e-news.cz - kurzy
Reklama

Mzdy v IT se blíží vrcholu, některé už dál nerostou

28.04.2018, Autor: Petr Vrabec

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Mzdy v IT se blíží vrcholu, některé už dál nerostou

Nedostatek lidí v informačních technologií způsobil v ČR plošný růst mezd i nefinančních benefitů.

I letos se mohou zaměstnanci těšit na další zvyšování mezd, podle odhadů expertů z personální agentury Grafton Recruitment půjde o jednotky procent. U některých pozic však mzdová úroveň dosáhla na své maximum, proto se dá očekávat stagnace či dokonce mírný pokles, vyplývá z rozsáhlého průzkumu mezd pro rok 2018.
Česká ekonomika roste nejvíce za poslední roky, což ruku v ruce s rekordně nízkou nezaměstnaností způsobuje silný nedostatek IT odborníků. Ten je navíc prohlubován poptávkou po IT specialistech orientovaných na nové technologie, aniž by opadla poptávka po IT odbornících zaměřujících se na technologie starší,“ říká Martin Ježek, obchodní ředitel Grafton Recruitment.
Očekává se příchod dalších investorů, kteří v ČR vybudují nová technologická centra, hlad po specialistech z oblasti IT bude tedy růst. Asi nejvíce chybí vývojáři, firmy ale také hojně hledají IT specialisty zaměřené na data, jejich analýzu či administraci a IT bezpečnost. Dynamický rozvoj technologií dává v IT vzniknout i zcela novým rolím. Novinkou jsou například specialisté na ochranu dat v souladu s GDPR, v souvislosti s rozmachem robotické automatizace a technologií umělé inteligence jsou to i odborníci, kteří umí robotický software naprogramovat a vytrénovat.
V kontextu často až kritického nedostatku lidí jsou patrné snižující se nároky na kvalifikaci. Pokud má zájemce o pozici správné pracovní návyky, motivaci a zájem učit se nové věci, jsou firmy připraveny takového pracovníka zaučit či pomoci mu získat příslušnou kvalifikaci. Výbornou startovní pozici mají v IT odvětví i absolventi technických univerzit a IT oborů ekonomických škol. Studenti jsou běžně kontaktováni společnostmi ještě před dokončením studia, a kromě zajímavých projektů a pracovního uplatnění je jim nabízeno i velmi zajímavé mzdové ohodnocení.
Obor zaměstnává i celou řadu cizinců, zejména z východní Evropy. Nábor v zahraničí dnes probíhá i ve firmách, které měly původně výhradně české prostředí. Nejčastěji se jedná o pozice vývojářů, testerů a lidí, kteří nevyžadují velkou komunikaci s klienty či jinými subjekty. 
V oblasti benefitů mají IT zaměstnanci jasno – vítězí jednoznačně flexibilita. Dávno už přitom nejde jen o flexibilní pracovní dobu anebo možnost pracovat z domu. Prosazuje se i trend digitálního nomádství, kdy IT pracovníci můžou dělat v podstatě odkudkoli. Nabídka takto pružné formy spolupráce dokáže dokonce vyvážit i horší finanční podmínky. Silně se rozmáhá i spolupráce na OSVČ. Standardní benefity zaměstnanci neocení, důležitější jsou pro ně využívané technologie a zajímavé projekty.
Velké regionální rozdíly
Pro obor informačních technologií jsou typické obří regionální rozdíly. Mzdy v Praze často převyšují mzdy v regionech o více než polovinu, výjimku tvoří Brno, které již několikátý rok Prahu na některých pozicích dotahuje. Nejlépe placení jsou tradičně ředitelé IT (CTO/CIO), kteří si v Praze přijdou na 130-250 tisíc korun měsíčně, druhou nejvyšší mzdu mohou mít na Ústecku (100-190 tisíc). Naopak nejhůře jsou placeni specialisté technické podpory 1. stupně (Ústecko, Královéhradecko a Pardubicko 20-25 tisíc) a webdesigneři, kteří si na Olomoucku, Liberecku či na Vysočině vydělají 25-35 tisíc korun hrubého měsíčně, a to včetně variabilních složek a bonusů.
Směřují mzdy vývojářů ke stagnaci?
Manažeři a ředitelé softwarového vývoje patří spolu s řediteli IT mezi nejlépe placené IT pozice, v Praze si vydělají až 170 tisíc korun měsíčně. Zájem o vývojáře je vysoký napříč celou zemí, což dokládá fakt, že mzdy v Praze převyšují regiony zhruba jen o třetinu, rozdíl mezi hlavním městem a regiony tedy není tak dramatický jako u jiných IT pozic. Nejhůře jsou programátoři placeni na Olomoucku, nejméně si vydělá webdesignér (25-35 tisíc), SW Tester (25-40 tisíc) a vývojáři Java/C# bez zkušeností (28-38 tisíc). „Ve vývoji softwaru mzdy vyrostly na skutečně vysokou úroveň. Dá se očekávat, že nyní nastane spíše jejich stagnace anebo dokonce mírný pokles. Tato tendence je vidět například již v Praze a v případě Java/C# vývojářů s 3-5 lety praxí v Ostravě,“ komentuje Martin Ježek.
Ředitelské pozice
Zatímco v Praze si ředitel IT polepšil ze 120-200 tisíc na 130-250 tisíc, v Brně a Ostravě došlo k nárůstu jen nepatrnému nebo žádnému. Výkonní ředitelé se letos v Praze pohybují v širším pásmu než loni, v roce 2017 se mzda na této pozici pohybovala mezi 150 a 200 tisíci, letos si však mohou vydělat jak méně, tak i více, a sice v rozmezí od 120 do 250 tisíc. Výkonný ředitel si může polepšit i na Ostravsku, a to až o 50 tisíc měsíčně. Ve srovnání s loňským rokem byly v Praze zaznamenány menší mzdy i u pozice obchodní ředitel, zatímco vloni vydělával 100-150 tisíc, letos začíná jeho měsíční mzda již na 60 tisících.
Pozice v IT podpoře jsou nejhůř placené
Mzdy na pozicí v oblasti technické podpory či IT administraci se v Praze pohybují zhruba o 50-100 procent výše než v ostatních regionech ČR s výjimkou Brna, které dokáže Praze konkurovat. Nejhůře placeni jsou pracovníci technické podpory v Královéhradeckém a Pardubickém kraji. Mzdy v této oblasti ovšem nerostly skokově v žádném z regionů, a to ani v Praze.
Obchodní pozice v IT firmách
Business Development manažer v Praze si může polepšit až o 50 tisíc měsíčně, z 50-80 tisíc na 55-130 tisíc. Obecně nelze na obchodních pozicích napříč celou ČR vysledovat žádný patrný trend ve výši mezd, pozice jsou hodnoceny prakticky všude velmi podobně, Prahu nevyjímaje.
O Mzdovém průzkumu Grafton Recruitment
Průzkum Grafton Recruitment byl realizován v České republice v průběhu 1. čtvrtletí roku 2018 ve všech 14 pobočkách společnosti. Prezentovaná data vycházejí zejména z nástupních mezd uchazečů, kterým Grafton Recruitment zprostředkoval zaměstnání, a dále z poptávek firem o vyhledání zaměstnanců. Celkem personální agentura Grafton Recruitment pomohla v roce 2017 získat zaměstnání na hlavní pracovní poměr (HPP) 2 607 lidem. Jejich počet meziročně vzrostl téměř o 10 procent. Vedle toho agentura zprostředkovala práci 8 803 pracovníkům formou agenturního zaměstnávání.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Ekonomická nálada domácností se prudce zlepšuje

25.03.2024, Autor: Z blogosféry

Indikátor tuzemské ekonomické důvěry v březnu narostl z únorových 90,6 na 94,2 bodu a dostal se tak nejvýše od května loňského roku. Důvěra v podnikatelském sektoru se zvýšila z 89,9 na 93,0 bodu, tedy nejvýše od prosince 2023. Ještě výrazněji pak poskočila důvěra spotřebitelů, která se z 94,0 dostala až na 99,9, což je nejlepší výsledek od října 2021.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Za jídlo a koledu na Velikonoce utratíme průměrně kolem tří tisíc, ceny hlídáme více než loni. Tradiční zvyky ustupují domácí pohodě

21.03.2024, Autor: Z blogosféry

Pomlázku si koupit v obchodě, s dětmi nabarvit vajíčka a pak si spíše než zvyky a tradice užívat jeden druhého a probouzející se přírody. Tak vypadá podle Čechů ideální slavení druhého nejoblíbenějšího tuzemského svátku. Za velikonoční pohoštění a koledu si sice letos připlatíme, ale skok nebude takový jako loni: průměrná částka se bude pohybovat lehce nad třemi tisícovkami.

Česká republika má rekordních 10,9 milionů obyvatel

20.03.2024, Autor: Z blogosféry

V roce 2023 se narodilo pouze 91 149 dětí, což bylo o 10 150 dětí méně než v roce 2022. Jelikož počet zemřelých převýšil počet narozených, tak došlo k přirozenému úbytku počtu obyvatel v naší zemi o 21 646 lidí.

O IT obory je velký zájem, v Česku však stále chybí až 30 tisíc ajťáků, nejvíce v oboru kyberbezpečnost

20.03.2024, Autor: Z blogosféry

V Česku chybí odborníci z oblasti IT. V České republice je zaměstnaných více než 316 000 IT specialistů, zapotřebí je jich ale až o 30 000 víc. Zájem o studium oboru na vysoké škole přitom roste – v roce 2022 studovalo informační a komunikační technologie (ICT) téměř 24 000 studentů. Počet studentů je vyšší než za posledních 5 let. Nedostatek pracovníků je především u oboru kybernetické bezpečnosti.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Maloobchod je zřejmě konečně na cestě vzhůru

13.03.2024, Autor: Z blogosféry

Tuzemské maloobchodní tržby vykázaly v lednu letošního roku oproti předchozímu měsíci reálný nárůst o 1,0 %, což odpovídá meziročnímu zvýšení o 2,4 %. To lze označit za příjemné překvapení, když trh větřil růst podstatně umírněnější (0,5 %). Jedná se již o čtvrtý měsíc v řadě, kdy se tržby meziměsíčně zvýšily, což lze interpretovat jako znamení, že se spotřeba domácností konečně odrazila ode dna.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Inflace rychle brzdí. Mnozí se začínají bát deflace

12.03.2024, Autor: Z blogosféry

Český statistický úřad zveřejnil data o únorové inflaci. Spotřebitelské ceny meziměsíčně vzrostly o 0,3 %. Tento vývoj byl ovlivněn zejména vyššími cenami v oddíle doprava a v oddíle rekreace a kultura. Meziročně vzrostly spotřebitelské ceny v únoru o 2,0 %, což bylo o 0,3procentního bodu méně než v lednu.

Reálné mzdy rostou, byť meziročně zůstávají v minusu

05.03.2024, Autor: Z blogosféry

Tuzemská průměrná hrubá měsíční mzda v posledním čtvrtletí roku 2023 meziročně narostla o 6,3 % a dosáhla tak hodnoty 46 013 Kč (medián činil 39 685 Kč). V reálném vyjádření, tedy po očištění o 7,6% inflaci, ovšem průměrná mzda naopak poklesla o 1,2 %. Tento výsledek byl nepatrně horší, než čekal trh (-1,1 %) a naopak nepatrně lepší, než předpokládala Česká národní banka (-1,3 %).

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama