e-news.cz - kurzy
Reklama

Z významných lidí u nás bydleli dalajlama nebo Marine Le Pen

14.02.2018, Autor: Pavel Veselý

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Z významných lidí u nás bydleli dalajlama nebo Marine Le Pen

Rozhovor s Radkem Dohnalem, spolumajitelem a generálním ředitelem TOP HOTEL Group
Cestuje po celém světě služebně i soukromě a na svých cestách vždy sleduje a porovnává služby, které dostává. Vždy přemýšlí o tom, jestli stejné služby také nabízí i jeho hotel. „Novinkou, kterou připravujeme, je autentická indická restaurace,“ láká k návštěvě hotelu, kde naposled například oslavoval své vítězství v prezidentských volbách Miloš Zeman.
Jste rodinná firma. Chtěl jste vždy převzít vedení hotelu?
Ano, jsme rodinná firma. Do vedení našeho hotelu jsem se zapojil postupně v průběhu let. Již při studiu vysoké školy jsem se různou měrou zapojoval do aktivit spojených s provozem hotelu a až po několika letech jsem převzal funkci generálního ředitele.
Jak vzpomínáte na začátky TOP HOTELU?
Vzpomínám si, že začátky byly velmi náročné. Celý hotelový komplex prošel výraznou rekonstrukcí, velkým rozšířením nabízených služeb, zejména v oblasti kongresových služeb, které bylo potřeba správně nabídnout, získat klienty, a hlavně nastavit perfektní servis pro zákazníky.
Jezdíte hodně po světě. Sbíráte zkušenosti a invenci pro váš hotel? Kde se vám líbilo nejvíc?
Cestuji velmi rád. Cestuji po celém světě služebně i soukromě a na svých cestách vždy sleduji a porovnávám služby, které dostávám. Vždy přemýšlím o tom, jestli stejné služby nabízíme také, a pokud ano, tak přemýšlím, jestli jsme lepší. Pokud vidím službu, kterou nenabízíme, tak přemýšlím, jestli bychom ji neměli také poskytovat třeba v obměněné formě.
Dává vám váš otec rady v podnikání? Jak je přijímáte?
Rady samozřejmě dostavám neustále a jsem za to rád. Zkušeností, které můj otec za ty roky podnikání nasbíral, je mnoho a jsou prověřené praxí. Byla by chyba se jimi nezabývat.
Jaký nejzajímavější kongres nebo akci jste v TOP HOTELU pořádali?
Akcí i kongresů je u nás stále mnoho. Jsou to akce různé velikosti, co do počtu účastníků i obsahu. Firmy si u nás organizují školení, výroční setkání, zaměstnanecké večírky. Ty mohou být pro pár desítek lidí až po akce pro několik stovek nebo tisícovek účastníků. Protože máme zázemí vhodné i pro novináře a televizní přenosy, konají se u nás akce, které jsou mediálně sledované. V minulosti se u nás například konaly přímé přenosy volby České miss, několik politických stran u nás uspořádalo svůj sjezd, různá profesní sdružení si náš hotel vybrala k setkání. Také se u nás konaly mezinárodní výstavy psů a koček, modelářů nebo historických vozidel. V nedávné době využil náš hotel volební štáb prezidenta Zemana, který od nás sledoval výsledky 2. kola volby prezidenta a po vyhlášení výsledků měl prezident Zeman proslov v přímém přenosu.
Co všechno ve vašem hotelu můžeme najít? A co chystáte nového?
TOP HOTEL Praha patří rozsahem svých služeb mezi největší hotely v Evropě. Máme k dispozici 810 pokojů různých kategorií. Pět restaurací, které nabízejí českou i mezinárodní kuchyni, pět kongresových sálů a šestnáct salonků, které pojmou až pět tisíc kongresových hostů. Samozřejmostí je hotelové wellness s bazénem, saunou i posilovnou. Naprosto unikátní je naše japonská zahrada, která je ideálním místem pro odpočinek, ale je vhodná i pro pořádání venkovních akcí až pro osm set lidí. Disponujeme také dostatečně velkým parkovištěm, které mohou naši zákazníci využívat. Novinkou, kterou připravujeme, je autentická indická restaurace. Všechny pokrmy budou  samozřejmě připravovány našimi indickými kuchaři v té nejlepší kvalitě, aby se pro hosty návštěva stala nezapomenutelným zážitkem.
Máte nějaký recept na to, jak v rodinné firmě oddělit věci pracovní a osobní? Jde to vůbec?
Univerzální recept asi neexistuje, ale já osobně mám zájmy, kterým se věnuji již dlouho, a ty mi pomáhají vypnout. Rád cestuji, hraji golf a zajímám se o umění, ale upřímně, i do těchto aktivit mi často zasahuje práce. Tomu se prostě nelze vyhnout.
Je TOP HOTEL součástí nějakého hotelového řetězce? Popřípadě napadlo vás někdy založit mezinárodní hotelový řetězec?
Zatím nejsme součástí žádného řetězce a ani jsme o tom zatím neuvažovali.
Zajímáte se také o moderní technologie? Využíváte či zamýšlíte je také v TOP HOTELU zavést? Co Průmysl 4.0 – dá se využít pro řízení a provoz hotelu?
Moderní technologie a nové trendy nás zajímají. Jsme moderní hotel, který musí jít, v rámci možností, s novými trendy. Je ale potřeba si uvědomit, že hotelový byznys je založen hlavně na lidském faktoru a kvalitním servisu, který lidé zákazníkům poskytují. To, co nás velmi dobře prezentuje, je příjemná a vstřícná obsluha, kvalitní pokrmy nebo zajištění nestandardních požadavků zákazníků. To žádný stroj nenahradí. Automatizovat lze pouze část procesů, které naši zákazníci nevidí. Jedná se například o využití automatizace v evidenci skladových zásob, tzv. chytré sklady. Finanční nebo marketingové oddělení také může pro některé své činnosti těchto nových možnosti z oblasti digitalizace a automatizace využívat.
Setkal jste se s mnoha osobnostmi. Je někdo, kdo vás speciálně zaujal?
Za těch mnoho let, kdy v hotelu působím, jsem se opravdu setkal s celou řadou osobností z České republiky i ze světa. Jsou to osobnosti z různých oblastí veřejného života. Potkal jsem se například se všemi prezidenty samostatné České republiky, s ministry a politiky, se sportovci, umělci a vědci. Z těch zahraničních bych asi zmínil Jeho Svatost dalajlamu, který byl v našem hotelu ubytován při své návštěvě Prahy, bývalou manželku současného prezidenta USA Ivanu Trumpovou nebo v současné době jednu z nejvýraznějších evropských političek paní Le Penovou.
Uvažoval jste někdy také o rozšíření vašich podnikatelských aktivit? Který segment by vás zajímal? 
O našich aktivitách samozřejmě stále přemýšlíme, ale plány do budoucna si zatím necháme pro sebe.
Děkuji za rozhovor.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama