e-news.cz - kurzy
Reklama

UniCredit Bank slaví 150. výročí založení Živnostenské banky

11.11.2018, Autor: Petr Vrabec

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
UniCredit Bank slaví 150. výročí založení Živnostenské banky

Od jedné z prvních bank až po bankovního lídra na českém a slovenském trhu – součást silné, celoevropské bankovní skupiny.

UniCredit Bank si připomíná 150. výročí založení své předchůdkyně, Živnostenské banky, která měla významný vliv na rozvoj tuzemské ekonomiky.
U příležitosti 150. výročí Živnostenské banky a oslavy 100 let tuzemského bankovnictví pozvala UniCredit Bank 9. listopadu významné osobnosti do původního sídla Živnobanky, současné České národní banky. Historii, současnost a budoucnost bankovnictví představili: Jiří Rusnok, guvernér České národní banky, Václav Klaus, bývalý prezident ČR, Jiří Kunert, generální ředitel UniCredit Bank, Carlo Vivaldi, ředitel pro střední a východní Evropu skupiny UniCredit, Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu či spisovatel a historik Pavel Kosatík.
UniCredit Forum provázela výstava popisující fascinující historii a význam Živnostenské banky i její proměnu v UniCredit Bank.
Živnostenská banka zaujala po vzniku československého státu vedoucí postavení jak v bankovnictví, tak v hospodářském životě a dokázala se rychle přeorientovat na moderní styl práce. Na její tradici jsme v UniCredit Bank hrdě navázali. V uplynulých letech jsme prožili několik významných událostí a úspěchů. První přeshraniční bankovní fúze české a slovenské pobočky, sjednocení služeb pod silnou finanční skupinu UniCredit Bank i budování silného korporátního, privátního a retailového bankovnictví ještě více posílilo naši pozici lídra na trhu,“ říká Jiří Kunert, předseda představenstva a generální ředitel UniCredit Bank, který byl také dlouholetým ředitelem Živnostenské banky, a dodává: „Je nám ctí, že díky našim klientům, jejich rodinám a firmám můžeme být společně po několik dekád hybatelem nejenom dějin, ale především tuzemské ekonomiky.“
Investice do budoucnosti
Jen během posledních několika let přinesla UniCredit Bank na trh mnoho novinek a inovací. Významně posílila distribuční síť, zavedla koncept franšízových obchodních míst, představila vlajkové bezpoplatkové U konto, přinesla svým klientům jednoduché mobilní a internetové bankovnictví, online prodej bankovních produktů, zjednodušila procesy v retailovém, firemním i investičním bankovnictví a dále investuje do digitalizace. Banka tak již dnes myslí na budoucnost a rychle se vyvíjející potřeby klientů.
Klíčovým pilířem našeho strategického plánu Transform 2019 je digitalizace. Výrazně investujeme do inovací, abychom mohli předvídat měnící se potřeby, chování a očekávání klientů a vycházet jim vstříc. Klienti chtějí rychlost, inovace a jednoduchost, proto chceme digitální transformací zlepšit zákaznickou spokojenost a zároveň zvýšit efektivitu. V budoucnu budeme investice směřovat do poskytování služeb s vysokou přidanou hodnotou, které využívají relevantní data k přizpůsobení nabídky produktů a služeb v nejvyšší možné míře. Chceme také dále investovat do naší hlavní konkurenční výhody – do našich zaměstnanců,“ říká Carlo Vivaldi, ředitel divize pro střední a východní Evropu skupiny UniCredit.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama