Apogeo
Reklama

MBA jako řešení, jak si udržet i získat nové zaměstnance

30.03.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
MBA jako řešení, jak si udržet i získat nové zaměstnance

Zájem o MBA studium celosvětově roste.

V době rekordně nízké nezaměstnanosti v Česku je stále častějším zaměstnaneckým benefitem, kterým se firmy snaží udržet současné zaměstnance i získávat nové. Český vzdělávací institut CEMI měl v roce 2017 o téměř pětinu více nastupujících studentů usilujících o titul MBA než v roce 2016.
Rostoucí zájem hlásí i v USA. Podle časopisu Forbes University of Maryland – Robert H. Smith School of Business navýšila ve stejném období počet zapsaných studentů o 151 procent a Kenan-Flagler Business School při univerzitě v Severní Karolíně vykázala nárůst o 78 procent.
Český trh práce v současné době definuje velmi nízká nezaměstnanost, která hraje do karet zaměstnancům. Ti mohou kvůli větší nabídce pracovních míst zvažovat změnu zaměstnavatele a zároveň si také klást více podmínek než v předchozích letech. Podle metodiky Úřadu práce činila únorová nezaměstnanost v Česku pouhých 3,7 procenta, v Praze jen 2,3 procenta. „Situace se pro zaměstnavatele v poslední době výrazně mění. Firmy si uvědomují, že si musí předcházet kvalitní zaměstnance, kteří mají v současné době více pracovních možností než v minulosti. Řešením je proto navyšování finančního ohodnocení i zkvalitňování systému benefitů, mezi které stále častěji patří i online MBA studium,“ uvádí Mgr. Štěpán Mika, ředitel vzdělávacího institutu CEMI, jenž se zaměřuje na MBA a LLM studium, a dodává: „Studium MBA je primárně zaměřené na pracovníky středního a vyššího managementu, kterým výrazným způsobem prostřednictvím kapacit v oboru rozšiřuje teoretické znalosti i potřebné poznatky z praxe. Podle našeho průzkumu 60 procent absolventů uvádí, že se jim investice do studia MBA vrátila již do dvou let.“
Rostoucí obliba MBA titulů
Titul MBA se těší oblibě zejména v USA, ale i v Evropě je již často nezbytnou součástí pro postup na vyšší manažerské pozice. Zatímco v roce 2017 web USnews.com hodnotil úroveň 180 online MBA programů, letošní zveřejněný žebříček jich čítá již téměř 270. A to zdaleka nereflektuje všechny existující online MBA programy na světě. Podle Forbesu spočívá obliba online MBA studia zejména v tom, že studenti kvůli němu nemusí přerušovat současnou práci a ani časté cestování této formě studia nevadí. Stačí mít připojení k internetu a chuť učit se novým věcem.
TZ CEMI (Central European Management Institute)
Institut CEMI byl založen v roce 2011 s cílem poskytovat kvalitní online MBA a LLM vzdělání na evropské úrovni. Studium trvá jeden rok a je dostupné především studentům z České a Slovenské republiky. Všechny česky vyučované MBA a LLM obory na CEMI jsou navrženy a přizpůsobeny potřebám českých a slovenských studentů a také místnímu trhu práce. MBA programy v angličtině jsou celosvětově využitelné a jsou vyučovány mezinárodním týmem lektorů. S více než 1 400 klienty patří mezi nejvýznamnější a největší poskytovatele MBA a LLM studia ve střední Evropě. V rámci průzkumu efektivity vzdělávání manažerů byl agenturou IPSOS vyhodnocen institut CEMI jako instituce poskytující nejefektivnější MBA studium při zaměstnání. Institut CEMI od roku 2012 realizuje vlastní stipendijní program pro handicapované studenty, v jehož rámci již poskytl stipendia na MBA a LLM studium v celkové výši více než dva miliony korun. Více informací naleznete na www.cemi.cz.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Jak nastartovat poradenský business pro rok 2024?

13.09.2023, Autor: Z blogosféry

Významné osobnosti. Špičkoví odborníci. Bouřlivé diskuse. Aktuální poradenská témata. Příležitost k setkání. A mnohem víc přinese festival pro finanční profesionály FINfest s titulem „Jak nastartovat poradenský byznys pro rok 2024“.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama