e-news.cz - kurzy
Reklama

Zájem o elektromobily v Česku vzrostl o čtyřicet procent

11.04.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Zájem o elektromobily v Česku vzrostl o čtyřicet procent

Pro letošní rok předpokládají odborníci další velký posun v rozvoji elektromobility, převážně pak ve zvýšení dojezdových vzdáleností vozů.

Podle Asociace elektromobility a inovativních technologií (AEMO) jezdí po českých silnicích již více než třináct set elektromobilů a dalších skoro šest set elektromobilů v kategorie plug-in hybrid.
Meziročně vzrostl počet prodaných automobilů na alternativní pohony na českém trhu téměř o 40 procent a pokračování rostoucího zájmu o vozy na elektrický či hybridní pohon lze předpokládat i v letošním roce. Zájem podporují státní dotace, výhodné parkování a s plánovaným zavedením nízkoemisních zón i možnost zajet s autem až do center měst.
Podle AEMO se letos automobilky zaměří na zvýšení dojezdů elektromobilů, konkrétně u stávajících a uživateli oblíbených modelů, jak např. Nissan Leaf, Nissan e-NV 200 a Renault ZOE. Velký zájem ze strany uživatelů je také o užitkové elektromobily, kterých stále není na trhu dostatek. Na rostoucí poptávku reagují výrobci vozidel, kteří představují jak nové modely, tak inovovaná stávající vozidla. Perspektivní kategorii v současnosti představují plug-in hybridy, kterých se v ČR v minulém roce prodalo několik stovek. Kombinace vybavení elektromotoru a spalovacího motoru představuje ideální řešení, jak dosáhnout zároveň čistější dopravy ve městech a vyššího dojezdu, než u „pouhých“ elektromobilů. Elektromotor slouží hlavně pro rozjezdy a pomalé průjezdy měst, spalovací motor zajistí po vybití baterie dojezd na delší vzdálenosti. Další rozvoj elektromobility je však závislý na posunu v oblasti infrastruktury a zejména orientaci na obnovitelné, zcela čisté zdroje energie, bez kterých by elektromobilita postrádala smysl. „Další významný trend vidíme v propojení elektromobility a výroby energie z obnovitelných zdrojů a akumulace energie. Tyto technologie je možné využívat jak v rodinných domech, podnicích tak i v rámci páteřních sítí. Aplikací technologie akumulace energie v souvislosti s instalací fotovoltaických panelů se tak elektromobilita stává opravdu čistým způsobem dopravy,“ říká Kateřina Sirotková, ředitelka AEMO, která připravuje letošní přehlídku elektromobility a moderních technologií na pražském průmyslovém veletrhu FOR INDUSTRY.
Pražská přehlídka novinek v e-mobilitě
Ve dnech 15. – 18. 5. 2018 budou v prostorách výstaviště PVA EXPO PRAHA k vidění aktuální modely elektromobilů TESLA, dále vozidla největšího světového výrobce elektromobilů BYD, konkrétně modelu e6 z kategorie MPV, který je určen pro podnikové flotily, novinkou bude také dlouho očekávaný nový model vozu Nissan Leaf. „Návštěvníci si budou moci detailně prohlédnout dostupné elektromobily od užitkových po luxusní modely. Výstaviště PVA EXPO PRAHA však nabídne i venkovní plochu pro zkušební jízdy, kde očekáváme opravdu velký zájem veřejnosti,“ doplňuje Vanda Petrov, ředitelka obchodního týmu veletrhu FOR INDUSTRY. K rozvoji dochází také v oblasti infrastruktury pro elektromobily, na průmyslových veletrzích proto budou k vidění moderní technologie pro dobíjení elektromobilů.
Aktuální program veletrhu najdete ZDE. Generálním partnerem veletrhu je Skupina ČEZ.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama