Apogeo
Reklama

Platy ve veřejném sektoru mohou růst až po těch v soukromém

11.08.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Platy ve veřejném sektoru mohou růst až po těch v soukromém

Vyjádření Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR k jednání a k tiskové konferenci předsedy ČSSD Jana Hamáčka, ministryně práce a

sociálních věcí Jany Maláčové a předsedy ČMKOS Josefa Středuly, kteří hovořili o problematice zvyšování mezd ve veřejném sektoru a minimální mzdy:
a) Plošné navyšování mezd ve státním sektoru o 10 procent považujeme za špatný krok a je to pro nás nepřijatelné. Již dnes jsou průměrné platy ve státním sektoru vyšší než v soukromém.
b) KZPS ČR připomíná, že tím, kdo přináší peníze do státního rozpočtu, jsou především zaměstnavatelé a zaměstnanci, kteří vytvářejí hodnoty. Teprve, když rostou platy v podnikatelském sektoru, mohou růst i v tom veřejném, samozřejmě podle výsledků práce a aktivity; bohužel i přístup některých pracovníků státní správy je zaměstnavateli a občany kritizován a neodpovídá požadavkům dneška.
c) Není možné, aby se o růstu minimální mzdy rozhodovalo podle momentálních politických potřeb nebo v odborových kancelářích bez vazby na ekonomické ukazatele.
d) KZPS ČR již několik let požaduje jasný a srozumitelný vzorec pro výpočet minimální mzdy, která musí odpovídat výsledkům ekonomiky a jejím ukazatelům, aby se podnikatelé a zaměstnavatelé na její růst mohli v předstihu připravit.
e) Připomínáme, že minimální mzda je využívána jako pomocné kritérium pro uplatnění příslušného nároku, náhrady mzdy, stanovení výše pokut, poplatků, odškodnění apod. dle cca 20 zákonů.
f) Návrhy představitelů ČSSD a odborů poškozují českou ekonomiku, podnikatele a zaměstnavatele a snižují konkurenceschopnost podniků.
Jan Wiesner, prezident Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR
KZPS ČR je sdružení dle zákona č. 83/1990 Sb., které reprezentuje osm dominantních zaměstnavatelských svazů z oblasti: stavebnictví, textilního průmyslu, malého a středního podnikání, výrobního a spotřebního družstevnictví, zemědělství, důlního a naftového průmyslu, dřevozpracujícího průmyslu, školství, zdravotnictví kultury a sociálních služeb.
Zastupuje více než 22 000 členských subjektů s více než 1.300.000 zaměstnanci prosazuje specifické zájmy svých členů v oblasti legislativy a v dalších oblastech formuluje společné podnikatelské a zaměstnavatelské zájmy svých členů a prosazuje je v součinnosti s příslušnými státními orgány, ostatními zaměstnavatelskými organizacemi a odbory a zejména v různých formách konzultací s vládou je jedním ze sociálních partnerů zastupujícím stranu podnikatelů v Radě hospodářské a sociální dohody – tripartitě. Více na www.kzps.cz.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama