Apogeo
Reklama

Druhá loupež komunistům nevyšla, přesto jsou dál drzí

19.10.2019, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Druhá loupež komunistům nevyšla, přesto jsou dál drzí

RADOMIL BÁBEK, předseda Asociace podnikatelů a manažerů, Podnikatelské odbory.
Nejprve (nejen) církve okradli a ukradený majetek zdevastovali. A místo aby odškodnili okradené, pokusili se církve okrást podruhé. Komunisté. V úterý 15. 10. 2019 však zvítězil rozum a ústava nad rudou ideologií.
Vláda ANO a ČSSD s podporou KSČM a SPD prosadila zdanění církevních restitucí, a to především na nátlak komunistů, kteří zdaněním církevních restitucí podmínili svou podporu vládě. Prezident Miloš Zeman zákon samozřejmě podepsal. Ústavní soud však v úterý 15. 10. 2019 rozhodl o zrušení daně uvalené na finanční náhrady v církevních restitucích.
Dělá se mi téměř fyzicky nevolno vždy, když vidím či slyším vystupovat v médiích komunisty. Přesto, že v posledních volbách dosáhli nejhoršího výsledku za posledních dvacet let, a zdá se, že pomalu, ale jistě spějí k zániku, jsou stále drzejší a média jim dávají stále větší prostor. Tentokrát jsem však zatnul zuby a poslechl jsem si na ČRo Dvacet minut Radiožurnálu s komunistou Grospičem, na téma zrušení zdanění církevních restitucí Ústavním soudem.
Nejprve chci pochválit redaktora Tomáše Pancíře. Ptal se konkrétně a věcně. Šel k jádru věci, nazýval věci pravými jmény („chtěli jste osekat příjmy církví, pane Grospiči“). Že se to ne vždy podařilo, za to nemohl pan Pancíř.
Komunista Grospič naopak nepřekvapil. Vykrucoval se, odbíhal od tématu, zcela odmítal odpovědnost. On, jako místopředseda Ústavního výboru Poslanecké sněmovny, neměl prý žádnou odpovědnost za to, že připravili zákon, který, jak sám řekl, předpokládali, že u Ústavního soudu neprojde. Pořád se za někoho schovával, za vládu, za jiné poslance. Inu, komunista.
Kromě tohoto vystoupení je však nutné připomenout to, co bohužel v pořadu nezaznělo: komunisté uloupili a ukradli majetek (nejen) církví, a potom ten majetek zdevastovali. Teď, když okradeným byl zničený majetek vrácen, tak jim komunisté chtějí znovu ukrást peníze, které mají sloužit pro obnovu jimi zničeného majetku.
Jediné správné řešení by bylo, aby vše, co zničili, sami komunisté zaplatili. Zatím to vše platíme my, občané ČR. Proč to máme platit my? Protože jsme se nedokázali s komunismem vypořádat. Protože jsme nepřiměli komunisty, aby nesli následky svého zvráceného, nemravného jednání, musíme platit my. Připustili jsme, aby komunisté vyklouzli z odpovědnosti tím, že se přejmenovali, připustili jsme, aby jim prošlo tvrzení, že oni nejsou ta bývalá komunistická strana, oni jsou prý nová komunistická strana.
Je třeba říci jasně a zřetelně: Komunismus je zločinná ideologie a komunistická strana je jen jedna, ať se jmenuje, jak chce. Vyvolávání zášti a zloby, lež a podvádění národa, to jsou jejich metody. Kradli v masovém měřítku a vraždili, a my jsme dovolili, aby jim to prošlo. Proto jsou dnes tak drzí. Pořád jim to má procházet?
 
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Schmarcz: Totální zesměšnění odborů. Potřebuje je ještě vůbec někdo?

27.03.2024, Autor: Martin Schmarcz

Odvoláváme, co jsme odvolali a slibujeme, co jsme slíbili. Jako pomatený pohádkový král působí odboráři poté, co si do čela opět zvolili Josefa Středulu jehož před třemi týdny sesadili v palácovém převratu. Tato tragikomická příhoda jen dokresluje, v jak žalostném stavu je hnutí, které kdysi doslova hýbalo politikou i režimy. Čím to je?

Švehla: Obchod mezi čistou a špinavou částí planety

25.03.2024, Autor: Martin Švehla

Ekologické vidění světa a ekonomiky se ve vyspělých zemních prosazuje už nejméně půl století, v posledních dekádách dokonce velmi radikálně, což vyvolává silnou oponenturu. Jedni mluví o záchraně planety, jejíž zkáza je při současné produkci oxidu uhličitého neodvratná, druzí mluví o ekonomické záchraně společnosti, která se přehnanou a překotnou redukcí uhlíkové stopy ničí v samých základech svého fungování. 

Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Recenze zákona o lobbování

18.03.2024, Autor: red

O českém právním řádu se všeobecně soudí, že se stoupající kvantitou trvale klesá jeho kvalita. Pokud platí zákon přechodu kvantity v kvalitu, pak je legislativa výjimkou. Pravděpodobně to souvisí i s tím, že vedle dalších právnických profesí je legislativec málo placen, a když to nefunguje, slouží jako fackovací panák.

Švehla: Euro a politika

17.03.2024, Autor: Martin Švehla

Když pan prezident jednou větou vyvolá veřejnou diskusi, svědčí to o jeho vlivu. V případě zavedení eura to sice není diskuse, která by spojovala, ale také to není nic, co by širokou veřejnost až tak vzrušovalo. Navíc exportéři, kteří se zpočátku zdáli být nejhlasitějšími zastánci přijetí eura se z diskuse vytratili poté, co koruna oslabila a zajistila jim dodatečné příjmy.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Bez jakých znalostí a dovedností se dnes zaměstnanci neobejdou?

14.03.2024, Autor: Z blogosféry

Aby člověk získal a udržel si dobré pracovní místo, musí se prosadit často ve vysoké konkurenci. K tomu pak potřebuje určité vlastnosti a schopnosti, které pomohou podávat patřičné výkony, zvládat pracovní situace a efektivně komunikovat s kolegy i nadřízenými. Co je v současném boji o kvalitní pozici potřeba nejvíce?

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama