu Vizionáři 2017 byl vyhlášen Jiří Holoubek, předseda představenstva společnosti ELCOM, a.s., prezident Elektrotechnické asociace ČR a člen představenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR, a to za svůj výjimečný přínos v oblasti podpory rozvoje inovací v ČR a aktivity zaměřené na zvyšování povědomí o důležitých aspektech digitalizace průmyslu, šíření osvěty v oblasti digitálních inovací, jakož i na přípravu mladé generace k zapojení do plně digitalizované průmyslové výroby.

Všichni vítězové soutěže obdrželi nejen oficiální titul „Vizionář 2017“ za společenský, ekonomický nebo technický inovativní přínos oceněné inovace, ale především získali možnost zapojení se do unikátního systému prezentace a podpory inovací v ČR. V předchozích letech již bylo v rámci projektu Vizionáři představeno mnoho zajímavých návrhů i startupů z oblastí nejrozmanitějších segmentů: například ruční 3D pero, laboratorně chovaný český čmelák, antialergenní nanoplyšáci, vývoj nanonátěru, který čistí vzduch za pomoci světla, dětský zábavní park Mirákulum vybudovaný v bývalé vojenské zóně v Milovicích, nejrůznější materiálové inovace ve stavebnictví jako zvukotěsný skleněný panel Glasior nebo unikátní hydroizolační systémy, vývoj algoritmů sloužících k detekci kybernetických hrozeb, monitoringu produktivity a zvyšování efektivity využívání ICT v organizacích.

Účelem projektu Vizionáři je mobilizovat inovační potenciál českých malých a středních podniků a napomoci úspěšné komercializaci inovativních nápadů, s kterými přišly v uplynulém období. Sdružení CzechInno v tomto ohledu vnímá jako důležité zejména to, aby se o novinkách na poli inovací dozvídala široká veřejnost a aby co nejvíce pronikaly do praxe.

CzechInno je neziskovým zájmovým sdružením právnických osob založeným k podpoře českého inovačního podnikání a čerstvým držitelem ocenění za excelenci v podpoře podnikání v ČR za unikátní systém podpory inovací uděleného v rámci Eastern European Elite Business Awards 2016 anglickým Corporate Vision Magazine.

Projekt Vizionáři 2017 se uskutečňuje pod záštitou ministra průmyslu a obchodu ČR Jiřího Havlíčka, generálním odborným partnerem je Komerční banka, hlavními odbornými partnery jsou Česká exportní banka, Technologické centrum Akademie věd ČR jako provozovatel sítě Enterprise Europe Network Česká republika, Technologická agentura ČR, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Společnost vědeckotechnických parků ČR a Asociace inovačního podnikání ČR.

Informace o činnosti sdružení CzechInno a jeho projektech jsou k dispozici na www.czechinno.cz.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama