Apogeo
Reklama

Poradna: Chcete poslat dítě studovat do zahraničí, ale máte obavy?

02.08.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Poradna: Chcete poslat dítě studovat do zahraničí, ale máte obavy?

Dnešní generace mladých lidí se bez jazykové výbavy neobejde.

Kromě výuky ve škole a doučování pomáhají studentům zlepšit cizí jazyk studijní pobyty v zahraničí. V posledních letech se věková hranice studentů stále snižuje a přibývá účastníků pod 15 let. Rodiče však mají často obavy, které dítě brzdí v cestě za vzděláním a samostatností. Není moc malé, aby cestovalo samo? Postarají se o něj během celého kurzu?
Věková hranice žáků studijních pobytů v zahraničí se podstatně snížila. Zatímco v 90. letech jezdili za jazyky do zahraničí především podnikatelé, dnes tvoří poměr dospělých a juniorů 60 na 40. Výjimkou nejsou ani desetiletí cestovatelé,“ říká Pavla Pulchart, Business Development Manager portálu Study.cz.
Agentury zajišťující jazykové pobyty pro děti se starají nejen o ubytování, pojištění, letenky, ale i o samotnou organizaci dopravy. „Konzultantka agentury se mnou byla neustále v telefonním i mailovém kontaktu. Měla jsem přehled, jak bude celá organizace dopravy probíhat a jaké dokumenty musím dceři do letadla přibalit. Pak nastal den D a mou třináctiletou dceru jsem doprovodila na letiště,“ říká paní Sedláčková, jejíž dcera absolvovala v červenci jazykový pobyt v Anglii se Study.cz.
Na letišti rodiče pomůžou dítěti s odbavením zavazadla a dovedou ho k pasové a bezpečnostní kontrole, kde se s ním musí rozloučit. Starostliví rodiče mohou i nadále sledovat online průběh letu dítěte na laptopu nebo chytrém telefonu. Stačí znát číslo letu, které je uvedeno na letence. Přes aplikaci FlightRadar24 je dokonce možné pozorovat aktuální polohu letadla na mapě. Před návratem mladého cestovatele domů se zas snadno informují o případném zpoždění letadla a předem si tak naplánují cestu na letiště.
Po přistání letadla v cílové destinaci následuje bezpečnostní kontrola. Zaměstnanci letiště odvedou nezletilé dítě do samostatné místnosti a kontaktují asistentku školy. „V Anglii na mě čekala paní asistentka. Pomohla mi se zavazadlem a vyrazily jsme k autobusu, který nás dovezl do jazykové školy. Po ukončení pobytu mě paní asistentka opět doprovodila až k pasové kontrole a letěla jsem zpět za rodiči,“ říká žákyně, která strávila na jazykovém kurzu v červenci dva týdny.
První školní den děti obvykle absolvují jazykový test. Po jeho vyhodnocení jsou zařazeni do skupin podle úrovně jazyka a obdrží studijní materiály. V průběhu kurzu je pro děti připraven kromě dopolední výuky i bohatý doprovodný program jako jsou výlety do blízkého okolí, filmové večery a sportovní aktivity. Rodiče se tak nemusí bát, že by jejich dítě bylo bez dozoru nebo trávilo celé dny kurzu na internetu.
Počáteční strach rodičů vystřídá po návratu dítěte obvykle dobrý pocit. „Před odjezdem mé dcery jsem měla obrovský strach. Kurz ale ukázal, že doma nemám malé dítě, ale šikovnou samostatnou slečnu, kterou jsem zbytečně podceňovala. Myslím si, že jí dvoutýdenní pobyt v Anglii prospěl nejen ve zdokonalení v anglickém jazyce, ale i ji připravil na větší samostatnost. My takové možnosti v mládí bohužel neměli,“ uzavírá Sedláčková.
O společnosti ASIANA a portálu Letuška.cz
Společnost  ASIANA byla založena v roce 1993. Její portál Letuška.cz byl spuštěn v roce 2001 jako první online prodejce letenek v České republice a střední a východní Evropě. Letuška.cz se stala  prvním úspěšným  start-up ve svém oboru v ČR, naučila Čechy nakupovat letenky přes internet. ASIANA patří rovněž mezi nejvýznamnější poskytovatele cestovních služeb pro korporátní klienty. Divize Eurpea.Travel se věnuje oblasti MICE. Organizuje eventy, konference, teambuildingové aktivity pro tuzemské firmy, nadnárodní korporace i zahraniční subjekty. Jazykové pobyty a studium v zahraničí ASIANA nabízí prostřednictvím portálu Study.cz.
O Study.cz
Portál Study.cz navazuje na technologickou vyspělost společnosti ASIANA a zároveň čerpá z pětadvacetiletých zkušeností s poradenskou činností a odbavováním klientů za studiem v zahraničí. V nabídce Study.cz jsou jen ověřené školy, nebo jednotlivé pobočky osvědčeného řetězce. Ve spolupráci s ostatními projekty společnosti ASIANA zajišťuje portál Study.cz jazykový kurz v zahraničí včetně letenek, víz, extra ubytování či pojištění.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Komentář Radomíra Jáče k údajům a detailům ohledně výkonu HDP České republiky za loňské 4. čtvrtletí a za celý rok 2023

28.03.2024, Autor: Z blogosféry

Zpřesněné údaje o výkonu české ekonomiky za loňské závěrečné čtvrtletí hlásí lepší než původně reportované výsledky HDP. Dle zpřesněných dat HDP v loňském závěrečném čtvrtletí mezikvartálně vzrostl o 0,4 % a meziročně si připsal 0,2 %, když předchozí údaje uváděly mezikvartální růst HDP 0,2 % a meziroční pokles 0,2 %.

Schmarcz: Totální zesměšnění odborů. Potřebuje je ještě vůbec někdo?

27.03.2024, Autor: Martin Schmarcz

Odvoláváme, co jsme odvolali a slibujeme, co jsme slíbili. Jako pomatený pohádkový král působí odboráři poté, co si do čela opět zvolili Josefa Středulu jehož před třemi týdny sesadili v palácovém převratu. Tato tragikomická příhoda jen dokresluje, v jak žalostném stavu je hnutí, které kdysi doslova hýbalo politikou i režimy. Čím to je?

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Švehla: Obchod mezi čistou a špinavou částí planety

25.03.2024, Autor: Martin Švehla

Ekologické vidění světa a ekonomiky se ve vyspělých zemních prosazuje už nejméně půl století, v posledních dekádách dokonce velmi radikálně, což vyvolává silnou oponenturu. Jedni mluví o záchraně planety, jejíž zkáza je při současné produkci oxidu uhličitého neodvratná, druzí mluví o ekonomické záchraně společnosti, která se přehnanou a překotnou redukcí uhlíkové stopy ničí v samých základech svého fungování. 

Recenze zákona o lobbování

18.03.2024, Autor: red

O českém právním řádu se všeobecně soudí, že se stoupající kvantitou trvale klesá jeho kvalita. Pokud platí zákon přechodu kvantity v kvalitu, pak je legislativa výjimkou. Pravděpodobně to souvisí i s tím, že vedle dalších právnických profesí je legislativec málo placen, a když to nefunguje, slouží jako fackovací panák.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Švehla: Euro a politika

17.03.2024, Autor: Martin Švehla

Když pan prezident jednou větou vyvolá veřejnou diskusi, svědčí to o jeho vlivu. V případě zavedení eura to sice není diskuse, která by spojovala, ale také to není nic, co by širokou veřejnost až tak vzrušovalo. Navíc exportéři, kteří se zpočátku zdáli být nejhlasitějšími zastánci přijetí eura se z diskuse vytratili poté, co koruna oslabila a zajistila jim dodatečné příjmy.

Bez jakých znalostí a dovedností se dnes zaměstnanci neobejdou?

14.03.2024, Autor: Z blogosféry

Aby člověk získal a udržel si dobré pracovní místo, musí se prosadit často ve vysoké konkurenci. K tomu pak potřebuje určité vlastnosti a schopnosti, které pomohou podávat patřičné výkony, zvládat pracovní situace a efektivně komunikovat s kolegy i nadřízenými. Co je v současném boji o kvalitní pozici potřeba nejvíce?

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama