Apogeo
Reklama

Dlouhá záruka je reálná. Firmy nově jdou proti kazítkům

24.10.2018, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Dlouhá záruka je reálná. Firmy nově jdou proti kazítkům

Kazítko je dnes již běžně používaný název důležité součástky výrobku spotřebního zboží, která má „plánovanou“ životnost a přestane fungovat krátce

po uplynutí záruční doby výrobku.
Koupený spotřebič pak nefunguje a jeho oprava je tak komplikovaná a drahá, že se do ní nikdo raději nepouští. Světlo na konci tunelu ale svítí a stále jsou firmy, které se nespokojí s trendem spotřebního zboží na pár let.
Střecha, stavebniny a centrální vysavače garantují nejdelší záruku
Nejdelší poskytovanou záruční dobou můžeme najít nejčastěji ve stavebnictví. To je pochopitelné, protože bydlení je investicí nezřídka na celý život. Nejsou to ale jenom stavební materiály a střešní krytiny, ale i vybrané centrální vysavače. V tomto případě se již jedná o řemeslně vyrobené produkty, kde si výrobce stojí za kvalitou a životností každé součástky. Jinak by to nemohlo fungovat.
Například na některé střešní krytiny se vztahuje záruka mezi 30 až 50 lety, a to nejčastěji na betonové a pálené tašky. V případě reklamace tak má zákazník u většiny dodavatelů či prodejců nárok na bezplatnou výměnu krytiny za novou, zajištění dopravy na místo určení, doprovodný servis i montáž. Ale nejedná se jen o tento jeden stavební materiál. Například na tepelnou izolaci se vztahuje záruka okolo 30 až 40 let, na komínové systémy přibližně 30 let, na cihly a další stavební materiál 25 až 30 let, na vybrané centrální vysavače Husky 25 let a na některá plastová okna 20 let.
Cesta kvality
Existuje tedy i jiná cesta, a to nejen pro materiály pro stavbu, u kterých se dlouhá životnost předpokládá. Kvalitní produkt, který je vyroben s řemeslnou dovedností z kvalitního materiálu. Například kanadské centrální vysavače Husky vycházejí konstrukčně z průmyslových vysavačů celokovového provedení vyráběných přes 50 let. Tato značka, zastoupená v ČR firmou Newag, bije na poplach a výrobce, kterým není současná situace lhostejná, plánuje spojit do asociace.
Zákonný rámec

Například ve Francii se k problému postavili tak, že přijali zákon, který hovoří o zakázaném „souhrnu technik, s jejichž pomocí výrobce, a to hlavně při samotné konstrukci výrobku, záměrně zkracuje jeho životnost nebo použitelnost, aby zákazníky přiměl k častější obměně“. Pak lze takovéto praktiky postihovat podobně jako jiné podvody a podobná legislativa se plánuje v celé EU.

Zdroj: Husky


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama