e-news.cz - kurzy
Reklama

Likvidace gastra: Až polovině hospod hrozí, že po karanténě neotevře

24.03.2020, Autor: Z tiskových zpráv

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Likvidace gastra: Až polovině hospod hrozí, že po karanténě neotevře

Příštích několik týdnů může být pro českou gastronomii likvidační.

Už teď některé restaurace zcela uzavřely svůj provoz, ostatní evidují pouze zlomek tržeb. Podle Igora Třeslín, šefa společnosti Storyous, hrozí, že po uvolnění karantény si nebudeme mít kam zajít ani na pivo a společenská kultura v Česku zcela vymizí.
„Podniky potřebují pro záchranu pomoc státu i všech, kteří si teď mohou dovolit restaurace podpořit. Z více než 3 000 podniků, kterým dodáváme pokladní systémy, jich má teď otevřeno pouze 398, čili pouze 13 procent a tržby se propadli o 92 procent. Současná situace je pro většinu gastro provozoven likvidační, i kdyby trvala jenom jeden měsíc. V gastru totiž operujete s mnohanásobně nižšími maržemi než v jiných odvětvích, a není proto prostor na tvorbu finanční rezervy,“ komentuje současnou situaci Igor Třeslín, CEO společnosti Storyous, která restauracím dodává pokladní systémy a teď se snaží spolu s ostatními předními představiteli českého gastra pomoci podnikům přežít.
„Pro záchranu restaurací bude klíčové odpuštění odvodů za zaměstnance ze strany státu v řádu například dvou let. Podobně to dělá francouzská vláda pro začínající technologické společnosti věnující se vývoji a inovacím,“ navrhuje Třeslín. „Českým hospodám by taky pomohlo zcela zrušit EET. Dle včerejšího vyjádření ministryně Schillerové není pro stát až tak důležitým nástrojem rozpočtu, ale gastru by jeho zrušení v mnohém ulevilo,“ dodává Třeslín.
Objednávky online z domu, jídlo bezkontaktně v okénku
Podpořit hospody a restaurace může každý, pokud si objednají jídlo s sebou. Technologická společnost Storyous proto vytvořila web www.kde-se-najim.cz s mapou podniků, které jsou i nyní otevřené a nabízejí možnost vzít si jídlo či pití s sebou. Z webu bude možné přímo objednat jídlo u konkrétní restaurace, zaplatit online kartou a jídlo si jenom vyzvednout ve výdejním okénku.
Kde se najim v mobilu
Podobně jako web www.kde-se-najim.cz bude fungovat i aplikace pro objednání jídla k vyzvednutí. Brzy bude dostupná na App Store i Google Play pod účtem Storyous. Kdokoliv si ji jednoduše stáhne do mobilu a aplikace vyhledá restaurace v okolí, které nabízejí možnost vyzvednout si jídlo s sebou. Jako host si už jenom vyberete položku z menu, zaplatíte kartou skrze aplikaci a vyzvednete si jídlo ve výdejním okénku.
O Storyous
Společnost Storyous vytváří komplexní restaurační systém, který zjednodušuje každodenní úkony spojené s gastronomickým provozem. Automatizuje procesy díky propojení s dodavateli nebo účetními a hotelovými systémy, aktuálně zpracovává 10 procent obratu v české gastronomii.
 


Sdílet
Hodnotit
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Doporučujeme

V Praze se na konferenci FinTech Roadmap´24 opět sejdou největší osobnosti česko-slovenské FinTech scény

18.04.2024, Autor: red

Prostory Václavák 22 v Praze budou ve čtvrtek 16. května hostit největší české a slovenské experty v oblasti finančních technologií. V rámci třetího ročníku businessové konference FinTech Roadmap´24 se na jednom místě potkají zakladatelé, C-level a nadšení zaměstnanci FinTechů, zástupci technologicky zaměřených bank i řada start-upistů.

Křest knihy Untypical na akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE

27.03.2024, Autor: red

RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O AUTISMU 2. DUBNA A KE KAMPANI ČESKO SVÍTÍ MODŘE A ČESKO BĚŽÍ MODŘE. KNIHU NAPSAL PETE WHARMBY, PEDAGOG A SPISOVATEL NA SPEKTRU AUTISMU, OTEC MALÉ DCERY. AUTISMUS MU BYL DIAGNOSTIKOVÁN VE 34 LETECH. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
Reklama

PVK zvou na prohlídku čistírny odpadních vod Kbely

19.03.2024, Autor: red

Pražské vodovody a kanalizace nabídnou v sobotu 13. dubna komentovanou prohlídku čistírny odpadních vod Kbely. „Vstup je zdarma, ale nutná je REGISTRACE na webových stránkách www.pvk.cz,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

FTN a Pražské vodovody a kanalizace představili projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod za použití unikátních technologií, a to díky Norským fondům! 

17.02.2024, Autor: red

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Pražské vodovody a kanalizace (PVK) představili společný projekt nové čistírny nemocničních odpadních vod (OV) s využitím unikátních technologií, které budou poprvé použity ve zdravotnickém zařízení v ČR. Projekt byl finančně podpořen díky Norským fondům prostř. SFŽP (Státní fond životního prostředí ČR) částkou 23 099 715 Kč. 

e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Sazka reklama
Apogeo
Reklama
Sazka reklama
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
e-news.cz - kurzy
Apogeo
Reklama