Apogeo
Reklama

Mě z toho zoufalství a bezmoci drobného podnikatele mrazí

17.12.2019, Autor: Z blogosféry

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Mě z toho zoufalství a bezmoci drobného podnikatele mrazí

Politici, jako Babiš, Schillerová či Havlíček, si usmysleli, že drobné podnikatele zlikvidují, aby se tady lépe dýchalo obrovským korporacím, obchodním

řetězcům a nadnárodním firmám. A EET jim v tom vydatně pomáhá.
Podnikatelům a živnostníkům v tzv. tradičních oborech se daří stále hůř. Pokud občan podniká ve službách, obchodu či gastronomii, pokud je to řemeslník nebo dopravce, pak nese obrovskou odpovědnost za kdejakou pitomost, kterou si na něj úředníci vymyslí. Život mu komplikují neustálé kontroly, všechno musí hlásit, sám sebe udávat, na vše má nesplnitelné lhůty a za každou drobnou chybu platí pokuty jak hrom. Pořád jednou nohou v kriminále. Proč? Protože si politici, jako Babiš, Schillerová, Havlíček a spol. usmysleli, že drobné podnikatele zlikvidují, aby se tady lépe dýchalo obrovským korporacím, obchodním řetězcům a nadnárodním firmám.
Nevěříte, že to mají drobní podnikatelé tak těžké? Tak si poslechněte živnostníka, který popsal, jak se mu už tři roky žije s EET. Jeho jméno v Podnikatelských odborech známe, ale slíbili jsme mu je nezveřejnit. Text dopisu necháváme beze změn, v původním znění, jen jsme jej pro přehlednost rozdělili do odstavců. Tak tohle nám napsal trafikant:
Ukázka státní „zvůle“…….a naší absolutní bezmoci …………
Jen tak na ukázku – co takové EET pro nás (podnikatele !?) mimochodem znamená a obnáší ……
To, že ta „mašinka“ (kterou si mimochodem až skončím a to je za dva týdny! tak akorát mohu „vystavit“ na chalupě na plot……!!?) stála 40.000.- Kč! (ano – dal jsem to do nákladů – nicméně jsem ty prachy jsem musel!!!! vydat).
Týdně do tiskárny spotřebuji 4 kotoučky pásky po 37.-Kč (2017-2019 včetně – tedy za 3 roky to dělá 23.000.- Kč jen za pásku!!!), roční paušální servisní „předpoplatek“ (to je aby se se mnou vůbec bavili pokud nastanou problémy – a že jich bylo!!?) je 1.450.-Kč a koneckonců měsíční platba za internet (a to jsem připojen na sousední krámek – takže to jde…..) je 200.-Kč/měsíc tedy 2.400.- Kč ročně x 3 roky.
Tak tam jsem nacpal něco přes sedmičku…… a pak Vám to vypadne, nebo se to zahltí, nebo zaviruje či co – já nevím……viz minulý týden ve středu…… zavoláte na klientské centrum (musíte pochopitelně min. na 1/2hod. zavřít – tudíž přicházíte o dost peněz …….aby jste to tedy podle „jejich rady po telefonu“ nějak zprovoznil ……. a za tu cca čtvrthodinovou poradu po telefonu, kdy to tedy s technikem nějak přivedete k životu, vykydnete téměř (no s tím telefonem zcela jistě někam do Brna!) PĚTIKILO!!!! – viz přiložená faktůra ………
To je bussines co – to je přihrávka spřáteleným firmám pí. ministryně Shillerové (je z Brna!) – a je to tuty, čisté, bez korupce a navěky věkův zajištíno …….při tom množství podnikatelů, kteří tuto debilnost jakouž je EET dnes a denně ZE ZÁKONA musí používat – pěknej „ranec“ ……!!!!? Chtěl bych jej mít !?
A to nemluvím o těch ranách, když náhodou nedáte lístek na jedny sirky – nebo jízdenku……. já osobně s posranou jednou trafikou jsem jim už jen na pokutách nacpal za ty tři roky 30.000.- Kč !!!! a neudělám s tím nic, když prodavačka prostě zapoměla a nebo se nechala (v mém případě pokaždé!) opít rohlíkem – ve smyslu dejte pokoj paní s nějakým babišovo lístkem …… a pak to na ní vytáhli!!!!! Když jí vyhodím – ano to jistě mohu, tak mi to bude (možná?!) splácet po pětikile …….ale co hlavně jinou a nebo lepší dnes prostě neseženu!!!!!? Jo jo – takto se to dnes dělá ………a v tom by jste chtěli podnikat? Já už vážně NÉ – ani omylem!!!!!
Ten dopis je obžalobou. Žaluje Andreje Babiše, Alenu Schillerovou, Karla Havlíčka, žaluje všechny poslance ČSSD, KSČM a KDU-ČSL, kteří uvalili na drobné podnikání EET a kontrolní hlášení a další buzeraci. Obviňuje funkcionáře Asociace malých a středních podniků a živnostníků, Hospodářské komory a Svazu obchodu a cestovního ruchu, že kolaborovali se státní mocí a pomáhali jí proti živnostníkům. Jim všem se daří dobře a zvráceně jásají nad tím, jak se jim ta EET povedla. Bezmocný živnostník končí a v lednu to balí. Dál už nemůže.
Nevím, jak vás, ale mě z toho dopisu mrazí. Zoufalství a bezmoc drobného podnikatele, občana, který se chtěl starat sám o sebe. Nenatahuje ruku pro dávky, nechce, aby jej někdo živil, chce jen provozovat svou živnost. A to se tady trestá! Je mi z téhle vlády a jejich přisluhovačů zle.
RADOMIL BÁBEK, předseda Asociace podnikatelů a manažerů, Podnikatelské odbory


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Komentář Radomíra Jáče k údajům a detailům ohledně výkonu HDP České republiky za loňské 4. čtvrtletí a za celý rok 2023

28.03.2024, Autor: Z blogosféry

Zpřesněné údaje o výkonu české ekonomiky za loňské závěrečné čtvrtletí hlásí lepší než původně reportované výsledky HDP. Dle zpřesněných dat HDP v loňském závěrečném čtvrtletí mezikvartálně vzrostl o 0,4 % a meziročně si připsal 0,2 %, když předchozí údaje uváděly mezikvartální růst HDP 0,2 % a meziroční pokles 0,2 %.

Schmarcz: Totální zesměšnění odborů. Potřebuje je ještě vůbec někdo?

27.03.2024, Autor: Martin Schmarcz

Odvoláváme, co jsme odvolali a slibujeme, co jsme slíbili. Jako pomatený pohádkový král působí odboráři poté, co si do čela opět zvolili Josefa Středulu jehož před třemi týdny sesadili v palácovém převratu. Tato tragikomická příhoda jen dokresluje, v jak žalostném stavu je hnutí, které kdysi doslova hýbalo politikou i režimy. Čím to je?

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Švehla: Obchod mezi čistou a špinavou částí planety

25.03.2024, Autor: Martin Švehla

Ekologické vidění světa a ekonomiky se ve vyspělých zemních prosazuje už nejméně půl století, v posledních dekádách dokonce velmi radikálně, což vyvolává silnou oponenturu. Jedni mluví o záchraně planety, jejíž zkáza je při současné produkci oxidu uhličitého neodvratná, druzí mluví o ekonomické záchraně společnosti, která se přehnanou a překotnou redukcí uhlíkové stopy ničí v samých základech svého fungování. 

Recenze zákona o lobbování

18.03.2024, Autor: red

O českém právním řádu se všeobecně soudí, že se stoupající kvantitou trvale klesá jeho kvalita. Pokud platí zákon přechodu kvantity v kvalitu, pak je legislativa výjimkou. Pravděpodobně to souvisí i s tím, že vedle dalších právnických profesí je legislativec málo placen, a když to nefunguje, slouží jako fackovací panák.

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

Švehla: Euro a politika

17.03.2024, Autor: Martin Švehla

Když pan prezident jednou větou vyvolá veřejnou diskusi, svědčí to o jeho vlivu. V případě zavedení eura to sice není diskuse, která by spojovala, ale také to není nic, co by širokou veřejnost až tak vzrušovalo. Navíc exportéři, kteří se zpočátku zdáli být nejhlasitějšími zastánci přijetí eura se z diskuse vytratili poté, co koruna oslabila a zajistila jim dodatečné příjmy.

Bez jakých znalostí a dovedností se dnes zaměstnanci neobejdou?

14.03.2024, Autor: Z blogosféry

Aby člověk získal a udržel si dobré pracovní místo, musí se prosadit často ve vysoké konkurenci. K tomu pak potřebuje určité vlastnosti a schopnosti, které pomohou podávat patřičné výkony, zvládat pracovní situace a efektivně komunikovat s kolegy i nadřízenými. Co je v současném boji o kvalitní pozici potřeba nejvíce?

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama