e-news.cz - kurzy
Reklama

Poradna Jobstack.it: Jak si najít práci na dálku v IT?

26.07.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Poradna Jobstack.it: Jak si najít práci na dálku v IT?

Práce na dálku je lákavá záležitost. Vykonávat ji můžete z pohodlí domova nebo jako digitální nomád odkudkoliv na světě.

Úskalí jsou v nalezení sebemotivace, správného plánování času a dodržování termínů. Pokud ale tohle všechno ovládnete, pracovat na dálku se vám jistě zalíbí.
Využít přitom můžete spoustu možností. Na dálku můžete pracovat jako freelancer neboli „volnonožec“, ale také není problém mít tento životní styl jako zaměstnanec, protože i tuto možnost dnes spousta firem nabízí. Jedná se o velmi oblíbený životní styl mezi IT specialisty. „Právě IT specialistům je tato možnost jako benefit nabízena velmi často, protože se je firmy snaží získat všemi dostupnými způsoby. Opravdu kvalitních lidí je v tomto oboru totiž v současnosti velmi málo,“ říká Jan Silber, jeden ze zakladatelů jobportálu Jobstack.it. Chcete-li pracovat na dálku, můžete využít spoustu dnes dostupných internetových nástrojů.
Zahraniční platformy
Jedním z hojně využívaných nástrojů je Upwork.com, kde je možné poptávat i nabízet služby v oblasti IT, grafiky či marketingu. Jedná se o mezinárodní platformu, tudíž se bez angličtiny neobejdete. To by ale pro digitální nomády neměl být problém. Veškeré fakturování probíhá přes portál, který si za zprostředkování účtuje procentuální částku z výdělku v závislosti na tom, kolik si freelancer celkově vydělá. Výhodou nástroje je to, že se zde dá najít práce pro velmi zajímavé a známé klienty.
Práci na dálku můžete zkusit hledat také na webu Weworkremotely.com, i zde vše probíhá v angličtině a najít si zde můžete opravdu zajímavé práce z různých odvětví IT, byznysu a marketingu.
Dalšími mezinárodními platformami jsou pak například Flexjobs.com, Stackoverflow.cz, Freelancer.com, Freelancermap.cz nebo Powertofly.com, určená zejména pro ženy v IT.
České platformy
Pokud si s angličtinou nerozumíte a raději se pohybujete v ryze českém prostředí, můžete vyzkoušet například Stovkomat.cz nebo Navolnenoze.cz.
Relativně novým portálem, který nabízí práci ryze v oblasti IT, je Jobstack.it. K nalezení jsou zde také nabídky práce vázané na určité místo, ale díky filtrování je možné si prohlížet pouze nabídky s možností výkonu práce na dálku. „Fungujeme necelý rok a za tu dobu se nám povedlo získat nabídky zajímavých klientů. Na zdokonalování webu stále pracujeme tak, aby se nám dařilo co nejlépe propojovat nabídku s poptávkou,“ říká Jan Silber, jeden ze zakladatelů jobportálu Jobstack.it.
A jak přejít na volnou nohu?
Stát se freelancerem je nejlepší již v průběhu studia, kdy vás minimálně zatěžují daňové povinnosti a pro začátek vám stačí vydělávat menší částky. Ve startu se rozhodně vyplatí pracovat na projektech bez nároku na odměnu, díky kterým můžete získat zkušenosti a reference.
Pokud máte studentská léta již za sebou, vyplatí se například nějakou dobu pracovat jako zaměstnanec, získat zkušenosti, udělat si jméno ve svém oboru a na volnou nohu přejít postupně. „První věc, kterou byste měli udělat, je ujasnit si, kde jsou vaše silné stránky a co vám jde nejlépe. Vyberte si jednu činnost, se kterou si vás lidé budou spojovat, na tu se zaměřte a pilujte ji k dokonalosti. Pokud bude vaše nabídka příliš rozsáhlá, lidé si vás budou hůře pamatovat. Lepší je umět jednu službu pořádně než tisíce služeb tak trochu. Podle toho, v čem se cítíte nejlépe pak vytvořte svou nabídku. Už od začátku myslete na svůj osobní brand!“ radí Jan Silber, jeden ze zakladatelů jobportálu Jobstack.it.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Schmarcz: Peklo mimořádných schůzí aneb proč dělat něco užitečného, když místo toho můžeme hrát před voliči trapné divadlo?

14.04.2024, Autor: Martin Schmarcz

Mimořádné schůze se mají konat jen mimořádně. Třeba když vypukne válka, pandemie, stav legislativní nouze, nebo vláda provede něco strašného, na co nestačí interpelace. U nás se z toho stává běžný kolorit. Něco ve stylu speciálního vysílání. Obvykle to ale spíše dopadne jako podřadná telenovela.

Poradna: Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

12.04.2024, Autor: Z blogosféry

Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

CETA: Ceny potravin i nadále klesají

05.04.2024, Autor: red

V únoru letošního roku (poslední dostupná data) spotřebitelské ceny celkově vzrostly meziměsíčně o 0,3 %. Meziročně ceny v únoru vzrostly o 2,0 %, což bylo o 0,3procentního bodu méně než v lednu. Ceny zboží úhrnem zůstaly na úrovni měsíce ledna, zatímco ceny služeb vzrostly o 0,7 %.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

CETA: Evropské dotace a regulace: Dvojsečná zbraň českého zemědělství

31.03.2024, Autor: red

Česká zemědělská komunita se ocitá v rozporu mezi regulacemi EU a systémem dotací, které formují současný agrární model. Zatímco Green Deal klade důraz na udržitelnost a ekologické zemědělství, dotace vytváří podmínky pro nadprodukci a environmentální zátěž. Tato situace odhaluje klíčový paradox v srdci evropské zemědělské politiky.

CETA: Přehnané regulace umělé inteligence mohou poškodit evropskou konkurenceschopnost

29.03.2024, Autor: red

Digitální regulační politika Evropské unie, zejména v oblasti umělé inteligence, vyvolala rozsáhlou diskusi. Ambiciózní legislativou, jako je AI Act, se EU snaží zaujmout pozici světového lídra v oblasti etického řízení umělé inteligence. Tento přístup však vyvolává obavy ohledně jeho dopadu na inovace a konkurenceschopnost v digitálním odvětví.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Komentář Radomíra Jáče k údajům a detailům ohledně výkonu HDP České republiky za loňské 4. čtvrtletí a za celý rok 2023

28.03.2024, Autor: Z blogosféry

Zpřesněné údaje o výkonu české ekonomiky za loňské závěrečné čtvrtletí hlásí lepší než původně reportované výsledky HDP. Dle zpřesněných dat HDP v loňském závěrečném čtvrtletí mezikvartálně vzrostl o 0,4 % a meziročně si připsal 0,2 %, když předchozí údaje uváděly mezikvartální růst HDP 0,2 % a meziroční pokles 0,2 %.

Schmarcz: Totální zesměšnění odborů. Potřebuje je ještě vůbec někdo?

27.03.2024, Autor: Martin Schmarcz

Odvoláváme, co jsme odvolali a slibujeme, co jsme slíbili. Jako pomatený pohádkový král působí odboráři poté, co si do čela opět zvolili Josefa Středulu jehož před třemi týdny sesadili v palácovém převratu. Tato tragikomická příhoda jen dokresluje, v jak žalostném stavu je hnutí, které kdysi doslova hýbalo politikou i režimy. Čím to je?

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama