e-news.cz - kurzy
Reklama

I letos zřejmě přijdou některé dárky až po Novém roce

03.12.2018, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
I letos zřejmě přijdou některé dárky až po Novém roce

PŘEMYSL LUKEŠ, výkonný ředitel kurýrní služby Der Kurier.
Z rádií zní Last Christmas snad posté, světýlka blikají jako o život a v supermarketech se tvoří nekonečné fronty. Vše zmíněné je jasnou známkou toho, že Vánoce jsou již za dveřmi. Mnoho lidí si stěžuje na to, že toto období přichází čím dál dříve. Dle mého však jde jen o pocit, ve skutečnosti toto šílenství začíná každý rok stejně a na hranici, kdy „brzo“ dosahuje svého maxima, jsme se dostali už před nějakou dobou.
Není nic zvláštního na tom, že lidé chtějí udělat svým blízkým radost a jsou ochotní kvůli tomu vybíjet svou energii běháním po obchodech a také není vůbec nic zvláštního, že si čím dál více lidí toto martyrium ulehčuje objednáváním dárků přes internet s dovozem až domů. A nyní přichází chvíle pro dopravce a největší špička celého roku. Někteří dopravci udávají nárůst objemů před Vánoci i o více než sto procent, a tak není divu, že to mnohdy začne skřípat a zákazníci marně vyhlížející kurýrní službu se svého balíčku před Štědrým dnem zkrátka nedočkají. Logistika není jednoduchým oborem, je náročná na předpověď, kapacity, zákaznické požadavky, obecně na fungování. Když k tomu připočteme současnou nízkou nezaměstnanost, kdy je velmi složité sehnat dostatek řidičů, je opravdu složité z toho vybruslit bez újmy. Nutno je však zmínit, že je už téměř nemyslitelné, aby s předvánočním šílenstvím dopravci nepočítali a zkrátka nemohou tvrdit, že to nečekali.
Důležitá je hlavně dobrá spolupráce a komunikace s eshopem. Některé eshopy před Vánoci chytře zákazníkům sdělují datum objednávky, který je tím posledním, kdy mohou garantovat doručení do Štědrého dne. To je základní postup, který zákazníka udělá klidnějším. Zásadní však je i onen slib dodržet. A jak na to? Existují různé softwary, které dokážou zohlednit i předpověď počasí, ale zkušenost říká, že se nelze spolehnout jen na ně. Již od začátku jde hlavně o to, aby si dopravce nabral tolik práce, na kolik opravdu stačí, zaměřil se na jeden segment, a tím se zabýval. Když je práce nad kapacity, nepomůže ani ten nejlepší software. Raději udělat práce méně a pořádně, než za sebou nechat kupu nespokojených zákazníků a chaosu.
Nutno proto říci, že i přes všechny přípravy a opatření to dle mého letos bude zase jako každý rok a spousta dárků tak dorazí až po Novém roce. Co takhle si však místo stresování se nad hmotnými dary odpočinout a vzít třeba rodinu přes Vánoce na pár dnů na hory?


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Komentář Radomíra Jáče k údajům a detailům ohledně výkonu HDP České republiky za loňské 4. čtvrtletí a za celý rok 2023

28.03.2024, Autor: Z blogosféry

Zpřesněné údaje o výkonu české ekonomiky za loňské závěrečné čtvrtletí hlásí lepší než původně reportované výsledky HDP. Dle zpřesněných dat HDP v loňském závěrečném čtvrtletí mezikvartálně vzrostl o 0,4 % a meziročně si připsal 0,2 %, když předchozí údaje uváděly mezikvartální růst HDP 0,2 % a meziroční pokles 0,2 %.

Schmarcz: Totální zesměšnění odborů. Potřebuje je ještě vůbec někdo?

27.03.2024, Autor: Martin Schmarcz

Odvoláváme, co jsme odvolali a slibujeme, co jsme slíbili. Jako pomatený pohádkový král působí odboráři poté, co si do čela opět zvolili Josefa Středulu jehož před třemi týdny sesadili v palácovém převratu. Tato tragikomická příhoda jen dokresluje, v jak žalostném stavu je hnutí, které kdysi doslova hýbalo politikou i režimy. Čím to je?

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Švehla: Obchod mezi čistou a špinavou částí planety

25.03.2024, Autor: Martin Švehla

Ekologické vidění světa a ekonomiky se ve vyspělých zemních prosazuje už nejméně půl století, v posledních dekádách dokonce velmi radikálně, což vyvolává silnou oponenturu. Jedni mluví o záchraně planety, jejíž zkáza je při současné produkci oxidu uhličitého neodvratná, druzí mluví o ekonomické záchraně společnosti, která se přehnanou a překotnou redukcí uhlíkové stopy ničí v samých základech svého fungování. 

Recenze zákona o lobbování

18.03.2024, Autor: red

O českém právním řádu se všeobecně soudí, že se stoupající kvantitou trvale klesá jeho kvalita. Pokud platí zákon přechodu kvantity v kvalitu, pak je legislativa výjimkou. Pravděpodobně to souvisí i s tím, že vedle dalších právnických profesí je legislativec málo placen, a když to nefunguje, slouží jako fackovací panák.

Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Švehla: Euro a politika

17.03.2024, Autor: Martin Švehla

Když pan prezident jednou větou vyvolá veřejnou diskusi, svědčí to o jeho vlivu. V případě zavedení eura to sice není diskuse, která by spojovala, ale také to není nic, co by širokou veřejnost až tak vzrušovalo. Navíc exportéři, kteří se zpočátku zdáli být nejhlasitějšími zastánci přijetí eura se z diskuse vytratili poté, co koruna oslabila a zajistila jim dodatečné příjmy.

Bez jakých znalostí a dovedností se dnes zaměstnanci neobejdou?

14.03.2024, Autor: Z blogosféry

Aby člověk získal a udržel si dobré pracovní místo, musí se prosadit často ve vysoké konkurenci. K tomu pak potřebuje určité vlastnosti a schopnosti, které pomohou podávat patřičné výkony, zvládat pracovní situace a efektivně komunikovat s kolegy i nadřízenými. Co je v současném boji o kvalitní pozici potřeba nejvíce?

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama