e-news.cz - kurzy
Reklama

Dostálová: Tvrzení o dotačním podvodu v kauze MMR je nesmysl

24.11.2018, Autor: Petr Vrabec

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Dostálová: Tvrzení o dotačním podvodu v kauze MMR je nesmysl

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) označila za nesmysl, že by v kauze kolem ministerstva a agentury CzechTourism

mělo jít o dotační podvod. Politička to řekla ČTK po včerejší schůzce s premiérem Andrejem Babišem (ANO), kterému prý sdělila totéž. Ujistila ho také, že si není vědoma žádného pochybení, uvedla.
Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu ve středu zajišťovali důkazy v sídle ministerstva, CzechTourismu a na dalších místech. Nikdo zatím nebyl zadržen ani obviněn. Mezi prověřované patří i Dostálová, která měla agenturu dříve na starosti jakožto náměstkyně pro regionální rozvoj. Policie jí z domu odvezla služební počítač.
Pan premiér se zajímal, o co si myslím, že jde. Tak jsem mu samozřejmě řekla, jak se věci mají, že máme maximální součinnost s policií, že si skutečně já nejsem vědoma žádného pochybení, že jsem tam v pozici zřizovatele – ať už když jsem byla náměstkyně, nebo ministryně,“ popsala Dostálová obsah dnešního rozhovoru s Babišem. Předseda vlády jí prý poté „poděkoval za informaci“.
Ministryně ve středu uvedla, že policii zatím neodpovídala na žádné dotazy a nemá informace o tom, čeho přesně se zásah týkal. Web E15.cz napsal s odkazem na policejní spis, že Dostálová je ve věci hlavní podezřelou, a to údajně ze zneužití pravomoci a z dotačního podvodu.
Jediné, co dokážu odmítat, je, že jde o dotační podvod. To je z podstaty věci nesmysl, protože ani ministerstvo vůči CzechTourismu, ani CzechTourism sám žádné dotace nikomu neposkytuje. CzechTourism nakupuje mediální prostor, ale na základě smluvních vztahů, rozhodně ne na základě dotací,“ reagovala dnes ministryně.
Česká televize ve čtvrtek uvedla, že v souvislosti s případem policisté zasahovali také na autodromu v Mostě. Podle Českého rozhlasu si přišli detektivové pro důkazy také do soukromé agentury Sport Invest.
ČTK


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Poradna: Jak dodavatelé energií stanovují zálohy

04.04.2024, Autor: Z blogosféry

Zálohy na elektřinu a plyn jsou důležitou součástí procesu dodávky energií. V zájmů odběratelů je, aby je měli nastaveny optimálně, a tak se vyhnuli nepříjemným situacím. Co zálohy jsou, z čeho se skládají, kdo je může měnit a jaký je jejich význam pro každého z nás?

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

Pražská stoková síť je pod kontrolou odborníků z PVK 

12.02.2024, Autor: red

144 kilometrů prohlédnuté stokové sítě, 1 837 zrevidovaných vstupních šachet a objektů, 28 nalezených havárií a 67 vypracovaných návrhů na odstranění závad zařazených do plánu oprav a investic.To je výsledek činnosti pracovníků útvaru průzkumu stokové sítě Pražských vodovodů a kanalizací za loňský rok.

Odtah vozidla při havárii na vodovodní či kanalizační síti hradí PVK 

08.02.2024, Autor: Z blogosféry

Pražské vodovody a kanalizace musí havárii na vodovodní či kanalizační síti neprodleně odstranit. V této souvislosti mají podle zákona o vodovodech a kanalizacích možnost rozhodnout o odtahu vozidla, které brání opravě. Vůz vždy zamíří na odstavné parkoviště, kde je bezplatně vydán majiteli. Úhradu za odtah hradí Pražské vodovody a kanalizace.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama