e-news.cz - kurzy
Reklama

V rezidenčních projektech chtějí lidé obchody, restaurace a služby

02.04.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
V rezidenčních projektech chtějí lidé obchody, restaurace a služby

Menší supermarket, restauraci, pekárnu, ale třeba i prádelnu nebo kadeřnictví by zájemci o bydlení měli rádi v nejbližším okolí svého

bydliště. V moderních rezidenčních projektech chtějí nejen přespávat, ale také mít  možnost si nakoupit a posedět v restauraci nebo kavárně. Vyplývá to z ankety mezi zájemci o nové bydlení, kterou pravidelně dělá největší rezidenční developer Central Group. Z průzkumu mezi Pražany, který si společnost zadala u agentury Ipsos, navíc plyne, že podobné typy obchodů a služeb chybí v moderních rezidenčních projektech také starousedlíkům z jejich okolí.

Budoucí obyvatele developerských projektů nelákají velké samostatné prodejny, do kterých je třeba jet na nákup autem, a které tak mohou vyvolat v okolí jejich bydliště zvýšenou dopravní zátěž nebo problémy s parkováním. Zato starousedlíci by v nově budovaných projektech ve svém okolí přivítali v největší míře právě větší supermarkety. „Je to logické. Lidé, kteří si v projektu kupují byt, mají trochu odlišné priority. Nechtějí mít přímo ve svém sousedství obchod, který na sebe váže zvýšenou dopravní zátěž,“ řekla výkonná ředitelka společnosti Central Group Michaela Tomášková. Noví obyvatelé bytů chtějí prostě mít ideálně přímo v domě malý obchod, kde si mohou nakoupit vše potřebné, nebo příjemnou kavárnu k posezení s přáteli.

Na otázky interního průzkumu mezi zákazníky Central Group odpovědělo v průběhu posledních tří měsíců celkem 458 respondentů, zájemců o nové byty. V rámci průzkumu veřejného mínění se agentura Ipsos ptala více než 500 Pražanů ve věku 18–65 let.

Pokud jde o výzkum mezi zákazníky Central Group, je zřejmé, že tito budoucí obyvatelé nových bytových areálů si ve svém nejbližším okolí přejí praktické, ale zároveň reprezentativní služby. Téměř 60 procent z nich by obchod v přízemí některého z domů v projektu uvítalo.

Pokud jde o restaurace, lidé kupodivu nepreferují ty nejrozšířenější italské nebo čínské. Nejžádanějším typem je kavárna, cukrárna nebo restaurace s českou kuchyní. I v tomto případě asi převažuje zájem rezidentů o co nejklidnější typ provozu, který nemá potenciál narušovat pohodu obyvatel.

Obchod a služby k bydlení patří

„Central Group se dlouhodobě snaží v projektech, kde vidí komerční potenciál, budovat a nabízet prostory pro obchody a služby. Chceme tak směřovat k modernímu pojetí rozvoje území, které má ideálně nabízet kombinovanou funkci pro bydlení i služby na jednom místě tak, jak jsme na to zvyklí z velkých měst západní Evropy,“ dodala Tomášková.

Prakticky ve všech svých nově připravovaných bytových areálech již Central Group sází na kombinovanou funkci bydlení, obchodu a reprezentativních služeb. Aktuálně si noví vlastníci zařizují restauraci, kavárnu a obchod na Žižkově, připravuje se obchod a restaurace v Letňanech či kavárna v Holešovicích. Nepotravinové obchody a showroomy se brzy otevřou v projektech Central Group na Zahradním Městě, v Břevnově nebo  Holešovicích.

Ve velkých projektech, na které se nyní Central Group zaměřuje a jež připravuje, bude bohatý mix obchodů a služeb nezbytností. Například v Rezidenci Park Kavčí Hory, projektu, jehož autorem je slavný architekt Josef Pleskot, je celé přízemí vyhrazeno komerčním prostorům a školce. Také v Parkové čtvrti, kde urbanistické řešení navrhl Jakub Cigler, vznikne plno obchodů, restaurací a kaváren v přízemí na hlavní pěší ose a novém náměstíčku.

TZ Central Group


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama