e-news.cz - kurzy
Reklama

Ve Vídni testuje dopravní podnik rozvoz potravin z garáží na kolech

09.12.2019, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Ve Vídni testuje dopravní podnik rozvoz potravin z garáží na kolech

Přepravci ve Vídni se musí připravit na bezemisní „poslední míli“.

Dopravní podnik Wiener Linien proto rozjel projekt, při kterém velkoobchod s potravinami využívá přes den prázdnou autobusovou garáž. Doručení zákazníkovi obstarává nákladní kolo.
Na přelomu listopadu a prosince se ve Vídni rozjely první testovací jízdy projektu Remihub. Školky ve čtvrti Donaustadt budou během prosince zásobovány jídlem, které se na cestu vydává z autobusové garáže Kagran. Testovací provoz probíhá s nákladním kolem, které uveze až 200 kilogramů. Poslední metry do cíle tedy zásilky pojedou CO2 neutrálně.
Doručení z blízké garáže
Bezemisní nákladní vozidla nejsou zatím uzpůsobena na dlouhé vzdálenosti, projekt Remihub (od vídeňského slova Remise, tj. garáž či vozovna) proto testuje ekologický dovoz alespoň na tzv. poslední míli, a nikoliv na kompletní trase.
Vedle rakouského ministerstva dopravy akci podporuje i vídeňský dopravní podnik Wiener Linien, jehož autobusové garáže slouží jako poslední hub – autobusy totiž přes den převáží cestující po městě a v garážích je tak dostatek prostoru. Dodávku potravin do školek zajišťují přepravní společnost a velkoobchod s potravinami.
Udržitelná city logistika
První testovací fáze potrvá alespoň do poloviny prosince. Od ledna začne druhá zkušební fáze ve čtvrti Ottakring a autobusové garáži Spetterbrücke. Data z provozu budou průběžně vyhodnocovat výzkumníci z Technische Universität Wien.
Projekty jako Remihub jsou součástí akčního plánu Udržitelná logistika 2030+ (Nachhaltige Logistik 2030+), který spadá pod město Vídeň a sousední spolkovou zemi Dolní Rakousko. Kromě bezemisní poslední míle se soustředí i na snížení objemu dopravy a lepší řízení přepravních služeb.
Foto: Rozvoz potravin z autobusové garáže © Wiener Linien/Manfred Helmer
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama