e-news.cz - kurzy
Reklama

Víte, kde se natáčel seriál Hra o trůny? Pár hodin cesty z Česka

26.04.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Víte, kde se natáčel seriál Hra o trůny? Pár hodin cesty z Česka

V polovině dubna se všichni fanoušci seriálu Hra o trůny dočkali po dvou letech další série.

Přestože se celosvětově úspěšný seriál blíží pomalu, ale jistě ke konci, čeští diváci nemusí mít důvod ke smutnění. Nevšední seriálové lokace si mohou připomenout již za pár hodin na vlastní oči. Pokud jste se tedy ještě nerozhodli, kam letos poletíte na dovolenou, nechte se inspirovat oblíbeným seriálem.
Vybavujete si sídlo Noční hlídky nebo krajinu severně od Zdi? Pohádkové záběry zmrzlé krajiny se nenatáčely nikde jinde než na Islandu. Diváci seriálu tak skrze obrazovky zavítali například do Národního parku Vatnajökull, na vrchol Kirkjufell či do nádherné jeskyně Grjótagja. „Přímý let z Prahy do Reykjavíku trvá necelé čtyři hodiny, lety s přestupem jsou delší minimálně o dvě hodiny. Zpáteční letenku lze pořídit již od 5 507 korun.,“ říká Josef Trejbal, ředitel letenkového portálu Letuška.cz.
Pokud upřednostňujete spíš teplejší destinace, rozhodně si připomeňte okolí residence rodu Tyrellů s názvem Vysoká zahrada. Tu tvůrci umístili do pevnosti Castillo de Almodóvar del Río. Ve Španělsku se natáčely i záběry z Dračího kamene, které jste mohli vidět v sedmé sérii. Místo, kde Jon Sníh poprvé spatřil draky, se ve skutečnosti nachází na ostrůvku Gaztelugatxe u Biskajského pobřeží. „V tomto případě doporučuji letět z Prahy do Bilbao, kam trvá přímý let dvě a půl hodiny. Letenku do této destinace lze zakoupit již od 3 212 korun,“ říká Trejbal.
Možná si vzpomínáte na honosnou bránu z první série, kterou vcházela lady Stark společně se Serem Rodrikem do Králova přístaviště. Můžete jí projít také, stačí navštívit Mdinu, bývalé hlavní město Malty. „Letenku cestující pořídí již od 2 870 korun. V případě přímého letu trvá cesta dvě a půl hodiny,“ říká Trejbal.
Patříte-li mezi fanoušky rodu Starků, určitě byste měli zavítat do Severního Irska, odkud pochází záběry Zimohradu. Nedotčenou irskou krajinu štáb využil i do dalších dech beroucích záběrů. V hlavním městě Belfastu se zas natáčela většina interiérových záběrů z Rudé bašty či honosný sál Daenerys Targaryen. „Let z Prahy do Belfastu trvá čtyři a půl hodiny s přestupem v Londýně. Letenka stojí od 5 548 korun,“ uzavírá Trejbal.
O společnosti ASIANA a portálu Letuška.cz
Společnost ASIANA byla založena v roce 1993. Její portál Letuška.cz byl spuštěn v roce 2001 jako první online prodejce letenek v České republice a střední a východní Evropě. Letuška.cz se stala prvním úspěšným start-upem ve svém oboru v ČR, naučila Čechy nakupovat letenky přes internet. ASIANA patří rovněž mezi nejvýznamnější poskytovatele cestovních služeb pro korporátní klienty. Divize Europea.Travel se věnuje oblasti MICE. Organizuje eventy, konference, teambuildingové aktivity pro tuzemské firmy, nadnárodní korporace i zahraniční subjekty. Jazykové pobyty a studium v zahraničí ASIANA nabízí prostřednictvím portálu Study.cz.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama