e-news.cz - kurzy
Reklama

Bezrealitky za sebou mají rekordní rok, míří na Slovensko

08.02.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Bezrealitky za sebou mají rekordní rok, míří na Slovensko

Největší česká služba pro přímý prodej a pronájem nemovitostí Bezrealitky má za sebou spolu s celým přímým realitním trhem nejsilnější

rok v historii. V loňském roce se jí podařilo zprostředkovat prodeje takřka osm tisíc domů a bytů v celkové hodnotě přesahující sedmadvacet miliard, pronájmů domů a bytů zajistila přes dvacet pět tisíc.

Na provizích svým zákazníkům ušetřila něco málo přes dvě miliardy korun. Svůj stabilně rostoucí obchodní model chce nyní společnost představit i v zahraničí. Od druhého kvartálu 2019 bude fungovat na Slovensku a postupně se chce stát lídrem CEE regionu.

V oblasti prodejů domů a bytů portál Bezrealitky meziročně vyrostl o neuvěřitelných 68 procent. Tahounem se s 85procentním nárůstem stala především Praha, rostly však i oblasti na jižní Moravě nebo ve východních Čechách. V případě pronájmů služba zaznamenala 46 procent meziroční nárůst, přičemž nejvíce jich zajistila v Praze, Jihomoravském a Středočeském kraji. Kromě bydlení „z druhé ruky“ posílil portál Bezrealitky díky spolupráci s developery také v segmentu nově uváděných novostaveb a kancelářských prostor. Přes Bezrealitky tak momentálně probíhá asi pětina ze 40 tisíc českých realitních transakcí, týkajících se nemovitostí určených k bydlení.

Obrat společnosti meziročně vzrostl o 50 procent, díky čemuž mohla v loňském roce provést několik zásadních investic. Kromě celkové modernizace webových stránek a celorepublikové kampaně je to například představení nové mobilní aplikace, zahájení prací na nové softwarové platformě pro komplexní správu pronájmů, ale také příprava zahraniční expanze.

V loňském roce se nám podařilo úspěšně rozvíjet náš obchodní model. Takzvaný přímý realitní trh – tedy prodej a pronájem nemovitostí svépomocí – výrazným způsobem rostl na úkor tradičních zprostředkovatelů a má stále silnější pozici,“ uvádí Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky. „I z toho důvodu chceme příznivou situaci využít k expanzi naší služby a postupně se stát lídrem celého středoevropského regionu. Nadále zde totiž chybí silný globální hráč s mnohaletým know-how a odborným zázemím. Nejdříve se vydáme již za několik týdnů na Slovensko.“

Slovenské Bezrealitky začnou první inzerenty přijímat již v květnu tohoto roku. Nabídnou shodné služby, na které jsou zvyklí čeští zákazníci, včetně doprovodného servisu v podobě právních služeb, odhadů cen nemovitostí nebo sjednání hypotéky, které zajistí partnerské třetí strany. V první fázi budou slovenské aktivity obsluhovány z pražské pobočky, postupně však vznikne lokální dedikovaný tým. Souběžně se spuštěním slovenské pobočky probíhají přípravy na vstup do Polska a na další evropské trhy.
„Slovenský trh je nám samozřejmě nejblíže, mentalitou a částečně i strukturou. Lidé na něm jsou samostatní, cenově senzitivní a realitní makléři zde mají kvůli svým netransparentním provizním modelům podobné renomé jako v Česku,“ vysvětluje Meyer. „Počítáme s tím, že takřka okamžitě na něm získáme 10procentní podíl, do tří let bychom pak rádi měli pětinu.“

O Bezrealitky

Bezrealitky jsou největší službou nabízející možnost přímého prodeje nebo pronájmu nemovitosti a zároveň jsou jedním z nejnavštěvovanějších českých realitních webů. Na českém realitním trhu se jejich prostřednictvím zrealizuje asi 20 procent všech prodejů nebo pronájmů.

Měsíčně portál navštíví více než půl milionu zájemců o bydlení a v současnosti se jeho prostřednictvím prodá zhruba osm set a pronajme kolem tří tisíc nemovitostí měsíčně.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama