Apogeo
Reklama

Sjednocení trhů v EU slibuje snazší doručení balíků ze zahraničí

25.03.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Sjednocení trhů v EU slibuje snazší doručení balíků ze zahraničí

Nákupy v internetových obchodech jsou v tuzemsku oblíbené, v loňském roce nakupovalo přes internet už více než padesát procent Čechů.

Ve třech čtvrtinách případů pořizují zboží v českých e-shopech. Tendenci nakupovat především v „domácích“ internetových obchodech mají ale i občané ostatních evropských států. Posílit důvěru spotřebitelů v nakupování ze zahraničí slibují od příštího roku jednotná pravidla digitálního trhu a zpřehlednění služeb přeshraničních doručovatelů balíků, které umožní nová webová stránka. Podle celoevropské logistické společnosti GLS může v konečném důsledku dojít i ke zrychlení přepravy.
Češi na internetu dávají přednost domácím e-shopům, ve kterých podle údajů projektu Česko v datech uskutečnili v roce 2015 téměř 72 procent všech svých internetových nákupů, oproti necelým 20 procentům nákupů z internetových obchodů jiných států Evropské unie a zhruba 7,5 procenta mimoevropských. Výrazně se tak svým chováním neliší od obyvatel ostatních členských států EU, z nichž průměrně 87 procent nakupuje v e-shopech svých zemí. Elektronické nakupování v zahraničí si spotřebitelé zatím výrazněji neoblíbili kvůli komplikovanému doručování zboží.
Nová pravidla zpřehlední trh
Situaci by měla zlepšit nová jednotná pravidla digitálního trhu a přeshraničního doručování pro celou Evropskou unii, která vstoupí v platnost v roce 2019. Díky nim vznikne speciální webová stránka za účelem transparentního srovnání služeb balíkových přepravců. „Nová pravidla vítáme, protože jsme vždy kladli důraz na férový poměr kvality a ceny. Větší důvěra trhu a růst objemu zásilek umožní nasadit více přímých mezinárodních linek, a tím zrychlit přepravu a zefektivnit náklady. Již nyní pokrýváme každodenním přímým spojením nejen okolní státy, ale i Maďarsko, které vnímáme jako velmi atraktivní trh pro české podnikatele,“ uvádí Pavel Včela, ředitel přepravní společnosti GLS Česká republika.
V zahraničních e-shopech utrácíme miliardy
Na internetu Češi nejčastěji míří do e-shopů Velké Británie, Irska, Nizozemska a Německa, za hranicemi Evropy potom USA a Číny. Předloni v zahraničních e-shopech utratili zhruba 28 miliard korun, tedy téměř o třetinu více než v předchozím roce. Češi na internetu nejčastěji nakupují oblečení a obuv, populární je rovněž elektronika nebo sportovní potřeby. „Přeprava balíků se stále častěji týká i malých zásilek s předměty denní potřeby. Váha balíků klesá, zatímco jejich počet stoupá. Zákazníci e-shopů s oblibou využívají doručení i těch nejmenších věcí až domů bez nutnosti navštívit kamennou prodejnu,“ dodává Pavel Včela.

TZ společnosti GLS


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama