e-news.cz - kurzy
Reklama

Nápad ministra zemědělství Tomana je pro Česko likvidační

14.08.2018, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Nápad ministra zemědělství Tomana je pro Česko likvidační

Jinak jeho vyjádření, že naše země by měla dovážet pouze potraviny, které sama neprodukuje, nelze chápat.

Takové snahy jsou neskutečně hloupé a jejich výsledkem by akorát byl krach naší ekonomiky.
Ministr zemědělství Miroslav Toman je synem bývalého místopředsedy vlády v neblahé komunistické éře Miroslava Tomana staršího. Možná proto přišel s tak hloupým nápadem, který je jako vyšitý ze socialistických časů.
Je to tak nehorázný nesmysl, že se mně nechce věřit, že ho pan Toman mohl myslet vážně. Za prvé to není jen proti jednomu ze základních pravidel Evropské unie, ale i Evropského hospodářského prostoru. I evropské nacionálně orientované strany, jež u nás představuje SPD, vydaly společné prohlášení, že by EU jako byrokratický moloch měla skončit, ale v Evropě by měly zůstat zachovány svobody pohybů lidí, zboží a kapitálu. Čili ani Tomio Okamura a spol. nehodlají omezovat svobodný obchod.
Česká republika je velmi závislá na exportu. V našem zájmu je co nejvíce zemí na celém světě, kam můžeme bez problémů a bez celních bariér vyvážet. Proto je dobře, že k takovým zemím brzy přibude Japonsko a doufejme, že v budoucnu i Spojené státy americké, které jsou pro nás se svými třemi sty miliony relativně bohatých obyvatel lákavým trhem.
Kdybychom však zahájili obchodní válku s tím, že nedovolíme import určitých druhů potravin, tak je naše desetimilionová zemička vyřízena. Nebo si snad někdo myslí, že by se na to jiné státy jenom tak dívaly. Ne, oni by logicky uvalily dovozní clo na některé naše výrobky a to je něco, co nemůžeme chtít v žádném případě! Ano, zabraňme dovozu nekvalitních potravin do České republiky, ale to můžeme už teď. Ano, podporujme české zemědělce, ale rozumně, třeba důrazem na kvalitu jejich výrobků, avšak ne tak, že zakážeme konkurenci.
Jan Ziegler, publikováno na Pravém prostoru


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Schmarcz: Totální zesměšnění odborů. Potřebuje je ještě vůbec někdo?

27.03.2024, Autor: Martin Schmarcz

Odvoláváme, co jsme odvolali a slibujeme, co jsme slíbili. Jako pomatený pohádkový král působí odboráři poté, co si do čela opět zvolili Josefa Středulu jehož před třemi týdny sesadili v palácovém převratu. Tato tragikomická příhoda jen dokresluje, v jak žalostném stavu je hnutí, které kdysi doslova hýbalo politikou i režimy. Čím to je?

Švehla: Obchod mezi čistou a špinavou částí planety

25.03.2024, Autor: Martin Švehla

Ekologické vidění světa a ekonomiky se ve vyspělých zemních prosazuje už nejméně půl století, v posledních dekádách dokonce velmi radikálně, což vyvolává silnou oponenturu. Jedni mluví o záchraně planety, jejíž zkáza je při současné produkci oxidu uhličitého neodvratná, druzí mluví o ekonomické záchraně společnosti, která se přehnanou a překotnou redukcí uhlíkové stopy ničí v samých základech svého fungování. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

Recenze zákona o lobbování

18.03.2024, Autor: red

O českém právním řádu se všeobecně soudí, že se stoupající kvantitou trvale klesá jeho kvalita. Pokud platí zákon přechodu kvantity v kvalitu, pak je legislativa výjimkou. Pravděpodobně to souvisí i s tím, že vedle dalších právnických profesí je legislativec málo placen, a když to nefunguje, slouží jako fackovací panák.

Švehla: Euro a politika

17.03.2024, Autor: Martin Švehla

Když pan prezident jednou větou vyvolá veřejnou diskusi, svědčí to o jeho vlivu. V případě zavedení eura to sice není diskuse, která by spojovala, ale také to není nic, co by širokou veřejnost až tak vzrušovalo. Navíc exportéři, kteří se zpočátku zdáli být nejhlasitějšími zastánci přijetí eura se z diskuse vytratili poté, co koruna oslabila a zajistila jim dodatečné příjmy.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Bez jakých znalostí a dovedností se dnes zaměstnanci neobejdou?

14.03.2024, Autor: Z blogosféry

Aby člověk získal a udržel si dobré pracovní místo, musí se prosadit často ve vysoké konkurenci. K tomu pak potřebuje určité vlastnosti a schopnosti, které pomohou podávat patřičné výkony, zvládat pracovní situace a efektivně komunikovat s kolegy i nadřízenými. Co je v současném boji o kvalitní pozici potřeba nejvíce?

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama