Apogeo
Reklama

Pětina tržeb padne na EET. Festivaly se brání za pomoci aplikací

28.05.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Pětina tržeb padne na EET. Festivaly se brání za pomoci aplikací

Blíží se zkáza tradičních letních festivalů?

Festivalová asociace FESTAS publikovala informaci, že na náklady spojené s EET by padla celá pětina tržeb. Splnění podmínek je navíc pro organizátory velmi náročné, v místech konání akce často chybí infrastruktura a není možné zajistit pevné připojení k internetu. Jako řešení se nabízí například finanční aplikace pro mobil, která umožňuje přijmout platbu kartou. Nepodléhají totiž evidenci EET. Toho letos využívají festivaly jako United Islands of Prague či Pražské Quadriennale.
Na platby přijaté pomocí mobilní aplikace se nevztahuje elektronická evidence tržeb. Z EET jsou od loňska vyjmuty platby bezhotovostním převodem peněžních prostředků,“ říká Matěj Turek, spoluzakladatel startupu Trisbee. Stejnojmenná aplikace umožňuje přijímat platby kartou jen za pomoci chytrého telefonu – tedy bez terminálu a dodatečných poplatků. „Velkou výhodou je i šetrnost k životnímu prostředí, o kterou se pořadatelé snaží stále více. Není totiž třeba tisknout žádné stohy papíru. Náš obchodník vydává na žádost zákazníka pouze běžnou účtenku,“ zdůrazňuje Turek. Trisbee je určeno právě pro drobné obchodníky a podnikatele. Stačí, aby si jak oni, tak jejich zákazníci zdarma stáhli aplikaci.
Festivaly mají výrazná specifika, kvůli kterým je pro ně evidence tržeb extrémně náročná. V místech, kde se konají, chybí infrastruktura, neexistuje připojení k internetu. Počet prodejních míst se pohybuje v desítkách až stovkách, čemuž odpovídá počet EET pokladen a kvalifikovaného personálu, které by bylo nutné nákladně zajistit. To vše kvůli jednorázové akci, která se pořádá jednou ročně,“ shrnuje hlavní argumenty asociace FESTAS její výkonný ředitel Marek Vohralík. Náklady asociace odhaduje na pětinu z tržeb festivalů – pro srovnání pak uvádí gastroprovoz, kde jsou náklady nižší než 0,1 procenta obratu. Festivaly mají podléhat další chystané vlně EET.
V nejbližších dnech bude Trisbee spolupracovat se známými festivaly United Islands of Prague a Pražské Quadriennale. Návštěvníci zde aplikací zaplatí ve všech stáncích s občerstvením, na pivo u stánku Trisbee je navíc 50procentní sleva.
Nejde přitom o první akci, se kterou se Trisbee spojilo. „V nedávné době jsme spolupracovali například s Prague coffee festival 2018, Tatrhy a Life sciences film festival. Návštěvníci zakoupili vstupenky prostřednictvím Trisbee na webu a ty si jednoduše a pohodlně stáhli přímo do mobilu,“ vysvětluje František Havlín, druhý spoluzakladatel.
Dvoudenní hudební festival United Islands of Prague začíná v pátek 31. 5. 2019. Vstup je zdarma. Největším tahákem letošního ročníku je vystoupení britské indie-rockové čtveřice The Sherlocks.
Pražské Quadriennale je jedenáctidenní soubor workshopů, výstav, představení a programů, které se zaměřují na divadelní design a scénografii. Začíná 6. června 2019.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama