Apogeo
Reklama

V boji o olympijské zlato pomůže britským cyklistům kolo z 3D tisku

02.01.2020, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
V boji o olympijské zlato pomůže britským cyklistům kolo z 3D tisku

Výrobce kovových 3D tiskáren Renishaw pomohl společnosti Lotus Engineering, poradenské divizi britské automobilky Lotus, a výrobci jízdních kol společnosti Hope

Technology zkonstruovat pod názvem HB.T. nové kolo pro cyklistický tým Velké Británie.
Odlehčené díly z 3D tiskárny RenAM 500M a inovativní design přispějí k lepšímu výkonu během závodu.
Tony Purnell, šéf pro technologie v cyklistickém týmu Velké Británie, uvedl: „Z hlediska znalostí a dovedností inženýrů je to doslova tým snů – Hope Technology přispělo svými kvalitními výrobními standardy a Lotus Engineering je proslulý díky lehkému designu a vynikající aerodynamické účinnosti. A odborníci na 3D tisk společnosti Renishaw zajistili, že Lotus a Hope měly přístup k těm nejmodernějším a nejrychlejším výrobním procesům.“
Inovativní design kola je možný díky 3D tisku z kovového prášku
Konstrukce kola vyniká množstvím originálních prvků, jako jsou například širší sedla a jedinečná řídítka. Ve spolupráci s Renishaw vytiskli konstruktéři nejprve pro fázi návrhu plastové prototypy dílů. Až po určení definitivního tvaru tým přistoupil k 3D tisku kovových součástek s využitím tiskárny Renishaw RenAM 500M a její technologie spékání kovového prášku laserem. Následné testování ve větrném tunelu pak prověřilo maximální výkon kola s minimální hmotností.
Finální verze kola byla vyrobena z uhlíkových vláken. Společnost Renishaw kvůli tomu vytiskla nástroje pro vytvoření dílů z uhlíkových vláken, což bylo rychlejší než jejich tradiční výroba. Zrychlení výrobního procesu umožnilo provést další zkoušky aerodynamiky ve větrném tunelu již s finálním modelem kola z uhlíkových vláken.
Hope Technology, která má rozsáhlé zkušenosti s navrhováním, výrobou a testováním inovativních součástek kol, pro kolo HB.T vytvořila jeho rám. Lotus Engineering s pomocí Hope Technology zkonstruoval přední vidlici a řídítka. Výsledkem je inovativní kolo pro dráhovou cyklistiku, s jehož přispěním chce cyklistický tým Velké Británie v létě 2020 dosáhnout úspěchu v Tokiu. Kolo již absolvovalo svou soutěžní premiéru v Bělorusku na velodromu Minsk-Arena na začátku listopadu. Mezi 8. a 10. listopadem pak mohli britští fanoušci nové kolo spatřit na velodromu v Glasgow.
Fotografie z testování nového dráhového kola HopeLotus na cyklistickém velodromu v Manchesteru.
Zdroj Hope/Lotus British Cycling
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Reklama

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Reklama