e-news.cz - kurzy
Reklama

V Česku byl spuštěn první fond umožňující investici do kryptoměn

01.02.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
V Česku byl spuštěn první fond umožňující investici do kryptoměn

Česká investiční skupina Comfort Finance Group CFG vytvořila tým expertů na kryptoměny a založila Kryptofond, přes který lze investovat do

diverzifikovaného koše virtuálních měn, jako jsou bitcoin, ethereum a další. Díky vysoké hodnotě a dlouhodobě rostoucím kurzům virtuálních měn Kryptofond očekává výnosy od třiceti procent výše. Jedná se o první projekt svého druhu v regionu střední a východní Evropy.
Investiční výbor fondu tvoří odborníci, kteří vybírají portfolio kryptoměn tak, aby se slučovalo s investiční filozofií, jíž je investice do dlouhodobě růstových měn. „Z dlouhodobého hlediska je možné, že funkci lídra trhu, kterým je v současnosti bitcoin, převezme jiná měna. Tento fenomén, kdy si lídr nedokáže udržet svou pozici na vrcholu, není ve světě technologií ničím nevídaným. Kryptofond využijí zejména ti, kdo se tomuto riziku chtějí vyhnout a přenechají volbu kryptoměn odborníkům,“ říká projektový manažer Kryptofondu Jan Záhumenský.
Další výhodou Kryptofondu je jednoduchost investičního procesu, který se podobá investici do běžných fondů. Na nevídaném růstu kryptoměn v posledních letech je tak možné participovat i bez hlubších znalostí této oblasti. Kvalifikovaní investoři mohou díky Kryptofondu dosáhnout profesionální míry zabezpečení a skladování mincí, a to s minimálními finančními i časovými náklady. „Správné skladování je důležité zejména kvůli tzv. ‚štěpení‘, při kterém dochází ke vzniku nové kryptoměny, jejímž základem je měna původní. Jen u bitcoinu v minulém roce toto štěpení proběhlo dokonce dvakrát. Důležité pro investory je, že mají nárok na obě měny, a to představuje dodatečný výnos,“ uvádí spoluzakladatel fondu Andrej Štaňko.
Fond byl registrován u České národní banky 29. května 2017, je dostupný na webových stránkách www.kryptofond.cz a je určen pro kvalifikované investory. Vznik Kryptofondu je dalším potvrzením rostoucího uznání a implementace kryptoměn obchodníky a tradičními finančními institucemi. Kryptoměny jsou běžně využívány k transakcím, o čemž svědčí například nedávný prodej bytu v Praze, za který bylo zaplaceno v bitcoinech. Jejich reálné uplatnění se každým dnem zvyšuje s tím, jak roste množství subjektů, které akceptují kryptoměny. Jak se možnosti využití kryptoměn stále rozšiřují, jejich budoucí potenciál roste.
O skupině CFG
Investiční skupina Comfort Finance Group CFG působí na českém trhu od roku 2012. V oblasti zajištěných úvěrů a nemovitostí se jí podařilo jen během posledního roku zvýšit aktiva ve správě o více než 100 milionů korun.
Jádro aktivit skupiny tvoří dceřiná společnost Comfort Money, která již šestým rokem poskytuje na českém trhu nebankovní úvěry zajištěné nemovitostí.
Součástí skupiny je také společnost CFG Real Estate, působící výhradně v oblasti realitního trhu na území Česka. Specializuje se na rychlý výkup nemovitostí a investice do výnosových nemovitostí.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama