e-news.cz - kurzy
Reklama

Posledním trendem Instagramu je ukazování „nahé pravdy“

02.12.2018, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Posledním trendem Instagramu je ukazování „nahé pravdy“

MATĚJ KRETÍK, producent a majitel talentové agentury Bookin Agency.
Definice úspěchu na sociálních sítích je složitá. Pro někoho je úspěch, že může díky Instagramu spolupracovat s oblíbenou firmou, pro jiného je to velké množství pozitivních komentářů u sdílených fotek. Všeobecně uznávaná pomyslná veličina určující úspěšnost daného instagramera je však počet followerů neboli sledujících. Čeští instagrameři se těmito počty samozřejmě nemohou vyrovnat světovým celebritám a značkám, které se v mnoha případech pohybují okolo stovky milionů sledujících, ale v rámci naší země jsou na tom i tak minimálně velmi dobře.
Instagramový gól
Na první příčce se již dlouho umisťuje fotbalový brankář Petr Čech (@petrcech), který s počtem 1,7 milionu sledujících jistě již brzy atakuje dvoumilionovou hranici. Důvodem jeho úspěchu je to, že hraje s anglickým klubem Arsenal FC, a tedy je pro něj jednodušší získat fanoušky i v zahraničí. Lidi si však získal také svým příběhem, kdy se po těžkém úrazu dokázal znovu postavit na nohy a vrátit se k fotbalu.
Sklapovačky a sedm stovek tisíc sledujících
Druhá místo potvrzuje, že trend zdravého životního stylu má i u nás už spoustu příznivců. S více než 730 tisíci sledujících se na něm umisťuje Zuzka Light (@zuzkalight), která se na svém Instagramu a blogu zabývá cvičením a zdravou výživou. Zde opět velmi pomáhá, že žije v Kalifornii a veškerý obsah sdílí v angličtině, tudíž jej činí zajímavým i pro zahraniční sledující.
Z frajírka v kožichu (nejen) instagramovou hvězdou
Třetí příčku neokupuje nikdo jiný než nejznámější český moderátor Leoš Mareš (@leosmares), který se rovněž na předních místech umisťuje již velmi dlouho. V nedávné době mu však k novým fanouškům velmi přispěla kauza s Kazmou, ze které u mnohých vystoupil jako oběť, ale také ukázal svůj charakter tím, že kolem dopravní nehody neprojel ale zastavil a pomohl. Aktuálně má na Instagramu přes 670 tisíc sledujících.
Nutno tedy poznamenat, že žebříček vedou osoby, které se primárně zabývají něčím jiným než sociálními sítěmi. Chcete-li na Instagramu uspět a získat statisíce followerů, zdá se, že dobrou cestou je stát se slavným fotbalistou, fitness trenérkou nebo moderátorem. Dále je však žebříček plný i osob, pro které jsou sociální sítě plným úvazkem. Těsně za Leošem Marešem je youtuberka Shopaholic Nicol (@shopaholicnicol) nebo nyní již bývalý youtuber Jirka Král (@jirkakral). Moc pozadu není ani zpěvák Ben Cristovao (@bennycristo). Všichni zmínění mají na kontě šestimístné číslo začínající šestkou.
Youtubeři pak ovládají i zbytek žebříčku, kde se nachází například Kovy (@kovy_gameballcz), Expl0ited (@expl0ited_) nebo Jmenuju se Martin (@martin_carev). Z dam pak můžeme zmínit blogerku Barboru Ondráčkovou (@fashioninmysoul).
Obecně lze říci, že se český Instagram již velmi podobá tomu světovému. Každý se rád pochlubí, ať už jde o vypracované tělo, ovocný koláč nebo dokonalý makeup. Lidé se rádi chlubí také cestováním a přidávají fotky z různých koutů světa. Zajímavým trendem poslední doby je ukazování „nahé pravdy“, kde se holky fotí bez makeupu, videa jsou vkládána bez upraveného zvuku, fotografie jídla nejsou zásadně retušovány. Jde o jakousi snahu ukázat věci reálné, takové jaké opravdu jsou, bez filtrů a přikrášlování. Typickým příkladem je projekt Za normální holky (@zanormalniholky), ke kterému se pod hashtagem připojují stovky příznivců.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Schmarcz: Totální zesměšnění odborů. Potřebuje je ještě vůbec někdo?

27.03.2024, Autor: Martin Schmarcz

Odvoláváme, co jsme odvolali a slibujeme, co jsme slíbili. Jako pomatený pohádkový král působí odboráři poté, co si do čela opět zvolili Josefa Středulu jehož před třemi týdny sesadili v palácovém převratu. Tato tragikomická příhoda jen dokresluje, v jak žalostném stavu je hnutí, které kdysi doslova hýbalo politikou i režimy. Čím to je?

Švehla: Obchod mezi čistou a špinavou částí planety

25.03.2024, Autor: Martin Švehla

Ekologické vidění světa a ekonomiky se ve vyspělých zemních prosazuje už nejméně půl století, v posledních dekádách dokonce velmi radikálně, což vyvolává silnou oponenturu. Jedni mluví o záchraně planety, jejíž zkáza je při současné produkci oxidu uhličitého neodvratná, druzí mluví o ekonomické záchraně společnosti, která se přehnanou a překotnou redukcí uhlíkové stopy ničí v samých základech svého fungování. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

Recenze zákona o lobbování

18.03.2024, Autor: red

O českém právním řádu se všeobecně soudí, že se stoupající kvantitou trvale klesá jeho kvalita. Pokud platí zákon přechodu kvantity v kvalitu, pak je legislativa výjimkou. Pravděpodobně to souvisí i s tím, že vedle dalších právnických profesí je legislativec málo placen, a když to nefunguje, slouží jako fackovací panák.

Švehla: Euro a politika

17.03.2024, Autor: Martin Švehla

Když pan prezident jednou větou vyvolá veřejnou diskusi, svědčí to o jeho vlivu. V případě zavedení eura to sice není diskuse, která by spojovala, ale také to není nic, co by širokou veřejnost až tak vzrušovalo. Navíc exportéři, kteří se zpočátku zdáli být nejhlasitějšími zastánci přijetí eura se z diskuse vytratili poté, co koruna oslabila a zajistila jim dodatečné příjmy.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Bez jakých znalostí a dovedností se dnes zaměstnanci neobejdou?

14.03.2024, Autor: Z blogosféry

Aby člověk získal a udržel si dobré pracovní místo, musí se prosadit často ve vysoké konkurenci. K tomu pak potřebuje určité vlastnosti a schopnosti, které pomohou podávat patřičné výkony, zvládat pracovní situace a efektivně komunikovat s kolegy i nadřízenými. Co je v současném boji o kvalitní pozici potřeba nejvíce?

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama