Apogeo
Reklama

Škubou nás jak slepici do polívky. A my si myslíme, že jsou jen blbí…

12.03.2019, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Škubou nás jak slepici do polívky. A my si myslíme, že jsou jen blbí…

ROMAN KŘÍŽ.

Autor je zakladatelem www.libertarianskyinstitut.cz.
Čas od času se prolákne, jak šmejdi zneužívají důvěřivé či mentálně oslabené seniory a prodávají jim předražené hrnce a podobné předražené výrobky či služby. Kupodivu nikdo nezpochybňuje svéprávnost či dokonce volební právo těchto seniorů, naopak se jich stát zastává a zákonem je, coby oslabené, chrání.
Kdo se však zastane normálních lidí, když mají šmejdi zástupce rovnou ve vládě? Sociální sítě jsou totiž dodnes plné výroku ministryně Novákové, podle které si za drahá data mohou lidi, protože je málo využívají. Většinou se vtipnou formou dozvíme, že paní ministryně je blbá a nevzdělaná. To samozřejmě může být pravda, já v jejím vyjádření ale vidím hlavně něco jiného. Totiž důslednou práci Šmejdů. Ano, Šmejdů s velkým „Š“. Ti obyčejní šmejdi totiž paběrkují. Musejí si dát tu práci, někam odvézt dvě tři desítky stařečků a tam jim nacpat hrnce za 20 tisíc. Ti protřelejší Šmejdi zjistili, že na to, aby vydělávali desítky tisíc nikoliv za měsíc, ale za minuty (ano, telefonní operátoři v ČR utrží za minutu cca 200 tisíc a vydělají cca 20 tisíc), potřebují přesvědčit jen pár politiků a úředníků. Kterým je jedno, na co jim kývnou, protože jejich peníze to nejsou. A oni sami na tom neprodělají…
Je to taková hra – jak to navléct, aby se stát domluvil s firmou, jak oškubat lidi, ale aby to vypadalo hezky. Hlavně to dobře odůvodnit, odkázat se na experty, na analýzy, na komise a posudky….
Tak se totiž ta hra hraje. Všichni vědí, kdo je kavka (stát, resp. daňoví poplatníci), všichni si chtějí smočit zobáček. Všichni ale mluví tak, že dobro pro lidi je cílem a oni jsou oběti. Úředníci a politici se obětují prací pro lid, firmy by se taky rozdaly, jen ty náklady jsou obrovské…. (a lidi málo utrácejí, tak je potřeba držet vysoké ceny…). A hraje se nejen o ceny služeb mobilních operátorů. Jsou tu silnice a dálnice. Pošta. Železnice. Armáda. Policie…
Ministryně Nováková není blbá a nevzdělaná, pouze doplatila na to, že se chtěla blýsknout a pustila ven jeden z úchylných argumentů, kterými se ta hra interně hraje. Však on už ji někdo zorientuje, co se má říkat a kdy. Nebo brzo nebude ministryní.
Ano, děláme si z takových lidí legraci. Jinak bychom totiž museli vzít do rukou vidle.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Schmarcz: Totální zesměšnění odborů. Potřebuje je ještě vůbec někdo?

27.03.2024, Autor: Martin Schmarcz

Odvoláváme, co jsme odvolali a slibujeme, co jsme slíbili. Jako pomatený pohádkový král působí odboráři poté, co si do čela opět zvolili Josefa Středulu jehož před třemi týdny sesadili v palácovém převratu. Tato tragikomická příhoda jen dokresluje, v jak žalostném stavu je hnutí, které kdysi doslova hýbalo politikou i režimy. Čím to je?

Švehla: Obchod mezi čistou a špinavou částí planety

25.03.2024, Autor: Martin Švehla

Ekologické vidění světa a ekonomiky se ve vyspělých zemních prosazuje už nejméně půl století, v posledních dekádách dokonce velmi radikálně, což vyvolává silnou oponenturu. Jedni mluví o záchraně planety, jejíž zkáza je při současné produkci oxidu uhličitého neodvratná, druzí mluví o ekonomické záchraně společnosti, která se přehnanou a překotnou redukcí uhlíkové stopy ničí v samých základech svého fungování. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama

Recenze zákona o lobbování

18.03.2024, Autor: red

O českém právním řádu se všeobecně soudí, že se stoupající kvantitou trvale klesá jeho kvalita. Pokud platí zákon přechodu kvantity v kvalitu, pak je legislativa výjimkou. Pravděpodobně to souvisí i s tím, že vedle dalších právnických profesí je legislativec málo placen, a když to nefunguje, slouží jako fackovací panák.

Švehla: Euro a politika

17.03.2024, Autor: Martin Švehla

Když pan prezident jednou větou vyvolá veřejnou diskusi, svědčí to o jeho vlivu. V případě zavedení eura to sice není diskuse, která by spojovala, ale také to není nic, co by širokou veřejnost až tak vzrušovalo. Navíc exportéři, kteří se zpočátku zdáli být nejhlasitějšími zastánci přijetí eura se z diskuse vytratili poté, co koruna oslabila a zajistila jim dodatečné příjmy.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Bez jakých znalostí a dovedností se dnes zaměstnanci neobejdou?

14.03.2024, Autor: Z blogosféry

Aby člověk získal a udržel si dobré pracovní místo, musí se prosadit často ve vysoké konkurenci. K tomu pak potřebuje určité vlastnosti a schopnosti, které pomohou podávat patřičné výkony, zvládat pracovní situace a efektivně komunikovat s kolegy i nadřízenými. Co je v současném boji o kvalitní pozici potřeba nejvíce?

Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama