Apogeo
Reklama

Důvěryhodnost a průkaznost elektronických dokumentů komplexně

07.01.2020, Autor: Petr Vrabec

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Důvěryhodnost a průkaznost elektronických dokumentů komplexně

Dne 28.ledna se v konferenčních prostorách hotelu Grandior v Praze uskuteční konference s názvem „Umíme důvěryhodně úřadovat?“.

Unikátně pojatá akce nabídne komplexní pohled na důvěryhodnost a průkaznost elektronických dokumentů v různých řízeních a situacích zejména se zaměřením na státní správu a samosprávu. Pořadatelem je agentura Exponet s.r.o.
Experti a odborní přednášející z řad vysokých státních úředníků podrobně rozeberou dopady zásadních legislativních změn, které přináší rok 2020 – nový zákon o právu na digitální služby, novela zákona o bankách, která zavádí tzv. bankovní identitu a rozsáhlá novela právních předpisů v souvislosti s další elektronizací postupů orgánů veřejné moci.
Jaké budou mít reálné dopady výše uvedené změny na státní správu a samosprávu? Jaké budou dopady na privátní sféru a jaké příležitosti tyto změny přinesou? Jaké budou dopady změn na nás na občany? A především – je veřejná správa schopná tyto změny zajistit v očekávaném rozsahu a kvalitě, když v současné době dle analýz pouze necelých 8 procent organizací je schopno správně a důvěryhodně pracovat s elektronickými dokumenty?
Mezi další horká témata konference budou dozajista patřit reálné dopady tzv. nesprávného úředního postupu a nezákonného rozhodnutí, které přednášející nahlédnou jak z pohledu dopadů na veřejnoprávní původce, tak i na konkrétní úředníky a v neposlední řadě též na občany ČR.
Odborní přednášející se ve svých prezentacích dále zaměří na komplex postupů a souvisejících příkladů „best-praxis“ pro správné a důvěryhodné postupy při elektronickém úřadování, věnovat se budou i celé problematice životního cyklu elektronického dokumentu s důrazem na podstatné aspekty, mezi něž patří vyřazování dokumentů v rámci skartačního řízení a požadavky, které musí od roku 2012 systémy spisových služeb a samostatných evidencí dokumentů splňovat.
V rámci přednášek se účastníci konference také dozví, jak se efektivně bránit nesprávnému úřednímu postupu a jak správně napadat různá rozhodnutí a pokuty, které řada úřadů vyhotovuje v rozporu s právními předpisy.
Jako bonus každý z účastníků obdrží unikátní materiál popisující životní cyklus elektronického dokumentu v kontextu rozsáhlých změn právního prostředí v letech 2020+.
Na závěr konference proběhne velice otevřená diskuze s odborníky na výše uvedenou problematiku. Ze silných jmen se již nyní zájemci o tuto akci mohou těšit na PhDr. Jiřího Úlovce, Ing. Roberta Piffla, Mgr. Karolínu Šimůnkovou, Ing. Martinu Macek, Ing. Miroslava Kunta či Tomáše Bezoušku, CISA.
Odborným garantem konference je Institut pro správu dokumentů.
Podrobný program a registrace na https://eurad.konference.cz/
Exponet s.r.o. zajišťuje komplexní či částečnou realizaci firemních a společenských eventů a odborných konferencí v České republice i v zahraničí. Na trhu působí již od roku 2000. Dlouhodobě spolupracuje s nadnárodními společnostmi, veřejnou správou i menšími lokálními firmami.
Kontakt pro média:
Mgr. Iveta Kozáková | Marketing&PR| iveta.kozakova@exponet.cz| tel.: +420 226 066 933
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Tisková zpráva k zahájení osvětové akce ČESKO BĚŽÍ MODŘE

13.03.2024, Autor: red

(Za sklem o. s., Praha, 12.3.2024) Česko Běží Modře představuje nové pojetí osvětové akce u příležitosti Světového dne zvýšení povědomí o autismu v České republice. Akce je pořádána formou zážitkového charitativního běhu, který společnost EVENT media s.r.o. (organizátor akce) koncipovala v modré barvě, symbolizující komunikaci, jednu ze zásadních bariér vzájemného porozumění lidí na spektru autismu s okolím.

PVK nabídnou prohlídku laboratoří s rozborem vody zdarma

04.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace připravily na sobotu 23. března den otevřených dveří ve svých akreditovaných laboratořích. Ty se nacházejí v Dykově ulici 3 na Vinohradech, vstup je přes Zákaznické centrum PVK.

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

Na skvěle ošetřené pivo už i do malých měst a „nepivních“ podniků. Hvězdu sládků získalo v Česku přes 800 provozoven

27.02.2024, Autor: Z blogosféry

Již 836 tuzemských hospod a restaurací se pyšní oceněním Hvězda sládků za perfektní péči o čepované pivo. Od roku 2019, kdy Plzeňský Prazdroj cenu uděluje, stoupl počet „hvězdných“ hospod 2,5krát. Mezi stálicemi je téměř 200 restaurací, které drží Hvězdu sládků nepřetržitě od samého počátku.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

Novou mluvčí ČNB se stala Štěpánka Filipová

02.02.2024, Autor: Z blogosféry

Mluvčí České národní banky (ČNB) a zástupkyní ředitele komunikace se stala Štěpánka Filipová. Doplní tak tým pod vedením Jakuba Holase, kterého do pozice ředitele odboru komunikace jmenovala v lednu bankovní rada ČNB.

Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama

Pro tyto firmy se v Česku nejvíc vyplatí pracovat!

19.01.2024, Autor: Z blogosféry

Nejlepší zaměstnavatel v České republice vyrábí cigarety, je jím společnost JTI, Japan Tobacco International. Ukázala to právě dnes zveřejněná česká část celosvětového žebříčku Top Employer 2024. Ocenění letos získalo pouze 23 firem podnikajících v České republice. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama