e-news.cz - kurzy
Reklama

Nástupnictví? Firma je schopna fungovat i beze mě (II)

07.08.2018, Autor: Pavel Veselý

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Nástupnictví? Firma je schopna fungovat i beze mě (II)

Dokončení rozhovoru s Bohumírem Blachutem, generálním ředitelem a předsedou představenstva akciové společnosti ISOTRA.
Máte svůj stálý tým? A jak řešíte udržení týmu?
Jsem přesvědčen, že mít vysoce kvalifikované a motivované zaměstnance nám pomůže udržet si dobré postavení na trhu jak v současné době, tak i do budoucna. Bohužel, velká část pracovních kapacit byla přesunuta do stále rostoucí státní sféry – nově vznikající úřady a státní pracovní místa pohlcují větší a větší množství pracovníků, kteří kdysi pracovali v průmyslových oborech a ve službách a nyní chybí výrobním firmám.
Ale i přes tyto obtíže jsme schopni nalézt zaměstnance, kteří chtějí pracovat ve společnosti ISOTRA a vytvářet s námi hodnoty. Našim zaměstnancům nabízíme řadu zaměstnaneckých výhod, mezi které patří například příspěvek na penzijní připojištění, odměnu za překročení hospodářského výsledku, dodatečné volno pět dní, odměnu na společenské vyžití a další.
Trendem v oblasti stínící techniky je pocit osobní pohody – tzv. Subjective Well Being, který odráží životní spokojenost. Zázemí domova v tom také hraje klíčovou roli. Jakou roli v tom může sehrát stínící technika?
Stínící technika má zásadní vliv pro zajištění optimálního prostředí nejen v domácnostech, ale také ve firmách, školských, kulturních a vládních institucích, výzkumných ústavech a všude kolem nás – ovlivňuje výkonnost člověka, vliv světla na fyzický stav a psychickou pohodu, řeší energetickou bilanci budov, reguluje také prostředí pro flóru.
Jen promyšleně uspořádaný funkční prostor s harmonickým vnitřním prostředím pozitivně ovlivní a zkvalitní život každého z nás. Díky stínícím prvkům můžeme kvalitu vnitřního prostředí řídit v průběhu dne, po celý rok, a vytvářet tak v každém ročním období ideální klima pro setkávání s rodinou, nerušený spánek, práci, zábavu, relaxaci i odpočinek.
Trendem posledních let je trávení volného času s rodinou a přáteli a to zejména ve venkovním prostřední na zahradě, na terase. Do popředí se tak dostává exteriérová stínící technika, jako jsou venkovní žaluzie a rolety, screenové rolety, markýzy a pergoly.
Důležité si je také uvědomit, že bez exteriérové stínící techniky by nebylo možné stavět domy na základě pasivního a nízkoenergetického standardu. Kromě technických vlastností a parametrů hraje stínící technika také roli v rámci designu a pozitivního vnímání interiéru a exteriéru.
Jak náročné je v současnosti splnit nároky zákazníků s požadavky moderních technologií, architekturou domů a interiérů, použitých stavebních materiálů, energetické náročnosti?
V současné době je zákazník, díky informovanosti, čím dál více náročnější, co se týká produktů, komfortu ovládání a dopadu na úspory energií. Tomu také odpovídá trend a zvýšená poptávka jak po exteriérových produktech stínění a látkových systémech, tak po cenově výše postavených produktech, jako jsou například pergoly.
V dnešní době není problém ovládat naše produkty prostřednictvím mobilu či tabletu a vytvořit si tak vlastní systém automatizace domácnosti. Zákazník má na výběr celou řadu motorizovaných systémů, včetně těch inteligentních, které stačí bezdrátově připojit k řídící jednotce a může si navolit např. různé typy scénářů pro jednotlivé typy stínících prvků nebo světové strany.
Novým trendem v oblasti stínící techniky je zavádění nanotechnologií, díky kterým je možné např. aplikovat speciální samočistící nátěry na povrch lamel venkovních žaluzií, což významně sníží finanční a časovou náročnost údržby stínících prvků – v současné době je to ve stádiu testovaného výzkumu.
Může stínící technika významně snížit hluk či prach z okolí?
Zcela určitě, zejména pokud se jedné o exteriérové stínění – venkovní žaluzie, rolety či screenové rolety. V uzavřeném stavu vytváří celistvou plochu, která zabraňuje nejen prostupu světla a tepla, ale také průniku prachu. U venkovních rolet je pak nejvíce patrná funkce snížení hladiny venkovního hluku. U exteriérové stínící techniky je patrný termo-izolační efekt: v létě nepropustí tepelné záření do interiéru, v zimně zabraňuje tepelným únikům. Interiérová stínící technika zlepšuje akustiku v místnostech.
Vaše společnost získala velké hodnocení CZECH TOP 100 – skóringové ocenění Czech Stability Award AAA, kterým jste se zařadili mezi nejstabilnější firmy v České republice. Zároveň jste obdrželi 3. místo v ocenění Českých lídrů 2017 v Moravskoslezském kraji. Získali jste i nějaká ocenění ve světě? Co pro vás tato ocenění znamenala?
Rád bych zmínil, že krom uvedených ocenění se v lednu tohoto roku stala společnost ISOTRA vítězem prestižní soutěže EY Podnikatel roku 2017 Moravskoslezského kraje. V roce 2017 jsme získali také ocenění AI EUROPEAN EXCELLENCE jako exkluzivní vítěz z České republiky, a to na základě výsledků průzkumu a splnění řady sledovaných kritérií. Každé ze získaných hodnocení je odrazem a oceněním práce všech našich zaměstnanců, kteří nám svou prací, svým elánem, snahou a nasazením pomáhají vytvářet hospodářský výsledek firmy, kteří svou loajalitou a přesvědčením budují firemní kulturu a podílejí se na všech úspěších naší ryze české firmy.
Mnoho majitelů rodinných firem v současné době řeší problémy nástupnictví. Jak tento problém vidíte vy?
Doposavad jsem tento problém neřešil. Myslím si, že ve společnosti ISOTRA budu ještě řadu let pracovat. Ve firmě zavádíme moderní systémy procesního řízení tak, aby firma byla schopna fungovat i bez mé přítomnosti. Jaký směr vývoje firmy zvolíme, ukáže až budoucnost. V současné době investujeme obrovské finanční prostředky na vybudování nejmodernějších výrobních provozů a zavádění nových technologických celků v oboru stínící techniky.
Odráží se vaše práce také ve sladění vašeho interiéru a rodinné pohody i u vás doma?
Většinu výrobků vyvinutých našim výzkumným a vývojovým oddělením jsem testoval ve svém rodinném domku s ohledem na jejich funkčnost a užitné vlastnosti. Nikdy jsem nebyl zastáncem přebytečného luxusu, daleko více a rád trávím čas v přírodě. Hodně cestuji s rodinou, několikrát ročně se s přáteli plavíme na jachtě. Ve volném čase stavím automobily, vařím pivo, griluji, létám vrtulníkem – užívám si tak života jak na zemi, tak ve vzduchu.
Děkuji za rozhovor.
 
https://www.ekonomickymagazin.cz/2018/08/prodali-jsme-s-kolegou-kuponove-knizky-a-zacali-podnikat-i/


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama