e-news.cz - kurzy
Reklama

Z domova kvalitu lékařské péče v zahraničí nezjistíte

14.08.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Z domova kvalitu lékařské péče v zahraničí nezjistíte

Úroveň zdravotní péče v zahraničí je rozdílná oproti té, na kterou jsou zvyklí v ČR.

Proto je při výběru cestovního pojištění nutné dbát na kvalitu asistenční služby. Ta vychází zejména ze znalosti místního prostředí a přehledu pojišťovny o zdravotnických zařízeních. Zástupci ERV Evropské pojišťovny proto jezdí osobně a pravidelně prověřovat úroveň zdravotní péče v zahraničí. Letos zkontrolovali již čtyřiadvacet klinik ve třech nejoblíbenějších destinacích Čechů.
Egypt
V případě potíží v Egyptě je nutné obratem kontaktovat asistenční službu, ideálně z vlastního telefonu. „Zaznamenali jsme totiž nové druhy podvodů, kdy hotelový lékař zavolá sám a spojí klienta s falešnou asistencí, která potvrdí, že zaplatí, ale pak to musí uhradit klient,“ varuje Vlastimil Divoký, manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny. V takovém případě se navíc pacient často dostane do neprověřených rukou nedostudovaných lékařů a cena za ošetření je několikanásobně nadsazená.
Snahu místních vydělat na turistech v případě potíží potvrzuje případ klienta se zánětem středního ucha, které se obvykle řeší antibiotickými kapkami do ucha. Hotelový lékař ale udělal navíc dvě kontrolní „vyšetření“, pacientovi aplikoval pět injekcí, dvoje kapky do ucha a dávku antibiotik. Za takto účelovou „léčbu“, která zbytečně zabrala tři dny, si naúčtoval 770 EUR (necelých 20 tisíc korun), které si velmi nevybíravým způsobem vymohl od klienta.
Pokud by klient vše řešil přes asistenční službu, byl by ošetřen kvalifikovaně v prověřené klinice, bez opětovných návštěv lékaře. Navíc adekvátní cena za takové ošetření je v rozmezí 75–120 EUR (cca 1.900 Kč – 3.000 Kč). „Vůbec největší pozor bychom si v Egyptě měli dát na kvalitu zdravotnictví ve veřejných nemocnicích, kde je v porovnání s ČR cca 5x nižší úroveň péče. Naopak v námi prověřených a využívaných klinikách je kvalita srovnatelná s ČR,“ říká Vlastimil Divoký. Co se týče dostupnosti lékařské péče v nejoblíbenějších lokalitách Egypta, v Hurghadě je situace lepší než V Marsa Alam, která je původně malou rybářskou a vesnicí.
Turecko
V Turecku je mnoho nemocnic sdruženo v jedné velké síti. I zde často uměle prodlužují léčbu za účelem růstu nákladů. Když člověk potřebuje lékařskou pomoc, opět platí, že by se měl nejprve spojit s asistenční službou. Dále je nutné počítat s tím, že v Turecku lékaři nejezdí do hotelů, nýbrž raději pošlou auto pro pacienta.
Kvalita zdravotní péče je v Turecku vyšší než v Egyptě. Soukromé, pojišťovnou prověřené kliniky mají srovnatelnou úroveň péče jako u nás. Ostatní zdravotnická zařízení poskytují v porovnání s ČR o 30–40 procent nižší kvalitu.
Řecko
Zásadním problémem v řeckých nemocnicích je absence sester. Běžně se o pacienty po dobu léčby starají členové rodiny nebo známí. „My jsme schopni zdravotní sestry pro naše klienty zajistit, což je při léčení v cizí zemi velmi vysokou přidanou hodnotou,“ říká Vlastimil Divoký. Z důvodu nedostatku personálu je také nutné počítat s delšími čekacími lhůtami ve státních nemocnicích. V soukromém sektoru je důležité, aby byla klinika prověřena, jelikož i v Řecku se objevují ne vždy plně kvalifikovaní lékaři.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama