e-news.cz - kurzy
Reklama

Rekvalifikací k práci snů v době, která prahne po IT expertech

04.04.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Rekvalifikací k práci snů v době, která prahne po IT expertech

Zatímco s rostoucí automatizací IT sektor neustále rapidně roste, firmy mají dlouhodobě problém najít zaměstnance v tomto oboru.

V současnosti na českém trhu chybí až dvacet tisíc IT specialistů, a to přestože se jedná o velmi lukrativní profesi, jež s sebou nese takové zaměstnanecké výhody jako málokterá jiná.

Green Fox Academy (GFA) reaguje na tuto poptávku a nabízí možnost rekvalifikace lidem nejrůznějších profesí – od učitelů hudby až po geofyziky. Není potřeba mít dobré známky z matematiky, ale logické uvažování a motivaci stát se juniorním software developerem. Společnost nabízí relativně krátké – čtyřměsíční – vzdělávací kurzy, na jejichž konci většina studentů získá pracovní nabídku. Úspěšnost je přitom opravdu vysoká: v minulých ročnících GFA v Budapešti vytrénovala více než 350 studentů a 97 procent z nich na konci kurzu dostalo práci.

A nyní GFA expanduje do Prahy, kde má za cíl pomoct uzavřít propast na českém pracovním trhu a zbavit IT nefér pověsti. „Z českých univerzit promuje stále méně a méně absolventů IT oborů, a univerzitní sylaby neuspokojují požadavky firem. IT má stále pověst nudného a převážně mužského oboru, ale to se rychle mění,“ říká Barbora Wachtlová, Education Expert v Green Fox Academy.

Rekvalifikační kurz reaguje na vyvíjející se pracovní trh. Tradiční sektory (zdravotnictví, finance) jsou v procesu digitalizace, která tak postihne nejen povolání, jako jsou řidiči kamionu, ale i kvalifikovanější profese jako účetní nebo obchodníci na burze. A tím seznam zdaleka nekončí. Plán jedné z největších automobilek světa Volkswagen celosvětově propustit 53 tisíc zaměstnanců, a naopak v Německu najmout pět tisíc softwarových inženýrů pro vývoj elektrických motorů, mluví za vše. Rekvalifikační IT kurz nabízí v těchto turbulentních dobách jistotu těm, kteří nechtějí ztratit práci v automatizaci.

Nicméně, není to jen o jistotě, ale také o celkové spokojenosti v práci: „Mnoho talentovaných lidí by rádo změnilo kariéru, protože nejsou spokojeni ve své současné práci. Ačkoliv hodně lidí studovalo na univerzitách, mluví cizími jazyky, přesto mají pocit, že je jejich práce nenaplňuje,“ říká k tomu Dita Přikrylová, spoluzakladatelka Czechitas a Business Developer v Green Fox Academy, jež se dlouhodobě zasazuje o vyšší počet žen pracujících v IT oborech.

IT sektor má opravdu co nabídnout: platy na juniorských pozicích začínají na 35 tisících korun měsíčně, a to se může v průběhu dvou až pěti let zkušeností s kódováním zdvojnásobit, dokonce až ztrojnásobit. Práce v IT s sebou nese neustálý osobní profesní růst a týmovou spolupráci. Jestli Vám to zní jako práce snů, na našich webových stránkách naleznete více informací i přihlášky, které jsou otevřené do 7. května 2018.

TZ Green Fox Academy


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

Jak nastartovat poradenský business pro rok 2024?

13.09.2023, Autor: Z blogosféry

Významné osobnosti. Špičkoví odborníci. Bouřlivé diskuse. Aktuální poradenská témata. Příležitost k setkání. A mnohem víc přinese festival pro finanční profesionály FINfest s titulem „Jak nastartovat poradenský byznys pro rok 2024“.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama