e-news.cz - kurzy
Reklama

PPF koupila v Moskvě poslední ze tří věží kancelářského komplexu

04.06.2018, Autor: Petr Vrabec

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
PPF koupila v Moskvě poslední ze tří věží kancelářského komplexu

Společnost PPF Real Estate Holding koupila v dubnu spolu s americkou realitní společností Hines další věž kancelářského komplexu Metropolis v

Moskvě. Zcela tak ovládly kancelářskou část komplexu, kde v roce 2015 získaly první dvě věže.
Společnost to uvádí na webu. Podle informací deníku E15 činí tržní hodnota nemovitosti, kterou investoři koupili od německého investičního fondu Heitman, v přepočtu 2,58 až 2,84 miliardy korun. „Transakce je závěrečným krokem v konsolidaci jednoho z nejprestižnějších a špičkových kancelářských komplexů v Moskvě. PPF Real Estate se i nadále aktivně účastní realizace řady velkých investičních projektů na území Ruska,“ uvedla PPF Real Estate Holding na webu.
Celková plocha kancelářských prostor ve třetí věži budovy je 33 572 metrů čtverečních, okolní infrastruktura čítá téměř sedm tisíc metrů čtverečních, včetně parkoviště pro 250 aut. Podle informací E15 je největším nájemníkem americká firma Procter&Gamble, které letos končí nájemní smlouva.
Kancelářské a obchodní centrum Metropolis, které tvoří tři kancelářské budovy a velké nákupní centrum, bylo uvedeno do provozu v roce 2009. Komplex leží na severu Moskvy poblíž stanice metra Vojkovská a na cestě k mezinárodnímu letišti Šeremetěvo.
E15 připomíná, že PPF spolu s Hines koupila před třemi lety dvě kancelářské věže v komplexu Metropolis od kazachstánské skupiny Capital Partners. Hodnota transakce se tehdy odhadovala na 335 milionů dolarů. Podle informací na webu společnosti je celková plocha dvou budov 80 tisíc metrů čtverečních, z toho 55 tisíc metrů čtverečních představují pronajímané plochy. K nájemcům patří mezinárodní firmy jako Hewlett-Packard, Abbott, Dell, H&M či Puma, některé z nich používají Metropolis jako sídla svých ruských centrál
Kromě Metropolis PPF v Moskvě spravuje administrativní komplex Comcity, kde se nacházejí kancelářské prostory o rozloze 430 tisíc metrů čtverečních. Skupina miliardáře Petra Kellnera má u Moskvy také průmyslový park South Gate o rozloze 144 hektarů nebo logistický komplex Trilogy Park.
PPF Real Estate Holding je součástí mezinárodní investiční skupiny PPF. Jako developer, investor a poradce spravuje nemovitosti skupiny PPF. Působí v České republice, řadě evropských zemí a v Rusku. Společnost spravuje majetek za zhruba dvě miliardy eur, tedy v přepočtu za téěmř 52 miliard korun.
ČTK


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

Pražská stoková síť je pod kontrolou odborníků z PVK 

12.02.2024, Autor: red

144 kilometrů prohlédnuté stokové sítě, 1 837 zrevidovaných vstupních šachet a objektů, 28 nalezených havárií a 67 vypracovaných návrhů na odstranění závad zařazených do plánu oprav a investic.To je výsledek činnosti pracovníků útvaru průzkumu stokové sítě Pražských vodovodů a kanalizací za loňský rok.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Odtah vozidla při havárii na vodovodní či kanalizační síti hradí PVK 

08.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pražské vodovody a kanalizace musí havárii na vodovodní či kanalizační síti neprodleně odstranit. V této souvislosti mají podle zákona o vodovodech a kanalizacích možnost rozhodnout o odtahu vozidla, které brání opravě. Vůz vždy zamíří na odstavné parkoviště, kde je bezplatně vydán majiteli. Úhradu za odtah hradí Pražské vodovody a kanalizace.

Ekonomika se zvedá jen velmi pomalu

30.01.2024, Autor: Z blogosféry

Český hrubý domácí produkt v posledním čtvrtletí roku 2023 podle předběžného odhadu mezičtvrtletně narostl o 0,2 %, což odpovídá meziročnímu poklesu o 0,2 %. Výsledek je v souladu s očekáváními trhu, oproti prognóze České národní banky se ekonomice dařilo o něco lépe. Za celý rok 2023 tak české hospodářství vykázalo pokles o 0,4 %.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama