Apogeo
Reklama

Kam vyrazit na prodloužený víkend? Nejlákavější evropské destinace

27.02.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Kam vyrazit na prodloužený víkend? Nejlákavější evropské destinace

S rozmachem letecké dopravy a klesající cenou letenek se cestování stává čím dál oblíbenější kratochvílí.

Prodloužené víkendy jsou pro poznávání bližších destinací jako dělané a díky státním svátkům si je můžeme užít každý rok několikrát. Na jaké termíny se můžeme připravit v tomto roce a kam je nejlepší vyrazit? Podívejte se, které metropole jsou aktuálně v kurzu.
Na první prodloužený víkend si počkáme až do dubna – za čtyřdenní volno vděčíme velikonočním svátkům. O jeden den se nám prodlouží první červencový a poslední říjnový víkend. Pokud se vám to zdá málo, můžete si vzít před květnovými svátky, které letos připadají na středy 1. a 8. května, dvoudenní dovolenou a vznikne vám tak pětidenní volno. Suma sumárum tento rok je možné k cestování využít pět takovýchto termínů.
Prodloužené víkendy nahrávají populárním eurovíkendům v nejrůznějších evropských městech,“ uvádí Josef Trejbal, ředitel letenkového portálu Letuška.cz, a doplňuje: „Nejoblíbenější destinací minulého roku pro tento typ cest se u Čechů stala Paříž, za ní pak následovaly Řím a nově Kodaň. Oblíbenými metropolemi jsou již tradičně i Barcelona a Lisabon.“ 
Co byste si neměli nechat ujít
Pokud jste už nejtradičnější destinace objezdili, nebo prostě jen neholdujete vysoké koncentraci turistů, popřemýšlejte nad cestou do turisticky méně exponovaných míst. Za návštěvu určitě stojí například ukrajinský Kyjev. Jedno z nejstarších evropských měst v samotném srdci Ukrajiny leží na mohutné řece Dněpr a cestovatele láká na obrovské množství pamětihodností a historických skvostů, kulturních míst, pestrý noční život a v neposlední řadě i na příznivé ceny. Téměř třímilionové město, jehož starostou je bývalý boxer Vitalij Kličko, vás ohromí nezaměnitelnými monumentálními chrámy a pomníky.
Další destinací na otočku může být bezesporu Španělsko. Kromě zmiňované Barcelony roste zájem i o jižněji položené město – Valencii. Ta se nachází přímo u moře, tudíž je perfektní volbou pro ty, kteří rádi kombinují odpočinek na pláži a poznávání památek. Nudit se tu nebudete ani po setmění. Malebné uličky města nabízí k posezení venkovní kavárny a restaurace, jejichž atmosféru podtrhují místní pouliční muzikanti.
A pokud holdujete spíše hornatějším oblastem, zkuste Curych. Největší švýcarské město ležící na březích řeky Limmat se řadí mezi nejčistší města Evropy. Voda malebného Curyšského jezera je dokonce považována za pitnou. Přestože se jedná o jedno z největších obchodních center na světě, nabídne běžnému návštěvníku spíše poklidnou atmosféru, dlážděné ulice s více než tisícovkou kašen, kostely v čele s obrovským chrámem Grossmünster a odpočinek v luxusních restauracích a kavárnách. Navštívit můžete také některou z proslulých čokoládoven, a pokud jste aktivněji založení, můžete si udělat výlet na horu Uetliberg, při kterém se projdete krásnou přírodou a za odměnu uvidíte celé město jako na dlani.
Přemýšlíte-li o tom, že využijete státní svátky, abyste poznali nová města, neváhejte s nákupem letenek dlouho. „O cestování během prodloužených víkendů je zpravidla enormní zájem a letenky jdou na odbyt. Některé termíny o Velikonocích jsou už teď téměř vyprodané. Pokud si turisté chtějí být jisti, že letenky bez problémů pořídí, mají nejvyšší čas,“ uzavírá Trejbal.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama