e-news.cz - kurzy
Reklama

Do českých lavic míří revoluční vzdělávací program Informatika

09.09.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Do českých lavic míří revoluční vzdělávací program Informatika

Vzdělávací startup Edhance, který přináší školám digitální vzdělávací obsah a modernizuje současnou výuku v Česku, letos v říjnu přijde s

prvním celoročním vzdělávacím programem určeným pro žáky pátých tříd základních škol.
Výukový materiál zábavnou a srozumitelnou formou vzdělává školáky v předmětu Informatika, který je podle zakladatelů startupu na mnohých školách zanedbávaný nebo zaměřený na nesprávná témata, což naznačuje i připravovaná kurikulární reforma ministerstva školství. Řešení Edhance školám nabízí informace využitelné pro život v 21. století, a to v plném souladu s rámcovými vzdělávacími programy. Vybraných 150 základních škol získá první rok licenci za výhodných podmínek, navíc s nadstandardní podporou zkušeného lektora z Edhance a s úvodním workshopem, kde se kantoři naučí s materiály pracovat. Přihlášky je možné podávat už nyní na www.edhance.cz
Ačkoliv žijeme v digitální době a mobilní telefon vlastní skoro každé malé dítě, vzdělávání v oblasti informatiky je na mnoha českých školách stále nedostačující. Spíše, než učit celý rok práci s Wordem a Excelem, je pro dnešní děti zapotřebí vědět, jak mohou například efektivně vyhledávat informace na Googlu, učit je přitom kriticky myslet nebo a umět rozpoznat, které informace jsou na internetu pravdivé,“ vysvětluje důvody vzniku programu Lukáš Rejchrt, zakladatel a CCO Edhance.
Náš startup navštívilo během posledních let zhruba tisíc českých základních škol, což představuje téměř čtvrtinu těchto institucí v celé ČR. Na většině z nich je běžnou praxí, že informatiku vyučují kantoři, kterým v tomto oboru chybí dostatečné vzdělání, někteří z nich dokonce bývají takzvaně jednu lekci napřed – a navíc se zaměřují na témata, která jsou v reálném světě nepoužitelná. Z našich zkušeností také vyplývá, že většina českých páťáků s běžným počítačem do kontaktu téměř nepřijde, jejich znalost technologií začíná a končí u chytrých telefonů nebo tabletů. Aby z dnešních dětí dokázala vyrůst konkurenceschopná generace, je jejich důkladná průprava v digitálním světě naprosto nezbytná. To si ostatně uvědomuje i ministerstvo školství, které pro informatiku připravuje zásadní kurikulární reformu,“ dodává Pavel Popluhar, CEO Edhance.
Poutavý materiál pro žáky i učitele
Komplexní výukový program Informatika I. reaguje na potřeby škol a funguje jako základní stavební prvek tohoto předmětu, který bude postupně rozvíjen. Zaměřuje se na nejaktuálnější témata a nové požadavky kompetencí pro život v 21. století. Velkou výhodou materiálů jsou pravidelné aktualizace, včetně reflektování revize RVP předmětu Informatika. Jednotlivé lekce se zaměřují na témata jako např. komunikace, digitální identita, šifrování, budoucnost digitálních technologií nebo zdraví a technologie. Cílem je usnadnit výuku pedagogům a nadchnout a motivovat žáky k rozvoji těchto kompetencí.
Součástí výukového programu jsou aplikace pro interaktivní tabuli, video materiály a interaktivní cvičení, které hravou formou vtáhnou žáky do výuky a motivují je ke kreativitě, kritickému myšlení a seberealizaci. Žáci se přirozeným způsobem učí dovednosti, které skutečně v životě upotřebí. Pedagog získá komplexní výukový materiál s metodickým návodem, který reflektuje současné trendy ve vzdělávání. Díky snadnému zadávání a automatickému vyhodnocování testů, cvičení i domácích úkolů navíc pedagog ušetří spoustu času.
Jednoduchý systém je intuitivní a přehledný, i tak ale Edhance pro prvních 150 škol nabídne sérii úvodních workshopů s účastí zkušeného lektora, na kterém se s novou platformou učitelé mohou lépe seznámit.


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama

Jak nastartovat poradenský business pro rok 2024?

13.09.2023, Autor: Z blogosféry

Významné osobnosti. Špičkoví odborníci. Bouřlivé diskuse. Aktuální poradenská témata. Příležitost k setkání. A mnohem víc přinese festival pro finanční profesionály FINfest s titulem „Jak nastartovat poradenský byznys pro rok 2024“.

Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama