e-news.cz - kurzy
Reklama

Ledovka způsobila nárůst škod na vozidlech o deset procent

04.12.2018, Autor: Petr Vrabec

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Ledovka způsobila nárůst škod na vozidlech o deset procent

Ledovka, která postihla o víkendu část země, způsobila více než desetinový nárůst škod v pojištění vozidel.

Vyplývá to z odhadů největších tuzemských pojišťoven. Podle jejich likvidátorů jde zejména o takzvané plechové škody, tedy typické případy následkem nedobrzdění a nárazu nebo z nezvládnutí vozidla. Nejvíce jich pojišťovny zaznamenaly na západě a jihu Čech a také na Vysočině.
Nárůst škod jsme zaznamenali, hlavně v západních (Plzeňský, Karlovarský kraj) a jižních Čechách. Nicméně, škody klienti teprve začínají hlásit. Očekáváme, že celkový nárůst počtu škod přesáhne 12 procent,“ řekl ČTK mluvčí Kooperativy Milan Káňa. Běžně klienti za víkend podle něj hlásí kolem 500 škod, za tento víkend to bude rozhodně přes 600 případů.
Z důvodu víkendové ledovky zaznamenáváme nárůst počtu hlášených nehod,“ uvedla mluvčí České pojišťovny Ivana Buriánková. Mezi nejčastější nehody patří podle ní takzvané plechové škody, tedy pomačkané nárazníky, blatníky, dveře aut a podobně. Objevují se také nehody způsobené nevhodnými pneumatikami, zejména kvůli nedobrzdění na křižovatkách.
Pojišťovně Allianz z Vysočiny a některých oblastí východních Čech během dopoledne motoristé oznámili kvůli námraze několik desítek škod. Jde hlavně o drobné „ťukance“, zapříčiněné nedobrzděním a nárazem do jiného auta nebo sjetím do příkopu. „Předběžně odhadujeme, že tyto škody se budou pohybovat v průměru kolem 30 tisíc korun, celkově tedy máme zatím nahlášené pojistné události za několik set tisíc korun,“ uvedl mluvčí Allianz Václav Bálek.
Z našich zkušeností vyplývá, že první ledovka s sebou obvykle nese skokové zvýšení hlášení pojistných událostí u aut zhruba o deset až patnáct procent,“ uvedl mluvčí Generali Jan Marek. Auta jsou poškozená nárazem do jiných vozidel, svodidel, stromů ale také domů či oplocení. Rovněž Generali eviduje motoristy, kteří podcenili nezvykle teplý listopad a aktuálně rychlou změnu počasí, a nestačili tak včas vyměnit letní pneumatiky za zimní.
Na klientské lince České podnikatelské pojišťovny je nárůst počtu hovorů proti běžnému období pouze mírný. „Očekáváme, že počty volajících budou do konce dne dále narůstat,“ podotkla mluvčí pojišťovny Renata Čapková.
ČTK


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Vláda rozhodla o pokračování a usnadnění podpory firmám exportujícím na Ukrajinu

19.04.2024, Autor: Z blogosféry

Vláda Petra Fialy na jednání ve středu 17. dubna 2024 rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Poradna: Jak dodavatelé energií stanovují zálohy

04.04.2024, Autor: Z blogosféry

Zálohy na elektřinu a plyn jsou důležitou součástí procesu dodávky energií. V zájmů odběratelů je, aby je měli nastaveny optimálně, a tak se vyhnuli nepříjemným situacím. Co zálohy jsou, z čeho se skládají, kdo je může měnit a jaký je jejich význam pro každého z nás?

Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Havárie na vodovodní síti loni PVK řešily rychleji

26.02.2024, Autor: red

Pražským vodovodům a kanalizacím se daří rychleji odstraňovat havárie na vodovodní síti. Průměrná doba přerušení dodávky pitné vody na jednu závadu v loňském roce poklesla na 8 hodin a 29 minut. V roce 2022 to bylo 10 hodin a 27 minut, což je meziroční pokles o téměř dvacet procent.

Dálkový odečet spotřeby vody využívá stále více zákazníků PVK

21.02.2024, Autor: red

Stále více odběratelů využívá dálkové odečty spotřeby vody, jednoduchou a bezpečnou formu kontroly nad svým vodoměrem. Na konci loňského roku Pražské vodovody a kanalizace měly tímto způsobem osazeno 17 138 vodoměrů, což je meziročně nárůst o 15 procent. Přitom v roce 2012 jich bylo pouhých 157 kusů.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama

Tři čtvrtiny zaměstnanců zvažují změnu oboru nebo rekvalifikaci

13.02.2024, Autor: Laura Feketeová

Český trh práce prochází transformací s rostoucím důrazem na digitální dovednosti a umělou inteligenci. Výsledky průzkumu personální agentury Randstad ukazují, že téměř tři čtvrtiny zaměstnanců možnost rekvalifikace či úplnou změnu oboru připouštějí.

Pražská stoková síť je pod kontrolou odborníků z PVK 

12.02.2024, Autor: red

144 kilometrů prohlédnuté stokové sítě, 1 837 zrevidovaných vstupních šachet a objektů, 28 nalezených havárií a 67 vypracovaných návrhů na odstranění závad zařazených do plánu oprav a investic.To je výsledek činnosti pracovníků útvaru průzkumu stokové sítě Pražských vodovodů a kanalizací za loňský rok.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama