Apogeo
Reklama

Do konečné podoby Parkové čtvrti na Žižkově promluví veřejnost

07.04.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Do konečné podoby Parkové čtvrti na Žižkově promluví veřejnost

Do konečné podoby nové čtvrti, která vznikne v severní části Nákladového nádraží Žižkov, se budou moci aktivně zapojit i obyvatelé

Prahy. Společnost Central Group, která zde plánuje postavit Parkovou čtvrť, totiž umožňuje lidem hlasovat o preferovaném obsazení komerčních prostor, tedy obchodů, služeb či restaurací. Veřejnost se může aktivně podílet i na budoucí podobě velkého parku, který zajistí pěší prostupnost celého území, která dnes neexistuje.
Na revitalizaci zanedbaného Nákladového nádraží Žižkov a jeho unikátní přeměně v rezidenční Parkovou čtvrť se bude podílet celkem devět předních českých architektonických ateliérů s 21 rozličnými koncepty. Největší český rezidenční stavitel představil aktuální podobu projektu v rámci veřejné debaty, které se koncem března na radnici Prahy 3 účastnila stovka zájemců.
Central Group zde zároveň vyzval veřejnost k zapojení do konečné podoby Parkové čtvrti. Nejen obyvatelé Prahy 3 se tak mohou vyjádřit ke skladbě komerčních prostor. Ty jsou plánovány zejména v oblasti ulice Jana Želivského a Basilejského náměstí, a také na nově plánovaném náměstíčku v centru projektu. „Celkem zde bude k dispozici přibližně 3000 m2 komerčních ploch. Jelikož chceme do této části Prahy citlivě doplnit potřebné obchody, služby či gastronomické provozy, zapojíme do hlasování o jejich preferovaném složení i veřejnost a zejména obyvatele Prahy 3. Záleží nám na tom, aby byl přínos nové čtvrti pro městskou část a potažmo pro Pražany maximální,“ řekl šéf Central Group Dušan Kunovský.
Zapojení veřejnosti probíhá s velkým předstihem, aby mohly být názory Pražanů v dalších fázích příprav Parkové čtvrti reflektovány. Rozložení komerčních prostor je zde zatím flexibilní a umožňuje tak výběr budoucích pronajímatelů či majitelů dle preferencí obyvatel.
Dvě varianty velkého parku
Central Group ve spolupráci s ateliérem Jakuba Ciglera zpracoval také dvě varianty využití nového velkého veřejného parku, který vznikne v severovýchodní části nádraží a bude navazovat na Židovské pece. „Veřejnost bude moci vybrat, zda dá přednost variantě ekoparku s převažujícími atrakcemi pro děti, nebo variantě s prvky pro všechny věkové kategorie. Chceme, aby se tato velká veřejná zelená plocha organicky integrovala do zeleně Prahy 3 a našla využití, které obyvatelé ocení nejvíce,“ dodal Kunovský. Nový park bude navazovat zeleným koridorem na vedlejší pozemky za budovou Nákladového nádraží, a zajistí tak pěší prostupnost celého území, která dnes neexistuje.
Mateřská škola za 60 milionů korun pro městskou část
Na okraji parku vznikne velká šestitřídní mateřská škola, spádová pro celé okolí s vlastní velkou zahradou a vývařovnou. Školku v hodnotě 60 milionů korun postaví Central Group na vlastní náklady a převede ji do vlastnictví městské části. Autorem návrhu školky je ateliér Loxia, který se inspiroval železnicí, jež na pozemku ještě před pár lety fungovala. Barevnost a hravost projektu staví totiž na dětmi velmi oblíbených Pohádkách o mašinkách.
Anketa týkající složení komerčních prostor a nové podobě veřejného parku je k dispozici na stránkách ZDE


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama